Gjør deg klar til å reise

  Sommeren 2023

  Gjør deg klar til å reise

  Er flyet i rute?

 Mine reiser

Gjør deg klar til å reise

Det er ofte mye å tenke på når man skal ut å reise. Vi ønsker å gjøre hele reisen så enkel og smidig som mulig og her kan du lese mer om våre anbefalinger til deg som skal ut på reise med oss. Vi ser frem til å ønske deg velkommen om bord.

Før du starter din reise

  • Sørg for at nødvendige reisedokumenter og viktige medisiner er lett tilgjengelig under reisen.
  • Dersom du har spesielle behov for din flyvning, skal ta med kjæledyr eller dersom barn skal reise alene, så sørg for å møte opp på flyplassen i god tid. Innsjekk må være gjennomført senest en time før avgang.

Vi oppfordrer deg å begrense mengden med håndbagasje du tar med om bord og at du sjekker inn bagasje hvis mulig. Vennligst sjekk din billettype og hva den inkluderer av bagasje. Du kan sjekke din billettype her.

Vi anbefaler at du plasserer din håndbagasje under setet foran deg og begrenser bruken av bagasjehyllen, for å gjøre boarding-prosessen så effektiv som mulig.

Husk å ha viktige reisedokumenter og medisiner lett tilgjengelig under reisen.

Du kan lese mer om bagasje her.

Vi anbefaler sterkt å laste ned vår Reiseassistent-app før du skal ut å reise – en hjelpende hånd for å gjøre det enklere for deg å reise med oss. I appen kan du sjekke inn, se dine reisedokumenter, bestille ekstra bagasje og mye, mye mer.

brand-app-customer-cabin-960x640.jpg

Du kan lese mer om vår Reiseassistent-app her.

Lysten på en matbit om bord? Du kan kjøpe snacks og drikke på de fleste av våre flyvninger. På de fleste internasjonale flyvninger over 2 timer og 15 minutter, kan du også forhåndsbestille mat opptil 36 timer før avgang. Måltidet består av en varmrett og en dessert.

Du kan lese mer om vårt mattilbud om bord og forhåndsbestille ditt måltid her.

Forhåndsbestill måltidet ditt nå

På mange flyplasser kan barn og barnefamilier bruke en egen Fast Track-sluse i sikkerhetskontrollen. Dette vil gi dere mindre tid i kø, og mer tid til å nyte reisen sammen.

Alle våre fly er utstyrt med minimum ett stellebord.

Husk at også barn trenger gyldige reisedokumenter for å kunne reise. Pass på at navnet på billetten stemmer overens med navnet i passet.

Du kan medbringe så mye babymat som du vil være nødvendig til reisen om bord på våre flyvninger. Dette inkluderer også flytende, som morsmelkerstatning.

Du kan lese mer om tips når man reiser med barn her.

Du kan lese mer om våre barnerabatter her.

Planlegger du en reise med din firbeinte venn? Vennligst les igjennom våre vilkår og regler for reiser med kjæledyr om bord på våre fly.

Du kan lese mer om at reiser med dyr her.

Alle har forskjellige behov for sin reise. Dersom du har behov for assistanse på flyplassen eller om bord, vennligst kontakt oss så snart som mulig, så vi kan tilrettelegge for deg.

Du kan lese mer om spesielle behov her.

Munnbind er ikke lenger nødvendig om bord på våre flyvninger. De som fortsatt ønsker å bruke munnbind om bord, er selvsagt velkomne til det.

 

På flyplassen

  • Ankom flyplassen i god tid før avgangstid (minimum to timer).
  • Begrens mengden håndbagasje du har med deg inn i kabinen.
  • Sjekk inn online, gjennom vår Reiseassistent-app og få boardingkort på telefonen.

På generelt grunnlag vil vi anbefale å møte opp på flyplassen senest to timer før avgangstid. Samtidig kan det være lurt å sjekke hjemmesidene til flyplassen du reiser fra, for mer informasjon.

Vi oppfordrer alle reisende til å bruke våre onlinetjenester under reisen. Du kan sjekke status på din avgang, sjekke inn og skanne boardingkortet via vår app eller nettside.

Du kan lese mer om vår Reiseassistent-app her.

 Last ned for iPhone

 Last ned for Android

På mange flyplasser kan du også bruke selvbetjente innsjekksautomater som befinner seg på terminalen du skal reise fra. Her kan du sjekke inn, skrive ut bagasjelapp og boardingkort.

