Musikkinstrumenter


Ut på turné? Du kan ta instrumentet ditt med inn i kabinen eller sende det i lasterommet, alt etter størrelsen. Husk også på å forsikre det dyrebare instrumentet ditt.

Instrumenter i kabinen

Vi skjønner godt at du kanskje vil ta med deg instrumentet om bord.

Ta med instrumentet som håndbagasje

Du kan ta med deg et lite musikkinstrument som ditt ene kolli håndbagasje om bord, gitt at det ikke overskrider den tillatte mengden håndbagasje for din billettype. Reiser du med et større instrument, som for eksempel en fiolin eller bratsj, kan du ta med dette om bord i stedenfor ditt ene kolli med håndbagasje. Instrumentet kan være litt større enn en vanlig kabinkoffert, men kan ikke overskride maksimalstørrelsen på 90 x 35 x 20 cm og maksimalvekten for din billettype.

Vi vil gjøre så godt vi kan for å få plass til instrumentet ditt i kabinen, men vi anbefaler at du kommer til gaten i god tid før ombordstigning for å være sikker på at det er nok plass i bagasjehyllene. Hvis det ikke er nok plass, kan det hende instrumentet ditt må sjekkes inn og sendes i lasterommet.

Se reglene våre for håndbagasje for mer informasjon.

Bestill sete til instrumentet ditt

Hvis instrumentet ditt er større enn 90 x 35 x 20 cm, og du vil ha det med deg om bord i kabinen, må du bestille et ekstra sete for dette (maksimalstørrelsen er 140 x 46 x 30 cm). Instrumenter i denne typen størrelse inkluderer blant annet gitarer og celloer. Bestillingen både for deg og for instrumentet må gjøres via vår kundeservice minst 48 timer før avgang.

Instrumenter i lasterommet

Du kan sende instrumentet ditt i lasterommet. Det er forskjellige regler alt etter hvor stort det er.
Alle instrumenter som sendes i lasterommet skal være pakket i hard emballasje, laget spesielt for å frakte instrumentet.

Instrumenter som er mindre enn 90 x 75 x 55 cm

  • Du kan ta med instrumentet som en del av tillatt innsjekket bagasje.

Hvis instrumentet ditt er tyngre enn 23 kg, må du betale tillegg for hvert ekstra kilogram.

Instrumenter som er større enn 90 x 75 x 55 cm

  • Du kan bestille plass til instrumentet ditt og betale tilleggsgebyr for det på flyplassen den dagen du reiser (gjelder ikke kontrabasser).

Instrumentet må ikke være større enn 250 x 79 x 112 cm (lengde x høyde x bredde), og den totale omkretsen kan ikke overstige 300 cm.

Spiller du kontrabass?

  • Ring kundeservice minst 48 timer før avreise hvis du vil bestille plass til kontrabassen din, for å forsikre deg om at vi har plass til den.

Vi har ingen maksgrense når det gjelder størrelsen på kontrabasser, men vi har bare plass til to på hver flyvning. Du må betale et gebyr for musikkinstrumentet på flyplassen den dagen du reiser.

 Gebyr for musikkinstrumenter

  • Alle flyvninger : 350 - 600 NOK per instrument, hver vei 

Du må også betale for overvekt (135 NOK per kilo) for hver kilo over 23 kg.