Tilbake til inspirasjonssiden

10 ting å gjøre på familieferie på Gran Canaria

Gran Canaria er nordmenns favorittøy. Øya er så populær at den har fått sitt eget kallenavn, «Granka». Gran Canaria er et ekstra fint reisemål når du reiser med barn. Øya har barnevennlige hoteller, og mange attraksjoner, som retter seg mot å glede de små.

De fleste barnefamilier reiser til sørsiden av øya, hvor du finner barnevennlige strender og behagelige temperaturer året rundt. Her har du noen gode forslag på hva familien din kan oppleve på Gran Canaria.

Bestill reise til Gran Canaria

1. Ta turen på badeland

sklier med farger som går ned i et blått basseng
Du er nesten forpliktet til å ta med barna på badeland i Syden. Foto: © Aqualand Maspalomas

En tur på et badeland er nærmest obligatorisk på Gran Canaria. Barn og ferie betyr lek og moro, og gjerne i vannet, og hva er da bedre enn et badeland?

På Gran Canaria er de to beste badelandene Aqualand Maspalomas og Lago Taurito vannpark. Sistnevnte ligger i et større kompleks med hoteller, minigolf, strandlinje og spasenter. Kanskje er du ekstra heldig og har med besteforeldre som vil passe barna, mens du sikrer deg litt egentid?

Ellers har både Aqualand Maspalomas og Lago Taurito alt man måtte ønske seg av et badeland. Her blir det garantert fart, spenning og lek for de minste. Husk solkrem og hodeplagg!

Har du behov for fleksibilitet når du skal reise? Husk at vi i Norwegian tilbyr en rekke smarte og fleksible løsninger.

2. Full fart i en fornøyelsespark

fornøyelsespark om kvelden opplyst med lyskastere og lyslenger. det er et opplyst  pariserhjul i bakgrunnen
Skal du besøke en fornøyelsespark, er det Holiday World Maspalomas som gjelder. Foto: © Holiday World Maspalomas

Holiday World Maspalomas er et forholdsvis lite og kompakt tivoli som har det man forventer av et tivoli: pariserhjul, en liten, og en stor, berg-og-dal-bane, radiobiler, barnekarusell og mer.

I tilknytning til fornøyelsesparken finner du også en bowlinghall.

Andre attraksjoner i dette senteret er fire ulike escape-room, hvor du må løse ulike oppgaver for å komme deg ut. Dette er en populær aktivitet blant de eldre barna og er også godt egnet for voksne. Har du ikke testet dette før, kan det være lurt å starte med rommet for nybegynnere, «Jorden rundt på 80 dager».

3. Intens spenning i Hangar 37

utendørspark med palmer og et grått fly på bakken
På Hangar 37 kan du oppleve en snillere variant av paintall, som garantert vil gi spenning. Foto: © Hangar 37

På Hangar 37 sikrer du full aktivitet og intens spenning. Her kan du oppleve en snillere variant av paintball, og konkurrere i lag. Det er ingen aldersgrense på Hangar 37, men dette er nok ikke noe for de aller minste.

Kanskje de små barna vil prøve seg på å skyte på blink?

4. Besøk ville vesten i Sioux City Park

to cowboyer på hvite hester i en by i western stil
En tur til Sioux City Park gir følelsen av å være i ville vesten. Foto: © Sigrid Saxevik

Ta en tur til ville vesten i ørkenen på Gran Canaria. I denne westernbyen viser cowboyer og indianere sine kunstner med dansing, bankran, dueller, kamper og mye mer. Dette er populært blant både små og store, og her har du i tillegg muligheten til prøve deg på hesteryggen.

5. Ta turen til Angry Birds aktivitetspark

fargerik utendørspark med angry birds tema
La barna bli kjent med Angry Birds før dere besøker parken. Foto: © Angry Birds Activity Park

Last ned Angry Birds-spillene og la barna spille på flyet på veien ned til Gran Canaria. Når tiden er inne, tar dere turen til denne parken. Dette er en temapark som har svært varierte attraksjoner, med sklier, trampoliner, laserlabyrint, 10D-kino, crazy-golf og mer. Ta med badetøy, her blir en fort våt!