Etter at du har merket bagasjen din med bagasjelappen, kan du enkelt levere den på selvbetjente bagasjeinnlevering (bag drop).

Du kan lese mer om våre selvbetjente innsjekksautomater her.

Fast Track er den raskeste måten å gå igjennom sikkerhetskontrollen på, da du får en prioritert gjennomgang. Du kan legge Fast Track til i bookingen din opptil 30 minutter før avgang.

Våre Flex-billetter inkluderer Fast Track på utvalgte flyplasser. Dersom du har en Lowfare- eller Lowfare+-billett kan du legge til Fast Track fra 139-149 NOK opptil 30 minutter før avgang.

Du kan lese mer om Fast Track her.

Først om bord – uten stress. Med Priority Boarding slipper du å stå i kø ved gaten og kan forlate den travle flyplassen før alle andre.

Priority Boarding er alltid inkludert i våre Flex-billetter, og kan kjøpes utenom dersom du har en Lowfare- eller Lowfare+-billett for kun 65 NOK (innenlands) eller 85 NOK (utenlands) per person per strekning.

Når boardingen starter, vil vi be passasjerer med Priority Boarding (Boarding-gruppe A) komme foran i køen og du vil bli blant de første som får gå om bord i flyet.

Priority Boarding kan bli lagt til i din booking opptil en time før avgang.

Vennligst påse at du møter opp ved gaten din i god tid. Priority Boarding vil kun være tilgjengelig frem til boardingen for de resterende passasjerene har startet.

Du kan lese mer om Priority Boarding her.

 

Om bord på flyet

  • Vi anbefaler at du plasserer din håndbagasje under setet foran deg og begrenser bruken av bagasjehyllen, for å gjøre boarding-prosessen så effektiv som mulig.
  • Vennligst se på ditt boardingkort. Dersom du har sete fra rad 17-31/32 (avhengig av flytype) vil du i noen tilfeller bli bedt om å bruke døren bak på flyet.

Liker du vindusplassen best? Eller kanskje du heller foretrekker å sitte ved midtgangen? Betaler du litt ekstra, kan du bestille akkurat det setet du vil ha.

Vi anbefaler deg å reservere ditt sete så tidlig som mulig for å sikre tilgjengelighet, men tjenesten kan bli lagt til i din booking opptil en time før avgang.

Ta en titt på setekartet for våre flytyper her.

Reserver sete

Vi tilbyr et stort og variert utvalg av mat, snacks og drikke om bord på de fleste av våre flyvninger. På internasjonale flyvninger over 2 timer og 15 minutter, kan du også forhåndsbestille mat opptil 36 timer før avgang.

Du kan lese mer om vårt mattilbud om bord og forhåndsbestille ditt måltid her.

Forhåndsbestill måltidet ditt nå

På de fleste våre flyvninger kan du surfe med WiFi i luften.

Alle passasjerer får 15 minutter med WiFi-tilgang med begrenset hastighet gratis.

Dersom du ønsker mer enn 15 minutter, kan du kjøpe vår Stream Limited- eller Stream Unlimitet-pakke. Ideelt for streaming, sosiale medier og surfing.

Vær oppmerksom på at noen områder og land ikke tillater WiFi-overføringer, og at systemet avbryter automatisk tjenesten over slike områder. Våre Boeing 737 MAX 8 har ikke WiFi-utstyr installert ennå, og derfor er Wifi for øyeblikket ikke tilgjengelig på denne flytypen.

Du kan lese mer om WiFi om bord på våre fly her.

 

Etter flyturen

  • Sørg for at du husker å ta med deg alle personlige eiendeler når forlater flyet.
  • Dersom du har glemt noe om bord i flyet, vennligst ta kontakt med hittegodsavdelingen på ankomstflyplassen.
  • Forsinket eller skadet bagasje? Husk å ta kontakt med våre representanter på flyplassen umiddelbart.

Det er ditt ansvar å huske på alle dine personlige eiendeler når du forlater flyet, men vi vet det er fort gjort å glemme noe. Vi krysser fingene og håper at du blir gjenforent med dine eiendeler så raskt som mulig.

Du kan lese mer om hittegods her.

Kontakt oss, finn et svar på noe du lurer på eller send oss en tilbakemelding – vi er her for å hjelpe deg

 

Fant du ikke det du lette etter?