Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

Verdens mest drivstoffeffektive flyselskap

Vi reiser lett takket være nye fly

Norwegian forplikter seg til å ta aktiv del i og støtte en bærekraftig politikk og til å fortsette å redusere utslipp fra fly. Norwegian ble utnevnt til verdens mest drivstoffeffektive flyselskap på transatlantiske ruter av International Council on Clean Transportation (ICCT) i september 2018. Les hele rapporten her.


Andre miljøtiltak iverksatt av Norwegian

 Færre takeoff og landinger

I motsetning til tradisjonelle flyselskaper, unngår Norwegian de store knutepunktene og tilbyr flere direkteflyvninger. Resultatet er en betydelig reduksjon i drivstoffintensive takeoff og landinger. 

 Avansert værdata for å beregne mer effektive flyvninger.

Norwegian har inngått samarbeid med AVTECH Sweden AB, slik at Norwegians piloter mottar nøyaktig vind- og temperaturinformasjon slik at de kan se om det er mulig å redusere drivstoffbruk og på den måten redusere Norwegians miljøfotavtrykk. Målet er å levere bedre drivstoff- og tidsberegninger, i tillegg til drivstoffeffektive landinger med mindre fartsavvik.

 Winglets reduserer luftmotstanden

Alle Norwegians 737-800 og 737 MAX har winglets, en forlengelse av vingetippene. Winglets reduserer luftmotstanden, noe som igjen reduserer drivstoffbruken med ca. 2 prosent per fly.

 Støyreduksjon

Luftfart har sine utfordringer når det gjelder støy. Norwegians nye flåte spiller en viktig rolle i arbeidet med å redusere negative konsekvenser for lokalmiljøet, siden de nye flyene er betydelig stillere enn eldre modeller. Alle Norwegians fly oppfyller International Civil Aviation Organizations (ICAO) Chapter 4-krav og oppfyller Chapter 14-kravene fullt og helt.

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.