Fem tips som gjør reisen din mer miljøvennlig

I Norwegian jobber vi kontinuerlig med å redusere vårt miljøavtrykk, men du som passasjer kan også bidra. Her er fem tips til godt flyvett for deg som ønsker en mer miljøvennlig reise.

  • Skytrax World Airline Awards
Publisert 29. juni 2019

 

 

Velg riktig flyselskap

Dersom du ønsker å være en bevisst forbruker, sjekk hvordan flyselskapet jobber for å redusere sitt miljøfotavtrykk før du bestiller reisen din. I Norwegian har vi de siste ti årene redusert CO2- utslippene fra flyene våre med 30 prosent per passasjerkilometer, og i 2018 ble vi kåret til verdens mest drivstoffeffektive flyselskap på ruter mellom Europa og USA.

 

 

Pakk lett

Visste du at hva du pakker med deg i kofferten – eller mer presist hvor mye – påvirker hvor mye klimagass flyet slipper ut? Jo mindre flyet veier, jo mindre drivstoff må det bruke, og jo mindre CO2 slippes ut. Dersom alle våre passasjerer reduserer den totale bagasjevekten med to kilo hver, ville vi spart i overkant av 20.000 tonn med CO2-utslipp i året. Noe av det enkleste du kan gjøre når du skal pakke lettere, er å redusere klesmengden. Når én denimbukse veier rundt 700 gram, kan ett antrekk fra innerst til ytterst fort utgjøre de to kiloene alene.

 

 

Ta med egen underholdning

Vi jobber hele tiden med å redusere vekten på flyene, og er derfor i gang med å ta bort tv-skjermene på kortdistanseflyene våre. I stedet kan du selv ta med deg underholdningen du ønsker under reisen eller du kan benytte deg av vårt forbedrede WiFi-tilbud i lufta. Men hvis du av gammel vane pakker boka eller laptopen uten å bruke dem, er det kanskje like greit å la de bli hjemme?

 

 

Bestill maten på forhånd

Vi vil ikke kaste mat. Derfor kan du nå forhåndsbestille mat på reiser over to timer. Gir du oss beskjed om hva du vil spise og drikke på turen, hjelper du oss å planlegge hva vi må ta med oss og du er med på å begrense unødig matsvinn og ekstra vekt på våre flyvninger.Ta bevisste valg på hele turen din

Å være på ferie behøver ikke bety at du må sløse. Velg gjerne et hotell som er miljøsertifisert, så vet du at det gjøres tiltak for å redusere klimaavtrykket. I tillegg kan du selv passe på å slå av lys, aircondition og andre strømslukere når du ikke er på hotellrommet. Dersom det ikke er behov for å skifte ut håndklærne daglig, kan du gi beskjed om dette, og er du på besøk i en større by er det som regel raskest og enklest å reise kollektivt.

Tilbake