Tilbake til inspirasjonssiden

Weekend i Praha: Dette kan du gjøre på 48 timer

En helg i en av Europas vakreste byer, kan gjøre godt for kropp og sjel. Dette er byen hvor du kan gå i ditt eget tempo, kikke i vinduer og spise for en billig penge. Her er våre beste tips til hvordan du skal få mest mulig av oppholdet. 

Bestill fly til Praha

Elven Vltava omkranset av vakre bygg i solskinn, og flere broer som krysser elven.

Våre anbefalinger

Hotell

Hotel Prague Old Town Square - Grand Hotel Praha
 Staroměstské nám. 481/22, 110 00 Staré Město

Topp pakketips

Gode sko

Fredag

Lunsj - Café Louvre

Národní 22, 110 00 Nové Město

Café Louvre åpnet dørene allerede i 1902, og har siden den gang vært et favorittsted for både kjente og ukjente. Det er ikke uten grunn at dette var både Franz Kafka og Albert Einsteins favorittkafe i Praha. Her kan dere få en kopp nydelig kaffe eller varm sjokolade, mens dere nyter kafeens Art Noveau-interiør. De serverer både frokost, lunsj og middag. Prøv gjerne en av deres tsjekkiske spesialiteter på spisekartet. 

PS: ønsker dere å prøve ut deres kjente Five o’clock tea, bør dere booke bord på forhånd. 

Ikke plass på Café Louvre? Sjekk ut Café Slava med utsikt over Castle Hill.
Adresse: Smetanovo nábř. 1012 /2, 110 00 Staré Město 

Sightseeing

Fra Café Lovre, er det kort vei til noen av Prahas fineste gater. Fra kafeen er det det kort vei til en statue av Franz Kafka. Går dere videre, ender dere snart opp i Havelské tržiště. Dette er et utendørsmarked som har eksistert siden 1232. Her finner dere lokale spesialiteter, kunst og suvenirer. Når dere har gått igjennom markedet, ender dere opp i hjertet av gamlebyen i Praha.

Ikke glem å kikke opp når dere går rundt, for er her det mange spennende perler på et sted. Bruk tiden på å oppdage torget, vakttårnene og ikke minst den astrologiske klokken. 

Ønsker du å heller dra på guidet tur? Sjekk ut GetYourGuide

Hengende statue. Det er en statue av Sigmund Freud.
© Nastya Dulhiier / Unsplash
Den astronomiske klokke lokalisert på tårnet til det gamle rådhuset ved det gamle bytorget.
© Jack Hunter / Unsplash

Middag - Restaurace Mlýnec

Novotného lávka 9, 110 00 Staré Město

Denne moderne tsjekkiske restauranten, har ikke bare en utrolig utsikt over elven Vltava og Charles bridge, men også utrolig mat. Velg mellom tradisjonelle tsjekkiske retter som duck leg confit eller hjortestek, eller nyfisket ørret med rødbete og edamame-bønner. Dette er en av de mest populære spisestedene i Praha, og vi anbefaler at dere bestiller bord. 

Lyst på restaurant som har spesialisert seg på kjøtt? Prøv Restaurant Kantýna. De har også egen slakter i lokalene.
Adresse: Politických vězňů 1511/5, 110 00 Nové Město

Underholdning - Black Light Theatre

Národní 25, 110 00 Staré Město

Dette er et teater helt ulikt alle andre teater dere noen gang dere har vært i – det er helt mørkt. Her er skuespillerne kledd opp i klær som lyser opp under black light. Forestillingene kombinerer pantomime, dans og musikal. Forestillingene er hovedsakelig uten dialog og er tilpasset et internasjonalt publikum. 

Gammel steinbro sette fra elvesiden. Det er en trebåt på elven med mange folk.
© Jan Antonin Kolar / Unsplash

Lørdag


Frokost - 
Bistro Monk

Michalská 20, 110 00 Staré Město

Planlegger dere en dag med mange nye inntrykk, er Bistro Monk stedet hvor dere burde starte dagen. Her kan dere velge mellom toast, smørbrød og smoothie bowls. All maten er laget på stedet med lokale råvarer. Drikk latte i en av regnbuens farger, eller bestill en kopp med svart kaffe – her har de et rikt utvalg med varme drikker til å starte dagen med.

