Rullestoler og andre hjelpemidler


Det er lett å fortelle oss hvilken form for assistanse du trenger når du bestiller på nett.

Be om rullestolassistanse

Hvis du reiser med egen rullestol eller trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten din, kan du be om rullestolassistanse på nettet eller via kundeservice.

Det er best at du ber om assistanse minst 48 timer før avreise (men vi skal gjøre vårt beste for å hjelpe deg hvis du bestiller senere enn dette).

Reise med elektrisk rullestol

Du må ringe kundeservice for å bestille billett hvis du reiser med elektrisk rullestol. Vi trenger målene på rullestolen din samt detaljer om batteritypen for å sikre at vi kan transportere den.

Den elektriske rullestolen din må ikke overstige 140 x 114 x 85 cm (L x B x H), med en maksimal vekt på 200 kg.

Det er også en grense for hvor mange elektriske rullestoler vi kan ta med på enkelte flyvninger, så det er best å bestille i god tid.

  • Fly av typen 737-800: maks 3 elektriske rullestoler per fly
  • Fly av typen 737-MAX: maks 3 elektriske rullestoler per fly

Hvis batteriet må tas ut av rullestolen din under transport, må det plasseres i beskyttende innpakning og bæres med deg i kabinen. Du må selv tilveiebringe den beskyttende innpakningen for batteriet.

Vennligst gjør deg kjent med våre regler rundt transport av batterier for mobilitetshjelpemidler før du flyr.

Flybytte

Dersom du reiser med elektrisk rullestol eller ikke kan gå fra flydøren til setet ditt selv, må du forsikre deg om at det er minst 90 minutter fra det første flyet ditt lander til det neste skal gå.

Tillatt bagasje

Du kan ta med deg rullestolen eller et annet mobilitetshjelpemiddel i tillegg til den bagasjen du har lov til å sjekke inn uten noen ekstra kostnad.

  • Du kan ta med opptil to mobilitetshjelpemidler eller rullestoler til personlig bruk.

Innsjekk på flyplassen

For å sikre at vi har tid til å ta vare på alt du måtte trenge, anbefaler vi at du møter opp til innsjekking minst to timer før planlagt avgang. Gi våre flyplassrepresentanter beskjed om det er noe vi kan gjøre for å hjelpe deg (enten på flyplassen eller om bord i flyet). Innsjekking må være fullført minst en time før avreise.

På de fleste flyplasser kan du bruke din egen rullestol eller mobilitetshjelp til du kommer til gate. Hvis dette ikke er mulig, organiserer vi en rullestol som du kan bruke på flyplassen.

På flyet

Flyene våre er laget slik at de skal være komfortable og tilgjengelige for alle.

Handicapvennlige toaletter

  • På alle våre flyvninger, har vi toaletter som er tilpasset personer med nedsatt funksjonsevne.
  • Våre kabinansatte kan ikke hjelpe deg inne på toalettet, men de vil forsøke å hjelpe deg til og fra toalettet.