Tilbake til inspirasjonssiden

Krakow - mye ferie for pengene

Har du reisefeber, men er også opptatt av å begrense pengebruken? Da er Krakow midt i blinken for deg. Luktene, smakene, nye opplevelser og inntrykk. Å gi seg selv eller noen andre en reise er alltid til stor glede. Europeiske storbyer som Krakow er også noe helt spesielt for oss nordmenn, med endeløse shoppingmuligheter, lokale matspesialiteter og fantastisk arkitektur vi ikke ser her hjemme. 

Bestill fly direkte til Krakow

– Tiden går langsomt i Krakow, sier Szymon Gatlick, som er født og oppvokst i byen.

Krakow, som ligger i Polen, regnes som en av Europas aller vakreste byer. Byen var faktisk en av de aller første som ble plassert på Unescos verdensarvliste. Som innfødt er Krakow-guide Szymon den perfekte guiden for å vise deg de lokale skattene, som ligger utenfor den vanlige turistruten.

I tillegg til å være en vakker by, er Krakow også en svært stille og rolig storby. Du kan sette deg ned hvor som helst i byen og observere livet. Szymon Gatlik

På sin runde gjennom Krakow tar lokalguiden oss med på blant annet en fantastisk matopplevelse, hvor møtet med eieren av restauranten er verdt besøket alene. 

Mer enn flott arkitektur

Du tror kanskje alt man kan gjøre i gamlebyen er å se på arkitekturen? Tro om igjen! Her er det mange morsomme aktiviteter.

Hos Skinny Creme får du noen helt unike kaffe-varianter du aldri glemmer. Her kan du også oppdatere Instagram-kontoen med noen fargerike bilder. Reis tilbake i tid på Krakow Pinball Museum. På dette museet som minner mer om en lounge, kan du kose deg med flipperspill og gamle arkade-favoritter.

En av Szymons favorittrestauranter, er Adam Gessler A’ La Carte, et sentralt plassert spisested i den jødiske bydelen Kazimierz. Hver mandag til fredag mellom 12 og 16 er dette stedet de lokale går til lunsj. Her får faktisk du tre-retters meny til bare 60 kroner.

Adam Gessler, som eier restauranten, tilbyr både sjarmoffensiv og litt show med maten. Kommer du hit til middagstid, bør du prøve den tradisjonelle retten Maczanka. Både smaken og anretningen er minneverdig.

En tur til Krakow er billig og fylt med nye opplevelser!

Besøk Kazimierz

Selv om gamlebyen er et populært turistmål, er den likevel et must. Det store, åpne torget er omgitt av vakker arkitektur. Når du er på torget, må du også prøve de tradisjonelle smultringene med rosefyll. Det er jo heldigvis lov til å kose seg på ferie. I gamlebyen finner du en utrolig hyggelig park, og den er absolutt verdt et besøk.

I bydelen Kazimierz får du et viktig innblikk i jødenes historie før, under og etter krigen, samt holocaust. Bare noen minutters gange unna den jødiske bydelen, kan du også besøke Oskar Schindlers emaljefabrikk, som de fleste kjenner fra storfilmen «Schindler’s Liste».

Ønsker du å bli bedre kjent med historien? Rundt 70 kilometer utenfor byen kan du besøke konsentrasjonsleiren Auschwitz/Birkenau, som er en veldig sterk opplevelse.  

kninne tar bilder ved vannet av et festning
I Krakow er det mye vakkert å se. Vi anbefaler turen til elven Vistula for litt avslapning.

Bo som en kongelig

I Krakow kan du bo på femstjerners hotell til mye lavere pris enn her i Norge.

Sentralt i gamlebyen ligger H15 Luxury Palace, som holder til i en historisk og vakker bygning. Herfra er det kort vei til både shopping og restauranter. I spaavdelingent til Hotel Saski, kan du avslutte lange dager fylt opp med mange inntrykk, på behagelig vis. Restauranten Fiorentina ligger i designhotellet Balthazar, og har fått utmerkelse i Michelin-guiden. Her kan du bo og spise til veldig hyggelige priser. 

I sentrum er det også mange koselige kafeer og restauranter der du kan sette deg ned, hvile beina og nyte varm drikke eller en matbit. På shoppingsentrene Galeria Krakowska og Galeria Kazimierz, kan du finne noe fint å ta med deg hjem. Krakow er kjent for å være et av de beste stedene å shoppe i Polen.

hotelllobby med buet hvitt tak, stor gullpendel lampe og mørk lilla designer sofa
H15 Luxury Palace ligger sentralt midt i gamlebyen i en historisk og vakker bygning med kort vei til både shopping og restauranter.
Kvinne med oppsatt hår smiler i innendørs basseng
På Hotel Saski kan du avslutte lange dager med masse inntrykk i den nydelige spa-avdelingen deres.

Lavpriskalender

Du finner de beste flytilbudene i vår lavpriskalender. Velg mellom mange spennende destinasjoner i hele Europa og bestill din drømmereise i dag.

Finn billige reiser

Kanskje liker du også: