Vi gjør verden mindre

Vi mennesker har alltid forflyttet oss. Når vi reiser blir verden mindre og vi lærer av hverandre gjennom utveksling av varer, kunnskap og kultur.

  • Skytrax World Airline Awards
Publisert 29. juni 2019

I fjor krysset 1,4 milliarder mennesker internasjonale grenser på ferie- og fritidsreiser, og trenden er økende. Turisme er i dag en av verdens største næringer. Den genererer ni prosent av den globale økonomien og én av ti arbeidsplasser på verdensbasis (UNWTO). Slik har næringen mye å si for livs- og levegrunnlaget i mange land. Den skaper arbeidsplasser, driver økonomisk vekst og sosial utvikling. Kort sagt fører flere turister til at flere har mulighet til å forsørge seg selv.

Vi i Norwegian mener derfor at det vi lever av er viktig for samfunnet. Samtidig står verden foran store klimautfordringer. Om lag to prosent av de globale CO2-utslippene kommer fra flytrafikk, og folks bevissthet og meninger rundt fly og mer miljøvennlig transport blir stadig større. Det synes vi er bra.

Som et av verdens største lavprisflyselskap har Norwegian et stort ansvar, men også en stor mulighet til å gjøre luftfarten mer bærekraftig.

Vi har allerede innført en rekke tiltak for å redusere vårt miljøavtrykk. Det aller viktigste et flyselskap kan gjøre for å redusere CO2-utslipp, er å investere i nye fly. Vi har en av verdens mest moderne og drivstoffeffektive flyflåter, vi jobber kontinuerlig med vektoptimalisering og smartere rutevalg, og vi har i løpet av de siste ti årene redusert våre CO2-utslipp med 30 prosent per passasjerkilometer.

Både i 2015 og 2018 ble vi kåret til det mest drivstoffeffektive flyselskapet på flyvninger mellom Europa og USA (ICCT). Men dette er ikke nok.

Akkurat som vi jobber for å være best på pris, vil vi i årene som kommer jobbe for å være best på miljø. Vi tror fortsatt på en verden der folk møtes. Vi tror fortsatt folk vil fly. Men det må skje på en fornuftig måte. For oss, for passasjerene og for klimaet. Vi kaller det flyvett.

Related articles

Slik jobber vi i Norwegian med bærekraft

Som verdens sjette største lavpris flyselskap har vi et stort ansvar og en god mulighet til å gjøre en betydelig forskjell for en mer bærekraftig fremtid. les mer

Fem tips som gjør reisen din mer miljøvennlig

I Norwegian jobber vi kontinuerlig med å redusere vårt klimaavtrykk, men vi tar gjerne imot hjelp. Her er fem tips til godt flyvett. les mer

Tilbake