Forsinkelse på din flyvning kan oppstå, vanligvis på avreisedagen, og vi forstår at dette kan være frustrerende. Vi skal gjøre vår beste for å holde deg oppdatert om flyvningen din og hjelpe deg på følgende måte.

Slik hjelper vi deg

Dersom flyet ditt er forsinket, kan du sjekke "Er flyet i rute"-siden vår for oppdateringer.

Oppdateringer på SMS

Vi skal også gjøre vårt beste for å sende deg regelmessige oppdateringer på SMS og gjennom appen vår. Dersom du oppga mobilnummeret ditt da du bestilte, mottar du SMS-oppdateringer automatisk. Du kan registrere mobilnummeret ditt ved å gå til siden "Er flyet i rute?" og klikke på lenken "Detaljer" ved flyvningen din (tidligst to dager før avreise).

Møt opp på flyplassen i tide

Selv om du blir opplyst om forsinkelsen før du ankommer flyplassen, ber vi deg om å sjekke inn i tide (til opprinnelig avgangstid), med mindre du får beskjed om noe annet. Det hender at forsinkelsen er kortere enn forventet, og vi vil nødig at du skal komme for sent til flyet.

Hvis flyet ditt er forsinket, kan det være at du har rett til mat og drikke og telefonsamtaler (eller andre kommunikasjonsmuligheter) mens du venter på flyet.

Dersom du kjøper egen mat og drikke, må du huske å holde prisen innenfor rimelighetens grenser og ta vare på de originale, spesifiserte kvitteringene. Alkohol dekkes ikke.

Vi hjelper deg i henhold til lovgivningen som gjelder den aktuelle flyvningen.

Dersom flyet ditt er forsinket over natten, og du velger å reise neste dag, har du krav på:

  • Overnatting (dersom det er urimelig å forvente at du skal dra hjem)
  • Transport til og fra flyplassen og overnattingssted

Dersom du ordner dette selv, ber vi om at du velger en rimelig overnatting og den billigste transportmetoden som er tilgjengelig (f. eks. flytog eller buss). Husk å ta vare på originale, spesifiserte kvitteringer som skal innleveres sammen med kravet.

Hvis du har bestilt en videreforbindelse med oss (under ett og samme reservasjonsnummer) og kommer for sent til flyet fordi det første flyet ditt er kansellert eller forsinket, skal vi sørge for at du får billett på vårt neste tilgjengelige fly til det endelige reisemålet ditt. Du har også krav på mat og overnatting, dersom det er nødvendig.

Har du bestilt to flyvninger med oss, som ikke er del av den samme bestillingen?

Hvis du har minst 120 minutter på deg mellom ankomst og neste avgang, og du kommer for sent på grunn av noe vi er ansvarlige for, skal vi gjøre vårt beste for å skaffe deg billett på neste tilgjengelige flyvning.

Videreforbindelser med andre selskaper eller andre transportmiddel

Vi er normalt ikke ansvarlige for videreforbindelser med andre flyselskaper eller andre transportmidler. Unntaket er om vi er erstatningsansvarlige for at passasjerer kommer for sent til den korresponderende flyvningen. Dette er i samsvar med våre Generelle vilkår for befordring. 

Hvis du ikke lenger vil ta flyet denne dagen, har du to valgalternativer, alt etter hvor lang forsinkelsen er.

 1. Forsinkelser på to timer eller mer – gratis ombooking
  Dersom flyet ditt er forsinket i mer enn to timer, og du ikke ønsker å vente på flyet lenger, kan du velge å endre bestillingen til et senere fly til samme reisemål (inkludert videre reise og returbilletter med oss), hvis det er ledige seter.

  Endre bestilling på nett

 2. Forsinkelser på fem timer eller mer – refusjon
  Dersom du ikke lenger ønsker å reise, kan du kansellere bestillingen og be om å få pengene tilbake for den ubrukte billetten, inkludert på videre flyvninger og returbilletten (dersom du har bestilt dem hos oss).

  Søk om å få refundert den ubrukte billetten på nett

Du kan sende inn krav om refusjon av utgifter eller kompensasjon på nett.

Pass på å legge ved de spesifiserte kvitteringene på utgiftene du ønsker å be om refusjon for, og oppbevar originalene på et trygt sted.

Reiste du ikke?

Dersom flyet ditt var forsinket i fem timer eller mer, og du valgte ikke å reise, kan du søke om refusjon av den ubrukte billetten på nett.

Når flyet ditt er forsinket, har du krav på assistanse i henhold til forskriftene som gjelder for den aktuelle flyvningen. 

Du har kun rett til erstatning dersom flyet ditt er forsinket i tre timer eller mer på grunn av omstendigheter som ligger innenfor vår kontroll.

Alle fly

På alle flyvninger har du rett til assistanse i henhold til EF-forordning nr. 261/2004, som er et felles regelverk alle europeiske flyselskaper følger.