Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

Servicehunder


Servicehunder/førerhunder er alltid velkomne på våre flyvninger.

Bestill plass til servicehund/førerhund

Servicehunder og servicehunder som er under opplæring kan reise gratis i kabinen på de fleste flyvningene våre.

Det er lett å bestille plass til servicehunden på nett eller hos kundeservice, eller å legge det til på en eksisterende bestilling. Vi anbefaler at du bestiller minst 48 timer før avgang for å være sikker på at vi har plass.

I enkelte tilfeller må du ringe kundeservice for å bestille:

  • når du reiser til/fra Storbritannia, USA, Irland, Svalbard, Thailand, Argentina og Singapore
  • hvis reisen innebærer flybytte (servicehunder er ikke tillatt på reiser via Storbritannia som innebærer flybytte)

Forskrifter ved reise

Pass på at hunden din har dokumentasjonen den trenger for å fly. Dette gjelder også vaksinasjonspapirer. Dersom du får bot eller andre utgifter på grunn av manglende dokumentasjon, er dette ditt ansvar.

Identisering av servicehunder

Din servicehund må enkelt kunne identiseres som en servicehund, med et ID-kort eller annen skriftlig dokumentasjon, seletøy, merkelapp eller en troverdig, verbal bekreftelse fra en kvalifisert person som reiser med hunden. Vær oppmerksom på at dokumentasjon bare kreves dersom passasjerens verbale bekreftelse ikke er troverdig.

Reiser til/fra Svalbard

Du må søke om tillatelse til å ta med servicehunden din til/fra Svalbard.

Reiser til Storbritannia

For at din servicehund skal kunne få tillatelse til å bli med på flyvninger til Storbritannia, må hunden din være en godkjent servicehund.

Du må ta kontakt med Animal Reception Centre (ARC) minst 48 timer før avgang, på telefon +44(0)1293 555580 eller e-mail office@animalaircare.co.uk for å sjekke at all dokumentasjon, inklusive vaksinasjonsdetaljer, er korrekt. ARC vil deretter gi deg et brev med en forhåndsgodkjenneling.

Dersom du ikke kan fremvise et slikt brev med forhåndsgodkjenning fra ARC når du sjekker inn på flyplassen, kan vi dessverre ikke tillate din servicehund om bord på flyet. Finn ut mer om ARC.

Kravene varierer avhengig av om du kommer til Storbritannia fra et annet EU-land, et listeført land utenfor EU eller et annet ikke-listeført land. Pass på at du følger forskriftene som gjelder for din reise. Gjør deg kjent med kravene som må oppfylles for å kunne reise til Storbritannia med en servicehund.

Reiser til Irland

Pass på at du følger kravene som må oppfylles for å kunne reise til Irland med en servicehund.

Hunder som emosjonell støtte

Hunder som emosjonell støtte eller psykiatriske servicehunder kun tillatt på direkteflyvninger til/fra USA. Hunder som brukes til emosjonell støtte, må reise sammen med en passasjer som har behov for slik støtte, og gjeldende dokumentasjon som støtter behovet for slik assistanse, må forevises ved innsjekkingen og følge hunden på reisen. Nevnte dokumentasjon må ikke være eldre enn ett år fra passasjerens opprinnelige flyvning.

Dokumentasjonen må være skrevet på papir med brevhode fra autorisert psykisk helsepersonell (f.eks. psykiater, psykolog, klinisk sosionom eller en lege som behandler passasjerens psykiske eller emosjonelle funksjonshemming) og må inneholde følgende:

  1. En erklæring om at passasjeren har en psykisk eller emosjonell funksjonshemning som er anerkjent i Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders – Fourth Edition (DSM IV).
  2. En erklæring om at passasjeren har behov for emosjonell støttehund eller psykiatrisk servicehund til å bistå under flyvning og/eller ved aktiviteter på reisemålet.
  3. En erklæring om at vedkommende som utsteder erklæringen, er autorisert psykisk helsepersonell, og om at passasjeren er under profesjonell behandling av vedkommende.
  4. Dato og hvilken autorisasjonstype helsepersonellet har, og i hvilken stat eller annen jurisdiksjon den er utstedt.

Politi- og redningshunder

Politi- og redningshunder kan kun reise i kabinen på flyvninger mellom Schengen-land. (Svalbard er ikke en del av Schengen.)

På flyplassen og om bord

Vi skal holde deg oppdatert underveis og gjøre så godt vi kan for at turen din skal gå glatt. Si fra til personalet på flyplassen om det er noe annet vi kan hjelpe deg med (enten på flyplassen eller om bord i flyet).

  • For å være sikker på at vi rekker å ordne alt du trenger, bør du sjekke inn med servicehunden din ved innsjekkingsskranken minst én time før avreise.
  • Du får tildelt et passende sete, og servicehunden må ligge eller sitte på gulvet foran deg.
  • Hunden din må være i tjeneste, og det må være lett å se at den er en servicehund (for eksempel ved at den har på seg en vest).
  • Kom til gaten minst 30 minutter før avgang, slik at du har god tid til å gå om bord og finne deg til rette på flyet.
This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.