Tilbake til inspirasjonssiden

Nye spennende destinasjoner fra Norge

Ta en titt på våre nye destinasjoner som lanseres fra Norge i 2024. Kanskje frister det å oppdage et helt nytt reisemål?

Bestill flybilletter til våre nye ruter

Bodrum, Tyrkia

Litt av en havn med båter under rosa skyer
Bodrum frister med sine deilige strender, hyggelige bysentrum og flotte havn. © nejdetduzen - Adobe Stock

Bodrum er en vakker kystby ved Egeerhavet, som kalles Tyrkias svar på Saint Tropez. Her ferierer den tyrkiske eliten, og byen har mye å tilby sine besøkende. Den er kjent for sin pittoreske havn, hvitkalkede bygninger og livlige natteliv.

Stedet har en rik historie som går tilbake til 1100-tallet fvt., og mange herskere i regionen har regjert her og satt sitt preg på byen. Sørg for å besøke Bodrum slott i havneområdet, et historisk festningsverk bygget av korsfarere på 1400-tallet. Besøk også Mausoleet i Halikarnassoss, som var et av verdens syv underverker i antikken.

Unn deg en dag til sjøs når du er i Bodrum. Ta en båttur til de nærliggende greske øyene Kos eller Kalymnos. Eller, bare slapp av på en av de mange flotte strendene i området, som Bodrum Beach, Gumbet Beach og Bitez Beach.

Bodrum er en relativt rimelig destinasjon å reise til. Her er det mulig å finne gode tilbud på overnatting og aktiviteter. Gjør også gode kupp på de mange spennende og fargerike basarene i byen.

Bestill fly til Bodrum

Flyr dit i perioden juni-august

Istanbul, Tyrkia

En moske, båter, og en fugl på himmelen
Opplev den spennende byen Istanbul i sommer, som ligger delt mellom to kontinenter. © Adobe Stock

Oppdag Istanbul, en transkontinental by som strekker seg over Europa og Asia, og en levende metropol med en rik historie og kultur. Fra sine overdådige moskeer og minareter, til sine travle basarer og livlige natteliv, er Istanbul en by som vil fange alle sansene dine.

Byen er hjem til noen av verdens mest ikoniske landemerker, inkludert Hagia Sophia, Den blå moskeen og Topkapi-palasset. Istanbul er også en smeltedigel av kulturer, med påvirkninger fra de osmanske, bysantinske og romerske imperiene.

Er du glad i god mat, er byen matelskerens paradis, med et bredt utvalg av retter å velge mellom. Sørg for å prøve noen av de lokale favorittene, som baklava, kebab og tyrkisk kaffe. Istanbul er også en shoppingdrøm, med alt fra tradisjonelle basarer til moderne kjøpesentre. Grand Bazaar, en av verdens største og eldste overdekte markeder, og et must å dra innom.

Bestill fly til Istanbul

Flyr dit i perioden april-oktober

Zadar, Kroatia

En middelalderby sett ovenifra
Frister Kroatias krystallklare vann og sjarmerende middelalderbyer deg? Test ut Zadar i sommer. © Dario Bajurin - Adobe Stock


Zadar er en deilig kystby i Nord-Kroatia, som har noe å tilby enhver sommerturist. Fra sine fantastiske romerske ruiner og middelalderarkitektur, til sitt pulserende natteliv og sin deilige mat, er Zadar en by som garantert vil fange hjertet ditt.

Denne kroatiske byen med rundt 80 000 innbyggere har en rik historie, som går tilbake over 3000 år. Utforsk gamlebyen, hjemsted for mange av Zadars mest populære attraksjoner, inkludert St. Donatus-kirken, det romerske forumet og torget med de fem brønnene. Få også med deg det unike solmonumentet og havorgelet, som er spennende, nyere kunstinstallasjoner av den lokale arkitekten Nikola Bašić. 

Zadar ligger på en halvøy omgitt av det vakre Adriaterhavet. Besøkende kan nyte fantastisk utsikt over havet og de omkringliggende øyene fra byens mange utsiktspunkter. Ta en båttur til en av de nærliggende øyene, Dugi Otok, Pašman og Ugljan, for å nyte strendene, det krystallklare vannet og de frodige furuskogene.

Bestill fly til Zadar

Flyr dit i perioden juni-august

Lyon, Frankrike

En fontene i et historisk bysentrum
Få kulinariske opplevelser i toppklassen i Lyon. © Rh2010 - Adobe Stock

Lyon er en spennende by som har noe å tilby for alle, med sin fantastiske arkitektur, flotte museer til sin unike matscene og livlige natteliv. Byen har en rik og fascinerende historie som går helt tilbake til romertiden. 

Den franske byen er kjent som Frankrikes kulinariske hovedstad, og med god grunn. Byen er hjem til noen av de beste restaurantene i verden, som serverer alt fra tradisjonell lyonnaise cuisine til Michelin-stjernemat. Besøk en bouchon når du er i byen, en tradisjonell lyonnaise restaurant, en slags tapasbar på fransk. En liten fun fact: den virale matretten "French tacos" har sitt opphav fra nettopp Lyon. 

Gamlebyen, Vieux Lyon, er et UNESCO-verdensarvsted og et must for besøkende til byen. Dette sjarmerende nabolaget er hjem til smale brosteinsgater, renessansehus, koselige restauranter og skjulte gangpassasjer kjent som traboules. Ta gjerne også en båttur på elvene Rhône eller Saône, for å se Lyon fra et annet perspektiv og besøk den flotte byparken Parc de la Tête d'Or.

