Tilbake til inspirasjonssiden

Våre billigste sydenturer

Drømmer du om en billig ferie til Europas vakreste solfylte strender med varmt hav-garanti? Da må du fortsette å lese! Her kommer vi til våre beste tips til billige ferie i sommer som tilbyr en perfekt blanding av solfylte strender og familievennlig moro, samtidig som det er perfekte destinasjoner for dere som reiser alene, med kjæreste eller venner. Fra hvite sandstrender til spennende kulturelle opplevelser, vil disse europeiske perlene vil garantert gi deg fantastiske minner og en brunfarge til misunnelse.

Antalya, Tyrkia

sandstrand med solsenger ved azurblått hav
Når du lander i Antalya og finner frem til stranden, skjønner du fort hvorfor dette kalles Tyrkias riviera. © Kate Mishchankova / Unsplash

På det mange kaller den tyrkiske rivieraen, finner du Antalya. Med en kystlinje som tar pusten fra deg og stedets rike historie, er denne strandbyen ved Middelhavet en favoritt blant både de solelskende og de som elsker å utforske det ukjente. Her finner du alt fra gylne sandstrender, til gamle ruiner og markeder.

I området er det mange vakre strender å velge mellom, men de mest kjente er Konyaaltı og Lara. Konyaaltı oppfyller alle dine drømmer med myk sand og krystallklart blått vann. Her finner du også mange morsomme vannsportsaktiviteter. Lara har strandklubber, vannsport og har en av de lengste stendene i landet.

Tilhører du de som ønsker å få litt kulturelt påfyll i løpet av reisen, finner du Hadrians port som ble bygget i keiser Hadrians ære da han besøkte byen i år 130 evt. En tur til den gamle byen Kaleici er også noe som står høyt på de flestes liste, med nydelige restaurerte hus fra ottomansk tid og smale brosteinsgater.

Bestill fly til Antalya

Gazipasa, Tyrkia

I Gazipasa kan du fortsatt unngå de store turistmengdene og finne bortgjemte strender du kan ha for deg selv. © Atahan Quc / Unsplash

På sørkysten av Tyrkia finner du den litt mer skjulte strandperlen Gazipasa. Til tross for Tyrkias popularitet, er dette fortsatt et sted hvor du kan unngå de største turistmengdene. Her finner du vakker, uberørt natur og bortgjemte strender. Gazipasa som er kjent for sin gjestfrihet, er et fantastisk sted å få et glimt av det ekte Tyrkia.

Et av høydepunktene i området er İncekum-stranden, som har en nydelig strand som lokker besøkende med sitt krystallklare vann og milde bølger. Denne stranden som har fått blått flagg for sitt rene vann, er perfekt for familier, og tilbyr et trygt miljø for svømming og ulike vannsportaktiviteter. For en mer tilbaketrukket strandopplevelse, ta turen til Kıyıköy-stranden, en skjult perle som ligger blant myke klipper.

Matentusiaster vil glede seg over den lokale maten, med vekt på fersk sjømat, saftig kebab og smakfulle mezes. Ta en kulinarisk reise gjennom Gazipaşas autentiske restauranter og nyt de deilige smakene fra Middelhavet, akkompagnert av et glass lokalprodusert vin eller tradisjonell tyrkisk te.

Bestill fly til Gazipasa

Tivat, Montenegro

store hvite båter på asurblått vann foran fjell
I byen Tivat finner du eksklusive yachtklubber og rolige, private strender. © Orkhan Farmanli / Unsplash

I Kotor-bukten finner du den vakre kystbyen Tivat. Selv om Tivat ofte er overskygget av nabobyene rett over grensen til Kroatia, har de stille dukket opp som en skjult perle langs Adriaterhavskysten. Byens mest berømte severdighet er Porto Montenegro som er en havn fylt med superyachts, luksusbutikker og gourmetrestauranter. Selv om du ikke er en yachteier, kan du ikke unngå å bli revet med av den eksklusive atmosfæren som gjennomsyrer luften.

