Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

Barneseter


Du må gjerne bruke ditt eget barnesikringsutstyr om bord i flyet, så lenge det er sertifisert og merket.

Det er ikke noe gebyr for å bruke barnesikringsutstyr, men ettersom det må festes til et passasjersete, må man kjøpe barnebillett, også om barnet er under to år.

Generelt er det best å montere slike seter på en sitteplass med vindu, og det må sitte en medfølgende voksen ved siden av.

Barnesikringsutstyr

Følgende barnesikringsutstyr kan brukes på flyene våre. Vær oppmerksom på at det kan være noen begrensninger på grunn av forskjellen på setebredden i forskjellige fly (som beskrevet i tabellen under).

  • Barneseter som er godkjent av en stat som er medlem av Joint Aviation Authorities (JAA), Federal Aviation Administration (FAA) eller Transport Canada, og som utelukkende er produsert for bruk om bord i fly og merket for dette.
  • Barneseter som er godkjent i henhold til sikkerhetsstandarden ECE R44/03, 04 eller en senere versjon for bruk i motorkjøretøy, og for barn med redusert bevegelsesevne.
  • Utstyr som er godkjent i samsvar med de canadiske standardene CMVSS 213 (for barnesikring) eller 213.1 (for spedbarnssikring).
  • Utstyr som er godkjent i samsvar med den amerikanske standarden FMVSS nr. 213 for bruk i motorkjøretøy og fly, og som bærer et klistremerke med følgende erklæring i rød tekst: «THIS CHILD RESTRAINT SYSTEM CONFORMS TO ALL APPLICABLE FEDERAL MOTOR VEHICLES SAFETY STANDARDS» og «THIS RESTRAINT IS CERTIFIED FOR USE IN MOTOR VEHICLES AND AIRCRAFT».
  • Seter med følgende godkjenningsmerke fra TÜV Rheinlands: «For use in Aircraft» (Til bruk i fly).
  • Barnesikringsutstyr som kun er godkjent for bruk i fly (ACSD/«Aviation Only»).
FlytypeSetetypeSmaleste sete
737-800   409 mm
737-MAX   410 mm
787-8 Premium Economy 492 mm
787-8 Economy 416 mm
787-9 Premium Economy 491 mm
787-9 Economy 416 mm