Bestill fly til Lyon

Flyr dit i perioden mai-september

Montpellier, Frankrike

Et historisk bysentrum ved en åpen plass med vakre bygninger rundt.
Nyt det gode liv i Montpellier med hyggelige restauranter, spennende museer og vakre strender, bare en kort trikketur unna. © FredP - Adobe Stock

Montpellier er en livlig perle av en by i Sør-Frankrike, perfekt for deg på jakt etter det gode liv. Med sin rike historie, fantastiske arkitektur og deilige middelhavsklima har byen mye spennende å by på for sine besøkende.

Byen er omgitt av fantastisk natur, inkludert vinmarker, olivenlunder og hvite sandstrender, bare en kort trikketur fra sentrum. De mest populære strendene nær byen inkluderer Carnon-Plage, Palavas-les-Flots og Villeneuve-lès-Maguelone. Byen er også hjem til Jardin des Plantes, den eldste botaniske hagen i Frankrike og det eldste medisinske universitetet i Europa.

Utforsk det historiske Écusson-distriktet, Montpellier's gamleby. Det er hjem til mange av byens mest populære attraksjoner, inkludert byens viktigste møteplass Place de la Comédie, Katedralen Saint-Pierre og kunstmuseet Musée Fabre. Montpellier er også hjem til en blomstrende kunst- og kulturscene, med mange museer, gallerier og teatre.

Bestill fly til Montpellier

Flyr dit i perioden april-oktober

Basel, Sveits

En havnepromenade i en by langs med en elv
Opplev sjarmerende Basel og kombiner deilig matopplevelser, flotte museer og et koselig bysentrum. © Eva Bocek - Adobe Stock

Basel er en pulserende by ved Rhinens bredder i det nordvestlige Sveits. Den er kjent for sine museer i verdensklassen, sin velbevarte gamleby og sin livlige kunst- og kulturscene. Byen ligger like på grensen til Tysklands vakre fjellområde Schwarzwald og Frankrikes region Alsace, som også gjør Bassel til et flott utgangspunkt for å besøke det spennende nærområdet og oppleve tre land i ett. Flyplassen Mulhouse-Basel-Freiburg lufthavn, ligger 6 km fra byen og er for øvrig plassert i Frankrike. 

Sørg for å utforske gamlebyen med sine sjarmerende brosteinsgater, middelalderarkitektur og fargerike fontener. Vandre gjennom Marktplatz, i hjertet av gamlebyen, og beundre Basel Münster, en romansk-gotisk katedral med fantastiske glassmalerier.

Besøk også Basel Kunstmuseum, et av de eldste og mest prestisjetunge kunstmuseene i verden. Se gjennom samlingen av over 40 000 kunstverk, inkludert mesterverk av Rembrandt, Van Gogh og Picasso.

Bestill fly til Basel

Flyr dit i perioden juni-oktober

Wroclaw, Polen

Et historisk bysentrum med fargerike bygninger
Oppdag Wroclaw med sin nydelige gamleby og utallige broer. © Vladimir V - Adobe Stock

Wrocław, en pulserende by i Sørvest-Polen, er en skjult perle for alle som søker en unik og rimelig ferie.

Som en av de eldste og største byene i Polen, har denne en rik historie, en flott gamleby og en sjarmerende atmosfære. Byen kalles «Nord-Europas uoppdagede Venezia», fordi den er plassert på begge sider av elven Odra og har hele 11 små og store øyer, som bindes sammen av 112 broer.

Markedsplassen Rynek i gamlebyen er selve hjertet av Wrocław, og hjem til en rekke vakre bygninger, inkludert det gotiske rådhuset og Det gamle universitetet. Katedralen St. Johannes Døperen på katedraløya Ostrow Tumski, og Centennial Hall som er et UNESCO-verdensarvsted er også verdt et besøk. 
 


Byen er hjem til en rekke flotte parker og hager. Ta en tur gjennom Szczytnicki-parken, det perfekte stedet for å ha en piknik eller leie en robåt for å nyte en dag på innsjøen. Wrocław er  omgitt av fantastisk natur, inkludert skoger, innsjøer og elver, om man ønsker å ta en tur ut av storbyen og oppleve mer av området rundt. 

Bestill fly til Wroclaw

Flyr dit i perioden april-oktober

Andre nye ruter

Barcelona by sett fra Gaudi-parken
Barcelona er populært året rundt. Nå flyr vi til den spanske favoritten fra Torp også. © Mapics - Adobe Stock

Det blir også to nye flyruter fra Oslo Gardemoen til Bardufoss og Lakselv, to nye flyruter fra Stavanger til henholdsvis Milano og Rhodos, og to nye flyruter fra Torp/ Sandefjord til Barcelona og Palma de Mallorca. I tillegg får Trondheim en ny rute til Palma de Mallorca og Bergen en ny rute til Edinburgh. 

Se alle våre nye ruter

Skrevet av: Susanne Lindeberg

Hvorfor bestille direkte med Norwegian?

 • Enkelt å bestille
  På våre nettsider eller i appen vår har du full oversikt over alle våre flyvninger, salg og produkter. Vi gir deg fleksibilitet og full kontroll i bestillingsprosessen. Bestill nå.

 • Ingen skjulte gebyrer
  Når du bestiller direkte hos Norwegian betaler du akkurat det du skal og ingenting mer. Din neste reise er kun noen tastetrykk unna. Alt om reisen finner du her.

 • Direkte tilgang til kundeservice
  Når du bestiller direkte med oss får du full tilgang til vår kundeservice. Har du spørsmål, behov for ekstra assistanse eller noe uforutsett skjer, så hjelper vi deg. Kontakt oss her.

 • Norwegian Reward
  Medlemmer av vårt prisbelønte fordelsprogram kan tjene opp fordeler når de bestiller direkte med oss, slik som gratis setereservasjon og gratis innsjekket bagasje. Bli medlem gratis.