Passasjerer med medisinske tilstander


Vi vil at du skal få en trygg og behagelig reise, så pass på at du har ordnet alt det nedenstående i god tid før turen.

Legeerklæring

Noen ganger trenger vi, til alles beste, å forsikre oss om at du er frisk nok til å fly med oss. Det er mulig vi trenger en legeerklæring dersom du:

 • nylig har vært syk, innlagt på sykehus, blitt skadet eller blitt operert
 • har en ustabil medisinsk tilstand
 • trenger ekstra oksygen eller må bruke medisinsk utstyr om bord
 • reiser av medisinske grunner eller for å få behandling
 • er i siste del av svangerskapet

Hvis du må ha med deg legeerklæring, bør du ha den i håndbagasjen. Det kan nemlig hende du må forevise den når du sjekker inn eller vise den til kabinbesetningen om bord i flyet. På internasjonale flyvninger må denne dokumentasjonen være på engelsk.

Smittsomme sykdommer

Dersom du har en sykdom som kan gå ut over helsen og sikkerheten til andre, kan det hende du ikke får tillatelse til å gå om bord på flyene våre. Dette er for å unngå smitte.

Eksempler på slike sykdommer er vannkopper, røde hunder, meslinger og lignende. Dersom symptomene på en sykdom er synlige ved avreise, må du ha legeerklæring. Vi forbeholder oss retten til å nekte deg å gå om bord hvis du ikke har med de nødvendige dokumentene. På internasjonale flyvninger må denne dokumentasjonen være på engelsk.

Allergier

Vi forstår at det kan være slitsomt å fly når man er allergisk. Vi skal gjøre vårt beste for at du skal få en behagelig flytur.

Et godt råd: Vi anbefaler at du tar allergimedisinen med deg om bord og legger den lett tilgjengelig i håndbagasjen.

Nøtteallergi

Vær vennlig og fortell kabinpersonalet om allergien når du går om bord. De vil komme med en kunngjøring over høyttalerne om at produkter som inneholder nøtter, ikke blir solgt på flyet, og at slike produkter ikke må spises om bord.

Vær oppmerksom på at vi ikke kan garantere at det ikke finnes spor av nøtter i våre måltider, snacks eller andre steder om bord på flyet.

Dyreallergi

Når du bestiller, kan du be om at det ikke må være hunder eller katter i kabinen på flyet ditt. Dessverre er det ikke mulig å be om dette dersom det allerede er noen som har bestilt plass til kjæledyret sitt på flyet.

Oksygen

Hvis du vet at du får behov for oksygen på flyet, må du ta med egen forsyning og gi beskjed til kundeservice minst 48 timer før avgang.

 • Det kan også hende at du må forevise en legeerklæring som viser at det er trygt for deg å fly. På internasjonale flyvninger må denne dokumentasjonen være på engelsk.
 • Vær vennlig og opplys de ansatte i innsjekkingen og kabinbesetningen om at du reiser med oksygen.
 • Hver tank (inkludert ventil og regulator) må ikke veie mer enn 5 kilo tilsammen. Oksygentankene og eventuelle ventiler og regulatorer må være godt beskyttet, slik at de ikke kan bli skadet.

Vi har kun oksygen om bord til nødstilfeller.

Medisiner og medisinsk utstyr

Du kan ta med deg nødvendige medisinske produkter på flyet uten noen ekstra kostnad.

Medisiner

 • Vi anbefaler på det sterkeste at du legger medisiner du trenger i håndbagasjen (sammen med resepten, hvis det er relevant), og om mulig i originalforpakningen.
 • Husk at kabinbesetningen ikke kan gi deg medisin eller oppbevare medisinen din for deg på et kaldt sted.

Medisinsk utstyr

 • Vennligst informer kundeservice før flyturen dersom du må bruke respirator, ventilator, bærbar oksygenkonsentrator (POC) eller CPAP-maskin om bord.
 • Det kan også hende at du må forevise en legeerklæring som viser at det er trygt for deg å fly. På internasjonale flyvninger må denne dokumentasjonen være på engelsk.