Moderne fly er best for miljøet

Vi har en av verdens mest moderne og drivstoffeffektive flyflåter

  • Skytrax World Airline Awards
Publisert : 26. August 2019

Nye fly er vinn-vinn for passasjerenes komfort og for miljøet

Det viktigste et flyselskap kan bidra med for å redusere utslipp er å investere i nye fly. Norwegian har en av verdens yngste flyflåter med en snittalder på 3,8 år. Takket være de nye drivstoffeffektive flyene har vi i Norwegian redusert utslippene våre med inntil 30 prosent siden 2008. I 2018 ble vi for andre gang kåret til verdens mest drivstoffeffektive flyselskap på ruter mellom Europa og USA (ICCT), med 33 prosent lavere CO2-utslipp enn gjennomsnittet. Målet vårt er å gjøre luftfarten CO2-nøytral innen 2050.

Lettere materialer

Hva flyene er laget av er også viktig. Jo lettere et fly er, jo mindre drivstoff bruker det og jo mindre utslipp har det. Vårt langdistansefly 787 Dreamliner er bygget i et lettere komposittmateriale som betyr at det trenger mindre drivstoff, og har derfor 20 prosent mindre CO2-utslipp enn andre sammenlignbare fly. Våre andre flytyper blir også produsert med stadig flere lette komponenter. Å redusere vekten på flyene og bruken av drivstoff er viktige tiltak for å få et lavere miljøavtrykk.

Fyller opp flyene

Et annet av våre bærekrafttiltak er å fylle opp flyene våre så godt det lar seg gjøre. Dette kaller vi «kabinfaktoren». Med et høyt antall seter og fulle fly, blir drivstoffbruken per passasjer lav. Et fly med plass til 150 passasjerseter bruker omtrent samme mengde drivstoff som et fly med 189 seter. Med smart ruteplanlegging ønsker vi å redusere antall tomme seter og heller fly med så fulle fly som mulig.

 

 

Historien om Norwegian startet for over 27 år siden. Norwegian ble grunnlagt i 1993 og har siden den gang har vi vokst oss til en sentral aktør innen internasjonal luftfart. Først med kortdistanseruter i Europa og senere med langdistanseruter til og fra USA, Asia og Sør-Amerika. Norwegian har i dag en moderne og drivstoffeffektiv flåte bestående av Boeing 787 Dreamliner- og Boeing 737-fly. I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

aircraft, hangar, Norwegian

Vi gjør verden mindre

Som et av verdens største lavprisflyselskap har Norwegian et stort ansvar, men også en stor mulighet til å gjøre en betydelig forskjell for en mer bærekraftig luftfart. les mer

Slik jobber vi i Norwegian med bærekraft

Som verdens sjette største lavpris flyselskap har vi et stort ansvar og en god mulighet til å gjøre en betydelig forskjell for en mer bærekraftig fremtid. les mer

Tilbake