Bruker du ett eller flere hjelpeverktøy som for eksempel skjermleser eller programvare for talegjenkjenning? Aktiver tilgjengelighetsmodus for en best mulig opplevelse på nettsidene våre.

Tilbake til inspirasjonssiden

Romantiske storbyer – hit tar du med kjæresten

Skru av mail. Logg ut av sosiale medier. I disse romantiske storbyene står tid for bare dere to og kjærligheten på menyen.

rome-3021586_1920.jpg

Vi tenker kanskje ikke over det til daglig, men å bo i Europa er litt som å ha vunnet i lotto når det kommer til reiser og ferie. Fra døren hjemme til destinasjon er vi ofte ikke mer enn et par-tre timers reise unna noen av verdens aller mest fantastiske, og ikke minst romantiske storbyer.

I Europas byer finner du alt: Pulserende storbyliv og søvnige sidegater. Slott som tatt ut av eventyrene. Eldgamle kirker og bortgjemte strender, lekre designhoteller og måltider du aldri kommer til å glemme. Kunst i verdensklasse og piazzaer du kan nyte livet, hverandre og en kruttsterk espresso ved.

Drømmer du om å ta med din kjære på en storbytur hvor kjærligheten skal få stå i fokus? Da bør du bestille en tur til en av disse romantiske storbyene.

Roma

Roma er en travel storby, og kanskje ikke først og fremst det mange ser for seg når de tenker på bryllupsreise. Men den Evige Stad er også et av de aller mest romantiske stedene i verden. Den vil garantert både forføre og imponere!

Kast mynt i Fontana di Trevi

Å vandre rundt i Romas gater er som å bli sluppet løs i historiebøkene. Rundt hvert hjørne lurer nok en skatt av en bygning, arkitektur fra oldtiden og severdigheter mennesker har valfartet for å se i flere tusen år. Les også bryllypsplanleggerens 10 tips til hva du må se i Roma

Faktisk sies det om Roma at du aldri i verden rekker å se alt på ett besøk, så velg dere ut hvilke severdigheter dere MÅ se i denne omgang. Se disse – og kast en mynt i Trevi-fontenen før du setter deg på flyet hjem, for da er du ifølge sagnet garantert å komme tilbake – og kan få med deg det du ikke rakk i denne omgang.

Bestill en romantisk tur for to til Roma her 

Paris

Ingen storby er så perfekt til å feire kjærlighet og romantikk i som Paris – byen man aldri blir ferdig med, og har man vært der på romantisk par-tur før, så lengter man helt sikkert tilbake.

Triumfbuen

Og jo da, Paris er full av monumenter og severdigheter som du bare må få med deg, men minst like spennende er byen på gatenivå.

Hverdagens og innbyggernes Paris, som ligger på gatehjørner, på travle frokostkafeer, i butikkene, langs elven og i de grønne parkene, er spennende, «tres chic» og syder av travelt byliv. Les også om Susannes første tur til Paris med ektemannen

I denne byen er det nesten romantisk nok å bare gå seg vill i et sammensurium av smågater i vakre Marais, eller å nyte folkelivet i en av de mange spektakulære parkene. Hva med å se solnedgangen fra trappene utenfor Sacre Ceur kirken eller å ta en båttur nedover Seinen og bare nyte synet av en av verdens aller mest fantastiske byer?

Finn billige flybilletter til Paris her 

Porto

Langs Douro-elven i Portugal ligger Porto, en by som hvisker om kjærlighetshistorier rundt hvert brosteinshjørne. Opplev Ribeira-distriktet, et UNESCO verdensarvsted, hvor fargerike hus er prydet med vakre azulejos-fliser. Ta en avslappende båttur på Douro, og se byen utfolde seg mens du nipper til Vinho Verde, en frisk hvitvin unik for regionen. Ved solnedgang, del et kyss under den ikoniske Dom Luis I-broen. Les også vår sak; 5 dager i Porto

Unn deg kulinariske herligheter unike for byen som Francesinha, en dekadent sandwich med kjøtt og sjømat dekket i ost og tomatsaus, og avslutt med bakverket Pastel de Nata, en eggekremfylt butterdeigsskål som smelter på tungen. For en virkelig romantisk opplevelse, spis på en restaurant med utsikt over elven.Utover severdighetene og smakene, ligger Porto's sjarm i den intime atmosfæren. Utforsk skjulte torg prydet med fontener, vandre gjennom sjarmerende bokhandlere fylt med duften av gammelt papir, og gå deg vill i labyrinten av smale gater der lokalbefolkningen hilser deg med varme smil. Om kveldene, la melodien til Fado, en melankolsk, men lidenskapelig form for musikk, fylle luften i en koselig bar, den perfekte avslutningen på en dag fylt med romantikk.

Overrask din kjære med en tur til Porto 

Palma

Mallorca? På storbyferie? Det tenker kanskje mange – og særlig de som kanskje allerede har besøkt Mallorca på chartertur og som badeparadis. Hovedstaden Palma de Mallorca ligger innerst i den store og vide Palma-bukten, som med sine flotte badestrender, fra Magaluf i vest til S’Arenal i øst, utgjør Europas største turistmaskin.

Men ikke la deg lure til å tro at Mallorca bare er charter-turisme og t-skjortebutiker: Palma, øyas lille, men helt fullverdige storby, har nemlig alt du kunne komme til å ønske deg av by-helgen.

Mallorca


Shopping, sightseeing, uteserveringer og tapas du aldri har smakt maken til. Romantiske smug og sjarmerende sidegater. Deilige badestrender og luksuriøse boutique-hoteller. Kort sagt, alt dere trenger for en helg fylt med sol, sangria og søte stunder.

Bestill flybilletter for svermerier i Palma her 

Edinburgh

På en fjellknaus midt i byen ligger ærverdige og majestetiske Edinburgh Castle, bygget på toppen av en sluknet vulkan. Slottet, som av mange påstås å være et av verdens vakreste, er synlig fra hvor enn i Edinburgh du måtte befinne deg, og troner stolt og beskyttende over byen.

Edinburgh


I Old Town er hovedattraksjonen Edinburgh Castle, the Palace of Holyrood House – som i dag er den britiske kongefamilien sin offisielle residens i Skottland – og gaten som løper mellom de to slottene, the Royal Mile. Alle disse ligger sør for handlegaten Princes Street, i det som opprinnelig var byen Edinburgh før New Town ble grunnlagt på 1700-tallet, da Old Town var blitt så skitten og overfylt at det rett og slett var blitt helsefarlig å bo der.

New Town ble til midt i den georgianske perioden, og er derfor hjem til mange flotte hus- og bygningsfasader fra nettopp denne tidsepoken.

Bestill en kjærlighetsweekend til Edinburgh her 

God tur, nyt dagene og tiden sammen!

Kanskje liker du også

Bli kjent med kaptein Rui

Oppdag Tallin

Fem dager i Porto