6. Ri på kameler i sanddynene

jente som rir på kamel i en ørken
En kameltur i sanddynene er noe barna husker resten av livet. Foto: © Sigrid Saxevik

Hva med å ta familien med på en ridetur på kamel i et ørkenlandskap? Dette er en fantastisk opplevelse for barna, og noe de trolig kommer til å huske resten av livet. Her kan du bestille en tur på kamelryggen blant sanddynene i Maspalomas.

7. Bli med på ubåt-tur

nærbilde av gul ubåt mot blå himmel
Å se på livet under vann fra innsiden av en ubåt er ikke så rent lite spennende!

Inspirert av den gamle Beatles-låten kan du nå være med under havet i en gul ubåt. Opplev det utrolige undervannslivet ned mot 25 meters dybde fra denne ubåten. Med ubåten får du muligheten til å iakta den vidunderlige naturen på sitt aller beste.

8. Spennende shopping i Mogan Mall

gate som bader i sollys. mennekser har på seg sommerklær og bærer poser.
På Gran Canaria er det noe å finne på for alle, og det er lett å trives i den hyggelige atmosfæren. Foto: © Sigrid Saxevik

Har du tenåringer, eller trenger barna noe? Vil du unne deg noe fint fra ferien din? Mogan Mall er et stort shoppingsenter med over 40 butikker, som ligger på sørsiden av øya. Husk at Kanariøyene har egne skatteregler, med en merverdiavgift på 6,5 prosent. I Norge er merverdiavgiften på 25 prosent, så her er det en del penger å spare.

Puerto de Mogán er ellers kjent for å være det aller mest idylliske stedet på hele Gran Canaria. Er du ikke i modus for å gå på kjøpesenter? Da kan du rusle rundt på strandpromenaden, eller slappe av i skyggen på en av de mange restaurantene, mens de andre gjør unna shoppingen.

9. Dra på storbytur til Las Palmas

åpen plass med en kirke med to spir i bakgrunnen
Las Palmas er et eldorado for sightseeing- og shoppingentusiaster.

Las Palmas er en storby med ca. 400 000 innbyggere. Her kan du spasere rundt, shoppe, spise, gå på museum, se på severdigheter og alt annet en ellers kan gjøre i en storby. En mulighet er å besøke Columbus-museet som ligger i vakre Vegueta – den eldste delen av byen. Her er det virkelig fint å rusle rundt.

Det beste shoppingsenteret, 7-Palmas, finner du i utkanten av byen. Blant butikkene her finner du det luksuriøse varehuset El Corte Ingles, som du også finner i sentrum. I sentrum er det ellers handlegater, og ikke minst Akvarium Poema del Mar, som ligger ved havna, ikke langt unna shoppingsenteret El Muelle.

En biltur til Las Palmas fra sørsiden av øya tar 30-45 minutter, mens det med buss tar omtrent det dobbelte.

10. Spis bananer – og lokal mat!

nærbilder av bananer på et palmetre
Bananene på Gran Canaria er kortreiste – og litt annerledes enn bananene som selges her hjemme. Foto: Sebastian Fuss – Flickr / CC BY-SA 2.0

Når du er på Gran Canaria, spis bananer! Bananene herfra, «plátano canario», er en annen type enn de vi er vant til hjemme. Disse små bananene kan være spennende å prøve. Hvem vet – kanskje du får en ny favoritt?

Ellers er Mojo Picón en saus laget av hvitløk, olivenolje, paprika, spisskummen, salt og eddik, og den får en ofte servert på lokale restauranter. Liker du den, kan du kjøpe med deg et glass hjem.

Bestill ferien til Gran Canaria

fugleperspektiv av strand og badebasseng med turkist vann
Gran Canaria er en helårsdestinasjon og har et mildt og solrikt klima året rundt.

Gran Canaria er ikke så stor, du kan komme deg stort sett overalt på øya i løpet av en times tid med bil. Alle attraksjoner, med unntak av Las Palmas, ligger på sørsiden av øya, og attraksjonene ligger kun en kort biltur unna hverandre. Å leie bil kan du gjøre hos Avis, slik at du tjener CashPoints med Norwegian Reward.

Bestill fly til Gran Canaria

Kanskje liker du også

Vakreste steder i Europa

5 billige land i Europa

Fly med barn