Gjør deg klar til å reise

  COVID-19

  Gjør deg klar til å reise

  Innreiserestriksjoner (kart)

 My TravelsGjør deg klar til å reise

Vi er her for å hjelpe deg med å forberede deg til en trygg reise og har tatt en rekke tiltak for å sikre din sikkerhet mens du flyr med Norwegian. Vi anbefaler at du alltid følger de generelle anbefalingene til helsemyndighetene i landet ditt, og vi ser frem til å ønske deg velkommen om bord!

Tiltak du må forberede innen din reise

Sjekk reiserestriksjoner på forhånd
Du må sjekke inngangs- og transittkrav for destinasjonen i god tid innen din reise. For å unngå ubehagelige overraskelser, sjekk ut vårt nye interaktive rute kart for gjeldende innreise- og transittkrav.

Sjekk reiserestriksjoner på forhånd
Du må sjekke inngangs- og transittkrav for destinasjonen i god tid innen din reise. I noen tilfeller vil du bli pålagt å fylle ut obligatorisk dokumentasjon noen dager før avreise.

Munnbind er påbudt
Munnbind er påbudt for våre passasjerer og kabin personale på alle våre flyvninger. Du må ha med ditt eget munnbind, og dette må du ha på under omborstigning og under hele flyvningen. Les mer her

Munnbind er påbudt
Munnbind er påbudt for våre passasjerer og kabin personale på alle våre flyvninger. Du må ha med ditt eget munnbind, og dette må du ha på under omborstigning og under hele flyvningen.
Les mer her her

Mealservice

Midlertidige endringer i mat- og drikkeservering om bord
Avhengig av flyturen din, kan det hende du må forberede deg på forhånd og ta med deg forfriskninger. Les mer her

Mealservice

Midlertidige endringer i mat- og drikkeservering om bord
Avhengig av flyturen din, kan det hende du må forberede deg på forhånd og ta med deg forfriskninger. Les mer her

Vi anbefaler deg å...

Noen dager før din avreise
 • Sjekk inngang- og transittkrav inngang- og transittkrav i forkant.
 • Avstå fra å reise om du føler deg syk.
 • Gjør deg forstått med spesifikke krav flyplassen du reiser fra kan ha på plass.
 • Pakk nødvendig dokumentasjon i din håndbagasje.
På reisedagen
 • Kom på flyplassen i god tid før planlagt avgangstid. 
 • Begrens mengden håndbagasje du har med inn i kabinen, sjekk inn bagasjen din der det er mulig

Tiltak vi gjør slik at du får en trygg reise

contactless check-in

Berøringsfri reise
Vi oppfordrer deg til å bruke våre online tjenester i forbindelse med din reise. Sjekk flystatusen eller sjekk inn online på app eller vår nettside. Last ned appen her

contactless check-in

Berøringsfri reise
Vi oppfordrer deg til å bruke våre online tjenester i forbindelse med din reise. Sjekk flystatusen eller sjekk inn online på app eller vår nettside. Last ned appen her

Forbedrede rengjøringsprosedyrer
For å beskytte våre passasjerer og mannskap har vi innført forbedrede rengjøringsprosedyrer og alle våre fly er utstyrt med relevant sikkerhetsutstyr. 

Forbedrede rengjøringsprosedyrer
For å beskytte våre passasjerer og mannskap har vi innført forbedrede rengjøringsprosedyrer og alle våre fly er utstyrt med relevant sikkerhetsutstyr. Skulle det oppstå mistanke om coronavirus tilfeller om bord, er vårt mannskape opplært til å håndtere situasjonen.

Luftfiltrering ombord
Flyene i Norwegian sin moderne flåte er utstyrt med den nyeste luftfiltreringsteknologien (HEPA). Filtrene fanger luftbårne mikrober -inkludert bakterier og virus.

Luftfiltrering ombord
Flyene i Norwegian sin moderne flåte er utstyrt med den nyeste luftfiltreringsteknologien. HEPA-filtrene fanger effektivt opp tilnærmet 100% av luftbårne mikrober - inkludert bakterier og virus.

  

Spørsmål & Svar

Bruk av munnbind er fortsatt obligatorisk for våre passasjerer og kabinbesetninger ombord på flyvningene våre. Dette er i tråd med anbefalinger fra europeiske myndigheter (EASA).

Hva betyr dette for min kommende flytur?

 • Passasjerer er ansvarlige for å bringe eget munnbind som må brukes under hele flyturen, bortsett fra når du spiser og drikker. 
 • Munnbind må dekke nese og munn og må være laget for formålet. Skjerf eller lignende vil ikke bli akseptert.
 • Disse tiltakene skal ivareta sikkerheten til alle våre passasjerer og ansatte. Det er ikke sikkert at vi kan la deg boarde flyet hvis du ikke har medbragt godkjent munnbind.

Er munnbind obligatoriske for alle reisende?

 • Barn under 6 år trenger ikke bruke munnbind om bord.
 • Dersom du har medisinsk tilstand som forhindrer deg fra å bruke munnbund, må du presentere medisinsk dokumentasjon som bekrefter din tilstand til boarding personalet innen du går ombord.

Hvilken type munnbind er akseptert?

