Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

Pre-clearance


Reiser du til USA fra Irland? På utvalgte flyplasser går du gjennom passkontroll og tollklarering allerede før avreisen, slik at du både sparer tid og får en behagelig ankomst.

Hopp over køen i passkontrollen

"Pre-clearance" betyr at du går gjennom passkontrollen og tollklarering på avreiseflyplassen. Når du lander i USA blir du da ansett som en passasjer som kommer med et innenlandsfly, og dermed slipper du å stå i passkø, slik at du kommer deg videre med en gang – enkelt og greit.

Pre-clearance er tilgjengelig på

  • Dublin Airport (DUB)
  • Shannon Airport (SNN)

Slik fungerer pre-clearance for flyvninger til USA

  • Sjekk inn som vanlig på flyplassen og gå igjennom sikkerhetskontrollen.
  • Gå til pre-clearance-området minst 60 minutter før din oppsatte avgangstid. Gå igjennom sikkerhetskontrollen for USA, og så er alt klappet og klart for avreise.

ESTA

Når du reiser til USA under Visa Waiver-programmet må du søke om en såkalt Electroncic System Travel Authorisation (ESTA). Dette gjelder også når du reiser med pre-clearance. Finn ut mer om reise til/fra USA, Visa Waiver-programmet og ESTA.

Restriksjoner på mat og drikke

Når du har passert pre-clearance-kontrollen, er du i praksis på "amerikansk område". På grunn av dette er det restriksjoner på hva slags mat og drikke du kan ta med deg gjennom pre-clearance-kontrollen og ombord på flyet. Dette inkluderer produkter som kan kjøpes på flyplassen før du kommer til pre-clearance-området. Se den komplette listen over produkter som ikke er tillatt på U.S. Customs and Borders sitt nettsted.

For å unngå forsinkelser oppfordrer vi deg til å ha alt av mat og drikke i håndbagasjen og viser frem dette i pre-clearance-kontrollen.