Tilbake til inspirasjonssiden

10 ting å gjøre på en romantisk helg i Roma

En kvinne står rett foran og ser mot Colosseum i Roma, mens hun holder i en hånd.

Planlegger du en romantisk langhelg med din kjære i Roma? Sjekk ut disse 10 tipsene fra bryllupsplanlegger Kathrine Brenne til ting du må oppleve i byen.

Skrevet av: Susanne Lindeberg

Skal du først besøke en romantisk storby, er Roma det perfekte valget. Roma leses Amor baklengs og det er lett å forstå hvorfor byen kalles "the City of Love". I tillegg til de historiske attraksjonene, er den vakre byen full av koselige trattoriaer (et italiensk, uformelt spisested), pittoreske pikknikksteder og fantastiske utsiktspunkter, hvor du kan oppleve uforglemmelige solnedganger. Hele byen oser rett og slett av kjærlighet. 

Fly direkte til Roma med Norwegian

Bryllupsplanleggerens beste tips til Roma

En kvinne i hvit og rosa kjole står foran et festpyntet bord
Kathrine Brenne flyttet til Roma i 2013 og forelsket seg både i byen og en mann. Hun jobber i dag som bryllupsarrangør i Tivoli, rett utenfor Roma. © Paolo Ceritano

Den norske bryllupsplanleggeren Kathrine Brenne flyttet til Italia i 2013. De første årene bodde hun i Roma, et lite steinkast fra Pantheon, der hun levde som en lokal, mens hun pendlet i jobben sin som flyvertinne i Norwegian. 

Under deler Kathrine sine topp 10 romantiske tips til aktiviteter og attraksjoner i Roma, som du må få med deg sammen med din kjære.

1. Opplev Pantheon

Pantheon i Roma med et menneske som spiller utenfor
Ta turen til Pantheon for å nyte fantastisk ingeniørkunst og vakker arkitektur. © David Ramirez / Unsplash

Kathrine forteller at man må legge inn et besøk til vakre Pantheon, Alle guders tempel, når man kommer til Roma. Tempelet ligger ved torget Piazza della Rotonda. Dette er en av de best bevarte byggverkene fra Romerrikets dager, og er trolig oppført i år 120 e.kr av keiser Hadrian.

Pantheon er et utrolig byggverk som vitner om en fantastisk ingeniørkunst. Aller mest imponerende er den enorme kuppelen som utgjør taket av Pantheon, som har en åpen sirkel midt i som slipper inn både lys og regn.

Nyt gjerne også synet av det vakre tempelet på kveldstid, mens du inntar et bedre måltid på en av de mange hyggelige utekafeene i området, og avslutt med en deilig gelato fra en av de mange iskrembodene.

2. Ha en hyggelig piknik på Aventinerhøyden

Et lite glimt av Peterskirken i Roma gjennom noen busker
Kikk gjennom nøkkelhullet for å se den litt hemmelige utsikten over kuppelen til Peterskirken.

Aventinerhøyden er en av Romas sju høyder og er et flott sted med panoramautsikt over byen. Et perfekt sted for å nyte solnedgangen, sier Kathrine.

Så kom deg litt ut av byen, ta med lokal mat, et teppe og din kjære, og ha en piknik i den bortgjemte appelsinhagen Giardino degli Aranci eller rosehagen Roseto di Roma. Smugtitt gjennom det maltesiske nøkkelhullet for en perfekt utsikt over kuppelen til Peterskirken.

3. Fontana di Trevi

En vakker fontene med skulpturer, vakker bygning og turkist vann
Ta turen til den vakre fontenen Fontana Di Trevi. © Andrey Omelyanchuk / Unsplash

Ifølge Kathrine kan man ikke besøke Roma uten å besøke Fontana di Trevi. De mest romantiske scenene i klassikeren La Dolce Vita ble filmet i fontenene her. Det er et flott sted verdt å besøke, men ikke prøv å etterligne disse scenene! Politiet har trappet opp vaktholdet og gjort kjent at de vil bøtelegge turister som prøver «splash-happy» i fontenene.

Bedre er det å følge det lokale sagnet og kaste tre mynter i fontenen. Hver mynt du kaster har forskjellig mening. Den første garanterer retur til Roma, den andre er tegn på en ny romanse og den tredje betyr giftemål.

4. Gå på det fantastiske blomstermarkedet Campo de' Fiori

En mann står ved et blomstermarked med vakre farger og parasoller
Nyt synet av fargerike blomster på Campo de' Fiori. © Elenora Francesco Grotto / Unsplash

Roma er en by det oser romantikk av, og du kan merke det nærmest rundt hver eneste sving.
Campo de' Fiori betyr betyr «blomsterenga» og er en historisk piazza sentralt i Roma, i bydelen Parione, øst for Tiberen. Her finner du et fantastisk blomstermarked.

