{{'FrontPageAccsessabilityVersionOnDesktopDeviceText' | translate}} {{'FrontPageAccsessabilityVersionOnDesktopDeviceButton' | translate}}

Vår historie


Norwegian ble grunnlagt i 1993 og er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 7000 ansatte. Vi tilbyr over 450 ruter til mer enn 150 reisemål i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA.


Norwegian har vært notert på Oslo Børs siden 2003. Vi er et ungt flyselskap, og har vokst betraktelig de siste årene ved å introdusere splitter nye fly til flåten vår. Vi har også lansert mange nye ruter og etablert nye baser i Europa, Asia og USA. I dag har vi rundt 130 fly, og vi er stolte av at flåten vår er en av de yngste og grønneste i verden med en gjennomsnittsalder på bare 3,6 år.

Vi faser stadig inn nye fly i flåten vår. Det er vinn-vinn for passasjerene, miljøet og selskapets kostnader. Nyere fly bruker mindre drivstoff og krever mindre vedlikehold, i tillegg er de både mer miljøvennlige og behagelige for passasjerene våre.

I tillegg til en eksisterende bestilling på 42 Boeing 737-800, bestilte Norwegian i januar 2012 222 nye fly fra Boeing og Airbus: 100 Boeing 737 MAX8, 22 Boeing 737-800, 70 Airbus A320neo og 30 Airbus 321 Long Range. Det er den største flybestillingen i Europa noensinne. Norwegian har også bestilt 30 Boeing 787-9 Dreamliner-fly til langdistanserutene.

 • Flyene våre

  Norwegian har en av de nyeste og grønneste flåtene i verden. Drivstoffbesparelsen er ikke bare gunstig for miljøet – den gir deg billigere billetter også.

 • Priser og utmerkelser

  Vi har vunnet mange priser, noe som tyder på at passasjerene våre setter pris på miljøvennlige fly av høy kvalitet, lave priser og spennende reisemål.

 • År for år

  Vi lanserte vår første flyrute i 1993. I 2015 bestilte vi 19 ekstra Boeing 787-9 Dreamlinere til langdistanserutene våre. Her er en oversikt over historien vår.

 • Halehelter

  På halefinnen på våre fly finner du helter som har sprengt grenser, utfordret normer og inspirert andre.

 • Flydrift

  Norwegian har fire driftstillatelser (Air Operator’s Certificates, AOC). Sikkerhet har høyeste prioritet i selskapet.

 • Visjon og verdier

  Norwegian ønsker å gi alle muligheten til å fly. Dette gjenspeiles i våre visjoner, verdier, driftsprioriteringer og mål.

This site requires web browser cookies to be turned on!

{{'FrontPageAccsessabilityVersionOnDesktopDeviceText' | translate}}

{{'FrontPageDesktopVersionOnMobileDeviceText' | translate}}

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på nettsidene våre for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Finn ut mer om våre retningslinjer for informasjonskapsler. Når du besøker norwegian.no, samtykker du i at vi bruker informasjonskapsler.