 • Munnbind må dekke nese og munn og være laget for formålet. Skjerf eller lignende vil ikke bli akseptert.
 • Munn- og nesevisir/ ansiktsskjerm av plast kan brukes i tillegg til et munnbind, men er ikke godkjent som erstatning for munnbind.
 • Du er selv anvarlig for å ha tilstrekkelig antall munnbund for hele reisen. Munnbind bør typisk skiftes ut hver fjerde time. 

Må jeg ha på munnbind på flyplassen?

 • Ulike landsmyndigheter kan kreve at du bruker munnbind på flyplassen. For å sikre at du imøtekommer krav knyttet til avgangs- og ankomstområder, anbefaler vi at bruker munnbind av medisinsk karakter.
 • Husk at det kanskje ikke er mulig å kjøpe munnbind på flyplassen. Vi anbefaler å ta med munnbind hjemmefra.

Hvordan ta på munnbind korrekt

Det er nå obligatorisk for alle passasjerer og mannskap å bære munnbind ombord i flyene våre. I vår video viser vi deg hvordan du tar på munnbindet korrekt.

Du må ta med eget munnbind som du skal ha på under ombordstigning og gjennom hele flyturen, bortsett fra når du spiser og drikker.

Gitt de begrensningene som er pålagt av lokale myndigheter på grunn av COVID-19, må passasjerer vurdere alternativene sine nøye og sjekke innreisekravene for landene de flyr fra og til. Sørg også for å sjekke Restriksjoner for eventuelle transittland. Vi kan dessverre ikke gi deg spesifikk informasjon om restriksjonene som er pålagt av hvert land, da situasjonen er i rask endring.
Du som reisende er selv ansvarlig for å overholde samtlige lover, forskrifter og andre bestemmelser fra offentlige myndigheter relatert til din(e) destinasjon(er). Vi er ikke ansvarlig for noen konsekvenser som følge av manglende innhenting av nødvendige dokumenter eller manglende overholdelse av relevante lover, forskrifter, krav eller pålegg.​

 • Du må selv sjekke informasjon angående spesifikke innreisekrav og reiserestriksjoner i god tid innen din avreisedato. I noen tilfeller er reisende pålagt å fylle ut obligatorisk dokumentasjon noen dager før avreise.
 • I noen tilfeller kan det hende du må oppgi setenummer. Denne informasjonen er bare tilgjengelig når du sjekker inn på online eller på flyplassen.
 • Bring med en svart eller blå penn om bord, da du kan være pålagt å fylle ut obligatoriske skjemaer før ankomst.

Se reiserestriksjoner for din destinasjon

Mange land krever dokumentasjon for negativt COVID-19-testresultat (for eksempel en PCR eller antigen-test) og medisinsk attest innen du kan gå ombord på flyet, eller før du ankommer til destinasjon eller transittland.
Påkrevd testtype og antall dager/timer testen må være utført innen ankomst, kan variere avhengig av lokale regler for din destinasjon.

Husk at lokale relger og krav kan endres raskt og vi anbefaler at du sjekker gjeldende reiseråd fortløpende. Se de siste oppdateringene for innreisekrav her.

Skal du reise til et land som krever negativ COVID 19-test? 

Hvis du skal fly fra Norge til en destinasjon som krever negativ COVID-19 test og en Fit-to-Fly attest, behøver du å bestille time hos en privat aktør. Bestill PCR-test eller hurtigtest/antigentest med Dr.Dropin gjennom Norwegian og få opptil 25 % rabatt. Les mer og bestill test

I tråd med anbefalinger fra europeiske myndigheter (EASA), oppfordrer vi deg til å begrense mengden håndbagasje du tar med ombord og sjekke inn bagasjen din når det er mulig.

Du kan fremdeles ta med deg håndbagasje som er inkludert i din billett type eller ekstra baggasje som du har kjøpt. Vi anbefaler å plassere hånd bagasjen under sete foran og begrense bruken av baggasjehyller for å redusere antall overflater du kommer i kontakt med.

Innenriksflyvninger under 1 time

 • Vi tilbyr ikke salg av snacks, drikke eller mat på disse flyvningene (i Norge og Danmark).

Innenriksflyvninger over 1 time

 • Begrenset utvalg av snacks og drikke tilgjengelig om bord. Kabinpersonalet vil informere deg om det tilgjengelige sortimentet (i Norge, Sverige og Finland).

Internasjonale flyreiser over 1 time

 • Fra 16 august 2021 tilbyr vi salg av snacks og drikke ombord på flyvninger over 1 time. Se og last ned vår ombord meny her >
 • For å begrense kontakt under reisen deles det ikke ut menyer ombord og vi aksepterer ikke kontant betaling.

Internasjonale flyreiser over 2 timer og 15 minutter

 • Fra 16 august 2021 tilbyr vi salg av snacks og drikke ombord på flyvninger over 1 time. Se og last ned meny her >
 • For å begrense kontakt under reisen deles det ikke ut menyer ombord og vi aksepterer ikke kontant betaling
 • Du kan også forhåndsbestille et kaldt måltid på de fleste flyreiser som overstiger 2 timer og 15 min

Pre-ordered meals

Du kan bestille et måltid på internasjonale flyreiser over 2 timer og 15 minutter.

 • Forhåndsbestill online opptil 36 timer før avreise.
 • Måltidet består av en pastasalat med kylling, en fruktsmoothie og en søt dessert.
 • Ekstra drikkevarer (brus, vann, øl) kan kjøpes om bord.

Forhåndsbestill måltid