Det beste er å dra hit tidlig på dagen fordi hver formiddag (unntatt på søndager) gjøres Piazza Campo de' Fiori om til en pittoresk markedsplass. Ta en rusletur hånd i hånd sammen med din bedre halvdel og kjenn lukten av ferskt, ovnsbakt brød.

5. Se den imponerende St. Peterskirken og det Sixtinske kapell

Peterskirken i skumring med bygninger og en bro, med refleksjon i vannet.
Peterskirken er en av verdens største kirker. Det er et imponerende byggverk det er verdt å besøke.

Det er ingen hemmelighet at Roma er et eldorado for turister, så det er ikke til å unngå at noen av de mer berømte attraksjonene har fått plass på listen over romantiske ting å gjøre i Roma.
Det er lange køer inn til Vatikanet, men synet som venter deg innenfor er verdt ventetiden. Religiøs eller ei, Michelangelos kunstverk i taket til det Sixtinske kapell vil du garantert kjenne igjen og la deg fascinere av.

Et annet fantastisk blikkfang er Peterskirken, som var verdens største kirke fram til 1990. Målene er likevel svært imponerende ettersom kirken visstnok har plass til 60.000 mennesker.

6. Besøk den pittoreske bydelen Trastevere

Smalt smug i Roma, med mopeder langs med veggen
Ta dere en rusletur i den sjarmerende og hyggelige bydelen Trastevere.

Noe av de hyggeligste du kan gjøre i Roma er ifølge Kathrine å vandre rundt i de trange, brosteinsbelagte gatene i bydelen Trastevere, hvor du finner en rekke koselige restauranter, kafeer og butikker. 

Her finner du trange smug – det er nærmest som å gå i en labyrint. Her kan du spise på gode, italienske restauranter og unngå den typiske turistmenyen. Sett av en formiddag i den hyggelige bydelen på andre siden av Tiberen, eller rettere sagt «over Tevere».

7. La deg fascinere av Colosseum

Litt av Colosseum i Roma sett utenfra, men noen trær i forgrunnen.
Colosseum er verdens største amfiteater, og en severdighet en nærmest bare må innom på storbyferie til Roma. © Leonhard Niederwimmer / Unsplash

Gamle som unge lar seg fascinere av dette imponerende og historiske byggverket. Visste du at Colosseum er verdens største amfiteater? Colosseum stod ferdig år 80 e.Kr. Her kan du se for deg stemningen når 50.000 tilskuere var til stede på en gladiatorkamp.

Dette er kanskje ikke den mest romantiske opplevelsen Roma har å by på, men bestiller du en guidet tur vil du garantert få med deg nye interessante fakta og evigvarende minner.

8. Forum Romanum - opplev fordums prakt

Gamle ruiner i Roma - Forum Romanum
Ruinene og søylene på plassen Forum Romanum står igjen som tegn på fordums prakt og storhet. © Fabio Fistarol / Unsplash

Det kan fort oppstå søt musikk i de historiske ruinene fra antikkens Roma, der det kommersielle, politiske og religiøse sentrum lå. Ruinene og søylene står igjen som tegn på fordums prakt og storhet. Forum Romanum ligger i dalen mellom Kapitol og Palatin.

Du kan kombinere en tur til Colosseum, Roman Forum og Palentine Hill, men du trenger en hel dag for dette.

9. Gå en kveldstur til torget Piazza Navona

En fontene på Piazza Navona
På Piazza Navona finner du mange flotte severdigheter og hyggelige restauranter.

Piazza Navona er kjent som verdens vakreste torg. Plassen er oppført på restene etter Domitianus’ sirkus fra det første århundre, Circus Agonalis. Hit kom romerne for å se på sportsarrangementer, men det har også vært benyttet som handelstorg, til teateroppsetninger, samt at det har vært arrangert hesteveddeløp her.

I dag er det et yrende folkeliv på plassen, som kommer for å ta de mange severdighetene på plassen nærmere i øyesyn og hygge seg med en kaffe eller et bedre måltid. Dette torget er spesielt flott på kveldstid, med en herlig romantisk stemning. 

10. Se hjerteparken i Villa Borghese

Lite tempel ved en innsjø i frodige omgivelser
Parken i Villa Borghese er perfekt for en romantisk piknik. Ta også en båttur når du er her.

Kathrine avslutter med å tipse om vakre Villa Borghese. Dette er en av de største parkene i Europa og har fått navnet sitt etter slekten Borghese. Selv er hun ofte her med familien sin, da de også har en flott dyrepark her.

Kos deg i den hjerteformede blomsterparken, ha en romantisk piknik ute i det fri og lei gjerne en robåt. Villa Borghese ble ført opp i 1613–1616 på oppdrag av kardinalen Scipione Borghese og huser i dag også Galleria Borghese – ett av de mest imponerende kunstmuséene i Italia. Så her kan dere kombinere kunst med flotte utendørsopplevelser.

Fristet til å opplev La Dolce Vita "det søte liv" i Roma du også? 

Fly direkte til Roma med Norwegian

 

Kanskje liker du også