Tivat tilbyr også uberørte strender som konkurrerer med de fineste i Adriaterhavs-regionen. Plavi Horizonti har gyllen sand og krystallklart vann som er elsket av både de som drar dit for svømming og snorkling. Med sin rolige atmosfære og fantastiske naturomgivelser, er denne stranden et fristed for store og små.

For en mer tilbaketrukket opplevelse kan du dra til den nærliggende Almara-stranden, som ligger i en sjarmerende bukt omgitt av frodige grøntområder. Sjekk inn på beach-klubben, nyt solen og la de milde bølgene lulle deg inn i en tilstand av ren lykke.

Bestill fly til Montenegro-Tivat

Dhërmi og Ksamil, Albania

Dramatiske klipper omkranser Dhermis nydelige strender.

Når det kommer til solfylte strender, uberørt vann og uberørt skjønnhet, står Albania som en skjult perle langs Adriaterhavskysten. Med sin unike kystlinje, varierte landskap og varme middelhavsklima, tilbyr denne Balkan-nasjonen en strandopplevelse uten sammenligning.

Lyst til å utforske Albania som reisemål? Sjekk ut våre beste reisetips til Albania.

Dhërmi, med sin dramatiske klippeside, lokker besøkende med sin uberørte skjønnhet og asurblå vann. Den lange strekningen av Gjipe Beach, tilgjengelig via en naturskjønn fottur gjennom Gjipe-dalen, tilbyr et stykke paradis omfavnet av ruvende klipper.

Bestill fly til Tirana

Drøm deg bort i Ksamil, en av Albanias fineste strender.

Landsbyen Ksamil, med sine innbydende hvite sandstrender og små holmer, er et ekte tropisk paradis. Dykk ned i det krystallklare vannet, utforsk skjulte viker og slapp av under skyggen av furutrær mens du nyter middelhavssolen. Hit er det enklest å komme med fergen fra Korfu.

Bestill fly til Korfu

Split og Pula, Kroatia

røff strand med furutrær
Split er kjent for sine strender med turkist vann.

Kroatia er et drømmereisemål for enhver solelsker og badenymfe. Her kan du velge og vrake mellom lange vakre strender, små skjulte steinstrender og øyhopping. Uansett om du ser for deg å dra nord til Pula ved det joniske hav eller sør til Split og Adriaterhavet, har dette landet noe å tilby solsultne reisende.

Split er byen som kan skryte av både gammel historie, pulserende byliv og deilige sandstrender. Bacvice-stranden som ligger rett ved sentrum er et populært samlingssted. Her er strendene lange og grunne, vannet er turkis og det er kort vei til historiske severdigheter som Diocletian's Palace. Ønsker du natur og ro, er Marjan Forest Park et deilig sted å slappe av.

Bestill fly til Split

Det er mange vakre strender i Pula. © Alen Rojnic / Unsplash

Pula er et paradis som du finner på Istra-halvøya. Stedet tilbyr besøkende både gammel historie med romerske ruiner og fantastiske strender. Ta turen til Verduela og bad i asurblått hav eller kos deg på rullesteinene som gjør denne stranden så unik. Her kan du nyte utsikten over Adriaterhavet, mens du nyter den avslappende lyden av bølgeskvulp.

Bestill fly til Pula

Hva er din strandfavoritt?

Uansett om du er på jakt etter lange sandstrender, gyllen sand eller rullesteiner, så finnes det alternativer som kan få de fleste til å forelske seg i. Unn deg en tur til et sted hvor havet alltid er varmt, solen nesten alltid skinner og maten smaker fantastisk. Og du – det er mange fantastiske strender i Europa som vi ikke har nevnt her.

Se vår lavpriskalender for alle våre spennende destinasjoner

Skrevet av: Margrethe Knudsen

Kanskje liker du også

Vakreste steder i Europa

5 billige land i Europa

Fly med barn