Tilbake til inspirasjonssiden

Hvor er det varmt i september?

collage av mange varme destinasjoner

Høsten er her, men det betyr ikke at du må pakke bort badetøyet og solkremen av den grunn. Om du leter etter kortreist sol i september, har du oddsene på din side! September regnes nemlig som en sommermåned i store deler av Europa. Her er noen favoritter som det er enkelt og raskt å komme seg til, for en solfylt helgetur eller ferie.

 

Barcelona

Først ut er Barcelona - en ekte perle med en kul kombinasjon av strandliv, arkitektur og god mat. Temperaturene ligger rundt 24°C til 28°C i september, perfekt for å sole seg på de vakre strendene, utforske de unike Gaudí-bygningene og nyte tapas på en av de mange tapasbarene i byen. Barcelona har en pulserende atmosfære, som vil fange hjertet ditt fra første øyeblikk.

Fly til Barcelona

Barcelona sett fra sørenden av stranden. Man ser både byen og stranden som strekker seg nordover
Folksom strand i Nice.

Nice

Nice, med sine varme og milde temperaturer på rundt 21°C til 25°C i september, er et annet flott reisemål. Den franske rivieraen byr på herlige strender, elegante promenader og en fantastisk blanding av fransk og italiensk kultur. Ta en spasertur langs Promenade des Anglais, besøk de sjarmerende nabolagene i gamlebyen og nyt den fantastiske sjømaten på en av de mange restaurantene ved havnen.

Fly til Nice

 

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca, hovedstaden på den spanske øya Mallorca, er et annet flott reisemål i september. Temperaturene ligger på rundt 23°C til 27°C, og du kan nyte den herlige kombinasjonen av sol, hav og kultur. Utforsk den sjarmerende gamlebyen med sine trange gater og historiske bygninger, slapp av på de fantastiske strendene, eller ta en båttur langs kysten for å oppdage øyas naturskjønne, skjulte perler.

Fly til Palma de Mallorca

Split

Split er en vakker by ved Adriaterhavskysten i Kroatia, som er flott å besøke i september med behagelige temperaturer på rundt 20°C til 24°C. Byen er kjent for sin rike historie, sjarmerende arkitektur og krystallklare vann.

Utforsk det imponerende Diocletian-palasset, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste, gå deg vill i de sjarmerende brosteinsbelagte gatene i gamlebyen, og ta en spasertur langs den vakre strandpromenaden Riva, mens du nyter utsikten over Adriaterhavet. I tillegg kan du ta båtturer til de vakre øyene i nærheten, som Hvar, Brac og Vis. Split vil definitivt gi deg en unik opplevelse av kroatisk kultur, mat og gjestfrihet.

Fly til Split

Liten strand med krystallklart vann omringet av furutrær og bratte svaberg. To små båter og mennesker som svømmer i vannet
Turkist hav med steinformasjoner og et gammelt vakttårn. Resten av byen synlig i bakgrunnen

Dubrovnik

En annen perle i Kroatia som er flott å besøke i september, er den spektakulære byen Dubrovnik. Med behagelige temperaturer som ligger rundt 22°C til 26°C, er september en ideell tid å oppleve alt hva Dubrovnik har å by på. Byen, også kjent som "perlen i Adriaterhavet", er berømt for sin imponerende gamleby, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Utforsk de brosteinsbelagte gatene, den majestetiske bymuren og de historiske monumentene, som Rector's Palace og Dubrovnik-katedralen. Ta taubanen opp til Mount Srđ for panoramautsikt over byen og det glitrende Adriaterhavet.

Dubrovniks omkringliggende kystlinje er også et paradis for badeentusiaster. Nyt de vakre strendene, ta en båttur til de nærliggende øyene, som Lokrum eller Elaphiti-øyene, og bad i det krystallklare vannet. Dubrovnik vil trollbinde deg med sin blendende skjønnhet, rike historie og uimotståelige sjarm.

Fly til Dubrovnik

Så hvis du fortsatt lengter etter sommerens sol og varme, er september en flott måned å besøke disse destinasjonene.  

Psst! Vi flyr deg til mange flere varme reisemål i Europa.

  Utforsk mer sol og bad her

 

Kanskje liker du også

Vakreste steder i Europa

5 billige land i Europa

Fly med barn