Bruker du ett eller flere hjelpeverktøy som for eksempel skjermleser eller programvare for talegjenkjenning? Aktiver tilgjengelighetsmodus for en best mulig opplevelse på nettsidene våre.

Tilbake til inspirasjonssiden

Madrid: Topp 6 ting å gjøre utenfor turistfellene

En kaffe på Plaza Mayor og rusle rundt i El Prado er et must når du besøker den spanske hovedstaden. Men det er tusenvis av mindre kjente ting å se og gjøre hvis du ønsker mer autentiske opplevelser. Du trenger bare å vite hvor du finner dem. 

MAD--calle-de-alcala-city-buldings.jpg

Så legg fra deg turistkartet, oppsøk noe annet enn de opptråkkede stiene i Madrid og sjekk ut disse seks skjulte perlene.

Fly direkte til Madrid

1. Nyt en cocktail med utsikt

Har du lyst på et glass sangria i ro og mak, med fjellutsikt i sentrum av Madrid? Da tar du heisen til toppen av Círculo de Bellas Artes kultursenter. De færreste vet om de to funky takterrassene, komplett med bar, chill-out- musikk og komfortable steder hvor man kan slappe av, og nyte den fantastiske 360-graders utsikten over byen. 

blobid12.jpg

Hvis du ønsker kultur etter pausen, vender du kursen nedover og sjekker ut det omfattende programmet med utstillinger, konserter og opplesninger fra bøker i dette kulturhuset. 

2. Kjøp nybakte småkaker hos nonnene i klosteret

Denne perlen ligger utenfor allfarvei i Madrid og er noe du vil huske lenge. En kort spasertur fra Plaza Mayor ligger det en liten, albueformet gate med navnet Elbow Street (Calle de Codo). Det er ikke så mange som kommer hit, med mindre de har hørt om de bakende nonnene. Nysgjerrig? Du bør ta deg en tur. Disse nonnene bor i klosteret El Convento de Corpus Christi og har lite samkvem med omverdenen. 

blobid13.jpg

For å skaffe penger til vedlikehold av klosteret, baker de tradisjonelle spanske kaker og kjeks. Men dette er ingen tradisjonell kakebutikk. For det første er det en utfordring å finne den i Madrids labyrint av trange gater, og du får heller ikke sett nonnene. De selger varene via et snurrebrett. Men det er verdt et besøk – og mandelkjeksene er himmelske.

3. Ta en tur til Mercado de Motores loppemarked

Hvis du leter etter en besynderlig suvenir på din oppdagelsestur i Madrid, bør du besøke byens loppemarkeder. De fleste av byens besøkende havner på El Rastro. Hvis du vil ha noe med litt mindre turistpreg, er Mercado de Motores et ideelt sted for søndagen. 

blobid14.jpg

En gang i måneden inntar dette fantastiske loppemarkedet et gammelt togmuseum i Madrid sentrum. Over 200 uavhengige samlere og designere selger alt fra antikviteter og brukte klær til smykker og gourmetmat. Hvis du er glad i historiske tog og shopping, er dette den perfekte måten å tilbringe en ettermiddag på.

4. Nyt en churro con chocolate (eller tre)

Glad i søtsaker? Da er en tradisjonell spansk churro et must. Det beste stedet å prøve disse deilige frityrstengene er hos det verdensberømte Chocolatería San Ginés. Stedet åpnet for nesten hundre år siden og serverer noen av byens beste churros.

blobid15.jpg

Det er også flere mindre kjente steder som kan friste med disse farlig gode, fingerformede kakene. Beboere i bydelen La Latina har en forkjærlighet for Muniz. Dette er en beskjeden bar der eieren, Matías, er en av byens mest garvede churro-makere. Bestill en tallerken med hans «porras» (tykke churros) med et dryss av sukker og en skvett av den lokale anislikøren Chinchón Dulce. Smaksløkene dine vil takke deg.

Hvis du er sulten på mer, hvorfor ikke melde deg på en segway-tur med sjokolade og churros? I tillegg til at du får sett flere severdigheter i hjertet av Madrid, er det lagt inn ett stopp for sjokolade og churros på San Onofre bakeriet på San Miguel markedet. 

Les også: Opplev det autentiske Madrid

5. Prøv litt tapas på Calle Ponzano

Cava Baja er den typiske tapasgaten i Madrids historiske sentrum. Hvis du liker folkemengder, er dette stedet med god stemning. Hvis du foretrekker en roligere middag, anbefaler vi å besøke en annen gate med mye atmosfære, men som er mindre frekventert av turister: Calle Ponzano. Her finner du en blanding av klassiske tabernas, barer og funky restauranter drevet av noen av Madrids hotteste kokker.

Start hos Sala de Despiece. Du kan dele en fristende entrecôte og noen typiske tapas med dine venner, eventuelt kombinert med en vermut. Deretter kan du fortsette til DeAtún for linefanget tunfisk fra kysten av Almadraba. Den smelter på tungen. Fortsatt småsulten? Ta deg et stykke fristende tortilla på Sylkar.

6. Et avslappende arabisk bad

De færreste er klar over at det finnes noen fantastiske arabiske bad i Madrid sentrum. Hvis du er glad i spa, kan du ta turen innom for å bade i de varme, tempererte og kalde bassengene.

blobid17.jpg

Du kan også la svetten sile i dampbadet eller nyte en avslappende massasje på Hammam Al Ándalus. Denne fredfylte oasen ligger noen få meter fra plassen Puerta del Sol, og er et ideelt sted å slappe av hvis du ønsker en pause fra byens kjas og mas. 

Bestill fly direkte til Madrid

Kanskje liker du også

Bli kjent med kaptein Rui

Oppdag Tallin

Fem dager i Porto