Prøv også: Venue. Havelská 4, 110 00 Staré Město

Museum - Národní museum (Nasjonalmuseet)

Václavské nám. 68, 110 00 Nové Město

Har dere noen gang sett en helt ekte mammut eller skjelettet finnhval? På nasjonalmuseet, kan dere se dette og mye annet spennende. Bli kjent med den tsjekkiske historien, se hvordan folkedraktene har utviklet seg fra klær for bønder til nasjonale symboler, og hvordan verden har gått fra å være bebodd av trilobitter til utryddelsen av dinosaurene. Nasjonalmuseet består av seks ulike museer med ulike temaer. 

Staselig trapp i marmor som går opp mot nydelig intereiør og glasstak
© Marius Walter / Unsplash
glimt av etasjer mellom to trappeløp. Det er byster på utstikkere.
© Marius Walter / Unsplash
bilde av glasskuppel i taket.
© Marius Walter / Unsplash

Lunsj - Café Imperial

Na Poříčí 1072/15, 110 00 Petrská čtvrť

Det er lov til å unne seg litt luksus når man er på ferie, og det er ingenting som oser mer luksus enn Café Imperial. Her kan dere forvente ypperlig service og mat av øverste klasse. Råvarene er nøye utvalgt, og kokkene lager maten til perfeksjon. Dette er et av byens mest populære spisesteder, er nevnt i Michelin-guiden, og må bookes i forkant. 

Er det fullt på Cafe Imperial? Prøv Kavarna Obecni dum i The Municipial House. 5 Obecní dům, Náměstí Republiky 1090, Staré Město

Sightseeing

Ta turen over Charles Bridge og opp til Caste Hill, hvor dere finner Prague Castle. Her får dere ikke bare utrolig utsikt over byen, men dere får også testet ut Trdlnik, bedre kjent som chimey cake. Det er kanskje ikke originalt fra Tsjekkia, men det smaker utrolig godt. 

Kjøp billett og se St. Vitus-katedralen, det gamle kongelige slottet og den pittoreske gate Golden Lane. Hvis du ønsker å oppdage slottet uten de store turistgruppene, anbefaler vi slottsparken eller Castle gardens. Billetten gir deg også inngang på Charles Bridge Museum. 

Et lite tips for å unngå de store turistgruppene: ca midt på Charles Bridge er det en trapp som går ned til Island of Kampa. Her finner du John Lennon-veggen, trange smug og vakre kanaler. Kanskje et av Prahas vakreste steder. 

trang bakgate med hus i mur i rosa, blått og hvitt
© Felix Mittelmeier / Unsplash
katedral i rød stein med høye spir
© Florian van Duyn / Unsplash

Middag - Grand Cru Restaurant

4, Lodecká 1181, Petrská čtvrť, 110 00 Praha 1

Etter en fantastisk lunsj, er det bare en ting å gjøre – spise en enda bedre middag. På Grand Cru Restaurant får dere akkurat det. Prøv en av deres femretters menyer eller bestill fra spisekartet, dere vil ikke bli skuffet. Grand Cru er også nevt i Michelin-guiden og bord må bestilles.

Sjekk også ut Restaurant Lehká hlava – en spennende vegetarrestaurant med lange tradisjoner.
Adresse: Boršov 280/2, 110 00 Staré Město

Underholdning - Forestilling på Národní divadlo (Nasjonalteateret)

Národní 2, 110 00 Nové Město

Det er noe spesielt med å dra på forestilling med kjæresten. Enda mer spesielt er det å oppleve det i det vakre nasjonalteateret som gir dere en smak av svunnen tid. Nasjonalteateret i Praha er opphavsstedet tsjekkisk opera, og de har også ballettforestillinger. Her kan dere alt fra operaen om Hans og Grete til balletten om Franz Kafka. 

Kveldsbilde av nasjonalteateret med lysstriper fra bil foran bygningen.
© Marek Ruinski / Unsplash

Søndag


Frokost - 
Coffee & Waffles

Valentinská 1061/6, 110 00 Staré Město

Det er ingenting som å avslutte en fantastisk helg, som med en skikkelig over the top frokost. Her kan dere velge mellom blant annet musli, egg og bacon, egg benedict og røkelaks. Og alt er selvsagt servert med tykke, hjemmelagde vafler. Nam!

Ønsker dere deg noe litt mer dekadent? Da bør dere sjekke ut Cafe de Paris.
Adresse: Velkopřevorské nám. 4, 118 00 Malá Strana

Skrevet av: Margrethe Knudsen

Kanskje liker du også

Topp 10: Paris

Fem dager i Porto

Topp 10: København