Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

 

Ledelsen

Norwegian Air Shuttle ASA - ledet av fungerende konsernsjef Geir Karlsen - er ansvarlig for Norwegians virksomhet og kommersielle ytelse, samt utvikling og leveranse av selskapets strategi.

Geir Karlsen

Acting Chief Executive Officer & Chief Financial Officer

Geir Karlsen

Geir Karlsen (født 1965) ble utnevnt til fungerende konsernsjef i Norwegian i juli 2019, og har vært finansdirektør i selskapet siden april 2018. Karlsen kom fra stillingen som Group CFO i det London-baserte shippingselskapet Navig8 Group som har virksomhet over hele verden og er verdens største skipspool-operatør. Han har bred erfaring fra børsnoterte selskaper innen shipping og offshore. Han har gjennom de 12 siste årene hatt ulike CFO-stillinger i internasjonale selskaper som Golden Ocean Group og Songa Offshore. Geir Karlsen er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

Anne-Sissel Skånvik

Chief Communications Officer

Anne-Sissel Skånvik

Anne-Sissel Skånvik (født 1959) har vært kommunikasjonsdirektør i Norwegian siden 2009. Før hun kom til Norwegian var hun Senior Vice President i Telenor ASA med ansvar for kommunikasjon og samfunnskontakt. Skånvik var kommunikasjonssjef og avdelingsdirektør i Finansdepartementet i perioden 1996–2004. Hun har tidligere også arbeidet i Statistisk sentralbyrå (SSB) og en rekke medier. Skånvik har mastergrad i statsvitenskap (cand.polit) fra Universitetet i Oslo, samt Norsk journalisthøyskole. Hun har gått Sjefskurset ved Forsvarets høgskole (FSH).

Asgeir Nyseth

Chief Operating Officer

Asgeir Nyseth

Asgeir Nyseth (født 1957) ble driftssjef for Norwegian-konsernet i 2016. Han har tidligere holdt roller som driftssjef og Accountable Manager for Norwegian Air Shuttle og som administrerende direktør for Norwegians langdistansedrift. Nyseth var sentral i etableringen av Norwegian Air International og Norwegian Air UK, frem til han i September 2016 trådte inn i sin nåværende rolle. Nyseth har bred erfaring som luftfartsingeniør hos både Lufttransport og SAS. Han var teknisk direktør i Lufttransport i tre år før han ble administrerende direktør der i 2000. Han har sin utdannelse fra Luftforsvarets Tekniske Befalsskole.

Helga Bollmann Leknes

Chief Commercial Officer

Helga B Leknes

Helga Bollmann Leknes (født 1972) tiltrådte stillingen som kommersiell direktør i Norwegian i november 2018. Hun begynte å jobbe i Norwegian i oktober 2017 da hun ble ansatt som HR-direktør og vil fortsatt ha ansvar for HR i konsernledelsen. I mars 2018 ble hun også Managing Director for Norwegian Air Resources. Hun kommer fra en stilling som Executive Vice President HR & Communications i Kongsberg Automotive ASA, hvor hun også var en del av konsernledelsen. Bollmann Leknes har tidligere jobbet som Senior Vice President / Head of Staff Functions i Frontica Business Solutions (tidligere en del av Aker Solutions), og har hatt flere lederfunksjoner innen HR i Aker Solutions. Hun har også vært SAS’ HR-direktør i Norge. Bollmann Leknes har en Bachelor of Management fra Handelshøyskolen BI og en Master of Management fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Frode Berg

Chief Legal Officer

Frode Berg

Frode Berg (født 1968) har vært juridisk direktør i Norwegian siden februar 2013. Han har praktisert som advokat siden 1997, og før han begynte i Norwegian var han partner i advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig. Som advokat har Berg hovedsaklig jobbet med selskapsrett, transaksjoner og internasjonale kontrakter, og var involvert som rådgiver under oppstarten av Norwegian og etableringen av Bank Norwegian. Berg er utdannet jurist og cand. mag (sosialøkonomi) fra Universitetet i Tromsø, i tillegg har han en mastergrad (LL.M) fra University of Cambridge.

Tore Jenssen

Managing Director Arctic Aviation Assets (AAA)

Tore Jensen

Tore Jenssen (født 1978) er driftsdirektør for Norwegians assetselskap Arctic Aviation Assets Ltd. (AAA) og administrerende direktør i selskapets irskbaserte operasjon, Norwegian Air International Ltd. (NAI). Han begynte i Norwegian i 2007 som kostnadscontroller for teknisk avdeling, og i 2010 ble han flåtesjef for selskapet. I 2013 flyttet han til Irland og tiltrådte stillingen som driftsdirektør for Norwegians assetselskap Arctic Aviation Assets Ltd. (AAA). Før han begynte i Norwegian jobbet han i Grilstad. Jenssen er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen i Bodø.

Kurt Simonsen

Chief Customer and Digital Officer

Kurt Simonsen (født 1958) tiltrådte stillingen som IT-direktør i Norwegian i januar 2018. I februar 2019 takket han ja til rollen som Chief Customer and Digital Officer. Han kommer fra en stilling som partner og medeier i Infocom Group AS. I løpet av  sin tid i Infocom har han implementert noen av de største IT-sourcing- og restruktureringsprosjektene i Norge innen telekom, bank, finans, olje og energi. Simonsen har bred bakgrunn innen IT-bransjen og har hatt ulike stillinger hos Hewlett Packard Norge AS og Telenor. Simonsen er utdannet elektronikkingeniør.

Bjørn Erik Barman-Jenssen

Managing Director Support Services

Bjørn Erik Barman-Jenssen

Bjørn Erik Barman-Jenssen (født 1963) er Managing Director for Support Services og ansvarlig for flere operasjonelle funksjoner, som ground operations og in-flight tjenester. Han er også administrerende direktør for Norwegians cargoselskap. Barman-Jenssen har vært en del av Norwegians operasjonelle ledelse siden 2007. Han har 30 års erfaring innen luftfartsindustrien og har hatt både operasjonelle og kommersielle stillinger hos Braathens og SAS.

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.