Tilbake til inspirasjonssiden

Topp 5 billigste land i Europa

Drømmer du om ferie og nye opplevelser, men har et nøkternt feriebudsjett i år? Det er ingen grunn til å holde seg hjemme. Her er vår oversikt over de billigste ferielandene i Europa. 

1. Nord-Makedonia

En relativ ny og ukjent destinasjon for oss her i nord. Landet var lenge en del av Jugoslavia og hadde deretter en lang navnedisputt med Hellas. I Nord-Makedonias hovedstad, Skopje, kan du besøke en by som er en smeltedigel mellom alle kulturene på Balkan. Med middager som i gjennomsnitt koster 40 kroner, kan du spise alle måltider på restaurant med god samvittighet. Veien er også kort hvis du vil sjekke ut vakre landskap og oppleve ekte ro på landsbygda i Nord-Makedonia.

Drøm deg bort til en langhelg i Skopje med vår reiseguide og bli kjent med det beste Nord-Makedonia har å tilby.

Skopje er en by som er perfekt å utforske både til fots og på sykkel.

Bestill fly til Skopje

2. Romania

Ønsker du å dra på storbyferie, men slippe unna store turistmengder? Da er Bucuresti stedet for deg! Byen er fylt med sjarmerende butikker, vakre parker, store monumenter og historiske bygninger. Dette er et perfekt reisemål for deg som ønsker alt storbyen kan tilby, men er opptatt av budsjett. Foretrekker du derimot naturopplevelser, er veien kort fra Bucuresti til vakre skoger og sjarmerende småbyer. Kanskje dette er anledningen til å dra til Transilvania og sjekke ut om vampyrer virkelig finnes?

Visste du at i Romania sier de "merci" når de skal si takk?

Bestill fly til Bucuresti

3. Albania

Albania er en feriefavoritt for deg som skal reise med familien – eller alene, men som ønsker å dra til et sted uten de store turistgruppene. Her finner du vakre strender, god mat og en rolig atmosfære. Ønsker du litt mer enn bare avslapning på stranden under parasoll, kan du også besøke vakre små byer rundt i landet med enten bil eller buss.

Høres dette ut som din neste ferie? Sjekk ut våre Albania-favoritter for hele familien.

havn med blått hav og palmer
Havnen i Saranda er et utrolig vakkert sted som fortsatt ikke er oppdaget av de store turistgruppene.

Bestill fly til Tirana

4. Bosnia og Herzegovina

Bosnia og Herzegovina er et fantastisk utgangspunkt for den budsjettbevisste. Her koster hotell, måltider og opplevelser lite, og du kan velge og vrake mellom spaopplevelser, topprestauranter og historiske steder, for priser du bare kan drømme om her hjemme. Sarajevo er et fantastisk sted å besøke om du er opptatt av historie og kultur – for dette har vært en smeltedigel og handelspunkt i mange hundre år.

Sarajevo er en by med mange overraskelser og lang historie.

Fly til Sarajevo

5. Serbia

Visste du at Beograd er den tredje største byen ved Donau og en av de byene i Europa hvor det har bodd mennesker lengst? Det har visst nok bodd mennesker der i 8000 år og det bærer byen preg av. Selv om Serbia er et av Europas billigste land, er dette også et oversett sted å dra på ferie. Byen kan tilby slott, vakker arkitektur og spennende gatemarkeder. Ta turen og bli kjent med byen som aldri slutter å overraske.

Bydelen Zenmun i Beograd med sine sjarmerende kafeer og restauranter tar deg med tilbake i tid.

Fly til Beograd

Ferie kan være billig, også innen Europa. Bare noen timer unna oss i Norge, kan du finne fantastiske perler, til en budsjettvennlig pris. Er du er villig til å dra til en litt ukjent destinasjon, kan du få en skikkelig billig ferie. Så hva venter du på? Nye destinasjoner ligger klare for deg!

Skrevet av: Margrethe Knudsen

Kanskje liker du også

Første gang i Paris

Finn din Italia-favoritt

Essensen av Málaga