Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

Din trygghet om bord


Vi tilbyr kontaktløs reise
-en sikrere reise fra bestilling til ankomst

Sikkerheten til våre passasjerer og ansatte er alltid vår øverste prioritet. Vi har innført en rekke tiltak for å ivareta din sikkerhet når du flyr med Norwegian.
Vi anbefaler våre passasjerer om å alltid følge generelle anbefalinger presentert av myndighetene, og ser frem til å ønske deg velkommen om bord igjen!

Hjemme
 • Bruk Norwegian app til å bestille din reise og sjekk inn hjemmefra.
 • Du må sjekke innreisebestemmelsene i god tid før du reiser. I noen tilfeller vil du bli pålagt å fylle ut obligatorisk dokumentasjon noen dager før avreise. Sjekk her
På flyplassen
 • Velg digital billett som du scanner innen sikkerhetskontroll og ved boarding.
 • Gå om bord med sikker avstand til dine medpassasjerer.
Om bord
 • Våre fly er utstyrt med moderne HEPA luftfiltre som fanger tilnærmet 100% av mikroorganismer i luften og fjerner små partikler som virus.
 • Passasjerer blir spredt i kabinen og midtsetene er de siste som blir tatt i bruk.

Håndbagasje om bord

I henhold til anbefalinger fra Europeiske myndigheter (EASA), anbefaler vi å begrense mengden håndbagasje du medbringer om bord flyet og sjekker inn din bagasje ved behov.

Du kan fortsatt medbringe håndbagasje som er inkludert i din billett eller tilleggsvalg du har kjøpt, men vi anbefaler at du plasserer håndbagasjen under setet foran deg og begrenser bruk av kabinhyllen for å redusere antall overflater du kommer i kontakt med i flyet.

Dersom du har bagasje til kabinhyllen inkludert i din billett eller du har kjøpt denne tilleggstjenesten, kan du sjekke den inn via vår selvbetjente bagasje-system eller vår innsjekkingsskranke før du går gjennom sikkerhetskontrollen.


Mat og drikke om bord

Vi vil ikke ha salg av mat og drikke om bord og anbefaler at du forbereder deg på dette. Noen flyplasser vil ha begrensede serveringsalternativer tilgjengelig.

Vi anbefaler at du undersøker dine muligheter direkte med din flyplass for avreise for å sikre en behagelig reise.

Bruk av munnbind om bord

Fra 17. juni 2020 innfører vi obligatorisk bruk av munnbind for våre passasjerer og kabinansatte om bord på våre flygninger. Dette er i tråd med smittevernanbefalingene til europeiske luftfartsmyndigheter (EASA).

Hva betyr dette for min kommende reise?
Alle passasjerer har selv ansvar for å ta med eget munnbind som må benyttes under hele reisen, unntatt når man spiser og drikker. Munnbindet må dekke nese og munn og må være utviklet for formålet. Skjerf og tilsvarende er ikke godkjente alternativer.

Tiltaket er innført for å sikre en trygg reise for alle våre kunder og ansatte. Reisende uten munnbind kan bli nektet ombordstigning. 

Få mer informasjon

  

Planlegger du å dra på ferie med kjæreste, venner eller familie i sommer? Vi gjenåpner nå ruter til en rekke populære reisemål både i Norge, Norden og resten av Europa.

Spørsmål og svar

 • Munnbindet må dekke nese og munn. Skjerf og tilsvarende er ikke godkjente alternativer.
  Ulike land kan ha spesifikke krav på sine flyplasser, så vi anbefaler å bruke et medisinsk godkjent munnbind for å være sikker på at du blir akseptert ved din avreise- og ankomstflyplass.
  Du har selv ansvar for å medbringe et tilstrekkelig antall munnbind. Munnbind bør generelt byttes ut hver fjerde time. 
  Vær oppmerksom på at det kan være vanskelig å få tak i munnbind på noen flyplasser, så vi anbefaler å kjøpe dette før du ankommer din avreiseflyplass.

 • Barn under seks år er ikke pålagt å bruke munnbind om bord. 
  Dersom du har en medisinsk diagnose som gjør at du ikke kan bruke munnbind, må medisinsk dokumentasjon fremvises slik at våre ansatte kan bekrefte dette før ombordstigning.

 • Alle våre fly har installert den nyeste teknologi for luftfilter. HEPA filteret fjerner effektivt opp imot 100% av mikroorganismer i luften – inkludert bakterier og virus – og har samme egenskaper som filter brukt på operasjonslokaler på sykehus.

  For å beskytte deg, våre ansatte og andre kollegaer har vi innført økt renhold og inkludert nødvendig utstyr på alle våre fly. Dersom du mistenker tilfeller av corona-smitte om bord, er vårt personell opptrent til å håndtere situasjonen.