Tilbake til inspirasjonssiden

Billig storbyferie i Gdansk

Opplev sjarmen og historien til Gdansk, Polens perle ved Østersjøen. Utforsk det fargerike gamlebyområdet, og bli med på en reise gjennom Gdansks mangfoldige gater. La deg forføre av dens vakre arkitektur, lokale delikatesser og gjestfrihet. I Gdansk er prisene lave og bare venter på å bli oppdaget avreisende som ønsker å oppleve Polens moderne sjarm.

Bestill fly til Gdansk

Ved den baltiske kysten helt nord i Polen ligger Gdansk, en perle av en storby med historie som strekker seg mer enn 1000 år tilbake i tid.

Gdansk er en by med moderne arkitektur, sjarmerende gamleby, unike shoppingmuligheter og deilige strender: dette er virkelig en by der du kan oppleve alt. Uansett om det er snakk om kort helgetur eller en litt lengre ferie.

– Det jeg liker best med byen er mangfoldet og åpenheten. Vi som bor i Gdansk opplever at byen har en helt egen atmosfære som er litt vanskelig å beskrive. Men kort fortalt, det er en fantastisk by, sier Lukasz Wysocki.

Lokalguiden som har bodd i Gdansk i nesten 20 år, jobber til daglig med turisme. Han kjenner godt til hva byen har å by på og deler med oss noen av sine beste tips.

– Byen er rett og slett et perfekt sted å være og besøke, både for familier, de som reiser alene, unge og eldre, sier han.

fontene med mann med spyd foran gamle bygninger i gdansk
Gdansk er en by med mye sjarm og vakker arkitektur.

Fantastisk storby-arkitektur

– Spennende rkitektur skal jeg love deg at byen har! Et nytt eksempel er panoramautsikten fra skyskraperen Olivia Star, hele 130 meter over bakken. Lukasz sier likevel at favorittstedet i Gdansk er gamlebyen, med sine unike, gotiske bygninger.

– Det er en egen følelse å gå mellom bygninger og statuer som er 400 til 500 år gamle. 

Lukasz forteller at Gdansk har mange gode restauranter, men anbefaler likevel alle reisende å prøve lokale retter som piroger og bigos. Hvis du vil ha autentiske retter og stemning som gjenspeiler byen anbefaler han restauranten Gdansk Bowke, som ligger rett ved Motlawa-elven.

– Kjærlighetsbroen i gaten Korzenna er lett å finne siden den er full av hengelåser som er plassert av elskende. Det andre stedet er den vakre bygaten Mariacka, som er full av kafeer og har en fin atmosfære, spesielt på utover kvelden.

kvinne står i en åpning i en bymur og ser på et gatemarked
Ikke gå glipp av alle de spennende gatemarkedene i Gdansk.

Shopping og markeder

I Gdansk er det flere moderne shoppingsentere der du finner alt, ofte til en billigere penge. To av dem, Galeria Baltycka og Metropolia, ligger i bydelen Wrzeszcz, mens Forum Gdansk er i gamlebyen.

– Besøk Gdansk i slutten av juli eller begynnelsen av august. Da er det markedsdagene St. Dominik, med blant annet loppemarked og matboder. Det har blitt arrangert i her mer enn 760 år!

– Ellers er julemarkedet en eventyrlig opplevelse for de som besøker byen fra sent november. Det er blant Europas aller beste, sier han.

Les mer om shopping i Gdansk

par går sammen i en park
Gdansk har mange vakre parker, som er et fint avbrekk fra alle bygatene.

Masse historie

I tillegg Gdansk også et stort museum om 2. verdenskrig i området. Gdansk var stedet for den første kryssilden da Tyskland i 1939 invaderte Polen. Byen er med andre ord perfekt hvis du ønsker å lære litt mer historie på turen.

Å bo i Gdansk er også langt billigere enn andre europeiske storbyer.

– Vi har mer enn 60 hoteller, så alle kan finne noe som passer deres budsjett. Er du ute etter et nytt hotell som ligger fint ti, med dyktige ansatte og hyggelige priser, anbefaler jeg IBIS Gdansk, sier Lukasz.

Og i tillegg til de lokale spesialitetene, har også byen matmarkeder med spennende retter fra hele verden. Øyen Granary midt i byen, har markedet Slony Spichlerz, som tilbyr ulike matopplevelser til en fin pris.

En magisk reise

Med disse tipsene har du inspirasjonen som skal til for å få en reise du vil huske for livet. Med Norwegian er storby og opplevelser bare en kort flytur unna. 

Bestill fly til Gdansk her.

Og hvem vet? Kanskje du oppdager noe nytt og spennende på turen.

Kanskje liker du også: