Tilbake til inspirasjonssiden

Reisemålene som vil overraske deg

Har du vært i London, Roma og Paris og kjenner at du har lyst til å oppleve noe nytt på neste reise? Da er du ikke den eneste. Stadig flere av oss ønsker å oppdage nye, urørte reisemål.

I denne alternative listen får du spennende forslag til mindre kjente reisemål som kan konkurrere med de store turistmagnetene. 

Aerial view of islands and clear ocean. some boats in the ocean
Nye oppdagelser venter! Flyr du til vår nye destinasjon Zadar i Kroatia, er du like ved den spektakulære nasjonalparken Kornati.

1. Varme dager i Kroatia

 • Drømmer du om: Split

  Hva med: Zadar

 •  
 • Hvorfor reise til Zadar: Både Split og Zadar er kroatiske kystbyer med fortryllende strender og historiske landemerker. Zadar by har et mer moderne preg, men er mindre preget av masseturisme.
 •  
 • Bo her: Hotel A’mare hvis du ønsker å bo sentralt i byen eller på La Vista Suites hvis du vil bo på hotell nære stranden med eget basseng. 


Zadar ligger ved Adriaterhavskysten og er omgitt av vakre strender og krystallklart vann.
Et perfekt sted hvis du leter etter avslapning og sol. I byen finner du et helt unikt sjøorgel, som er en arkitektonisk installasjon som produserer musikk ved hjelp av bølger og vind. Ta deg tid til å lytte til de beroligende naturlige lydene som skapes av sjøen for den ultimate aaaah nå er det endelig ferie-følelsen.

Ser du etter den perfekte stranden med gode solforhold? Skjærgården rundt Zadar er unik for Adriaterhavet, med et stort antall øyer. Her hopper du bare på en av fergene som går fra byen, og tar fergen tilbake i solnedgangen.

Øyer som Rava og Molat er verdt en dagstur. Det samme er nasjonalparken Kornati bestående av 89 øyer. Det perfekte området for dykke- og båtentusiaster. Zadar er også utgangspunktet for Kroatias flotteste nasjonalparker som Plitvice og Paklencia

Fly til Zadar

 •  

2. Luksusfølelse ved Middelhavet

 • Drømmer du om: Saint Tropez, Frankrike

  Hva med: Bodrum, Tyrkia

 •  
 • Hvorfor reise til Bodrum: Begge middelhavsbyene byr på vakre strender, luksuriøse hoteller og et yrende båtliv og kan skryte på seg å være de mest elegante sommerdestinasjonene i sine land. Bodrum skiller seg ut som en urørt perle for oss europeere, og i tillegg er Bodrum mer prisgunstig. 
 •  
 •  
 • Bo her: Reiser du uten barn, anbefaler vi deg å sjekke inn på The Marmara som er et luksushotell med restaurant som er anbefalt av Michelin.
 • Reiser du med barn, kan Salmakis Resort & Spa med gratis barneklubb være et godt alternativ. 
 •  

Ønsker du å kjenne på luksus fra morgen til kveld, uten å bruke hele feriebudsjettet? Da må du sjekke ut Bodrum i Tyrkia. Byen ligger idyllisk til ved Egeerhavet, og er kjent for sine hvite sandstrender, krystallklart vann og luksuriøse feriesteder. Med andre ord, et perfekt sted for deg som elsker bølgeskvulp og late dager i solen. 

Det er verdt å besøke festningen i Bodrum, også kjent som St. Peter-slottet. Utforsk også de gamle ruinene av Halicarnassus, en av oldtidens syv underverker. 

Bodrum er kjent for sitt livlige natteliv. Fest til soloppgang med tyrkias elite på en av de mange trendy barene og nattklubbene langs stranden.

Fly til Bodrum

 

3. For gourmeten

 • Drømmer du om: Paris, Frankrike

  Hva med: Lyon, Frankrike

 •  
 • Hvorfor reise til Lyon: Dette er de to store kulinariske byene i Frankrike og begge kan friste med et stort antall kafeer og restauranter, men Lyon er byen hvor du opplever det autentiske Frankrike uten de store folkemengdene.

 

 •  
 • Bo her: Ønsker du at stedet du bor står i stil med byen? Da bør du sjekke ut Hotel Carlton som ligger i kort avstand til alt du ønsker å besøke og litt til - og gir deg et deilig og luksuriøst opphold. 
  •  

Lyon er kjent som Frankrikes kulinariske hovedstad. Typisk for Lyon er bistroene som kalles bouchons LyonnaisHer får du servert særegne retter som blant annet  L’Andouillette (pølse laget av svin, svinetarm, pepper, vin og løk) og La Cervelle de Canuts ("silkearbeiderens hjerne" på fransk – en fersk ost laget med olivenolje, hvitløk, urter, eddik, sjalottløk, salt og pepper).

Byen byr på et stort utvalg Michelin restauranter og moderne bistroer, samt fristende utendørs matmarkeder. Bon appetit!

Lyon er en by med en over 2000 år lang historie og hvis du virkelig vil dypdykke inn i en annen verden, må du ta turen innom Vieux Lyon, som er det historiske sentrum av byen og er UNESCO-listet. Her blir du tatt med tilbake i tid, og du kan vandre gjennom trange brosteinsgater og bygninger som ikke har endret seg siden middelalderen. I byen finner du Musée des Beaux-Arts de Lyon, som er et av de største kunstmuseene i Frankrike hvor du kan beundre verk av kjente mestere som Rembrandt, Monet og Van Gogh.

Fly til Lyon

 

4. Den oversette engelske storbyen

 • Drømmer du om: London

  Hva med: Manchester

 •  
 • Hvorfor: Begge er engelske, livlige storbyer med lang og rik historie. Manchester er rimeligere og kan skimte med en mer avslappet atmosfære. Byen har en yrende kunst- og kulturscene.
 •  
 • Bo her: Sjekk ut The Midland som ligger midt i sentrum. Hotellet har tre restauranter og har spa du kan sjekke inn på etter en lang dag ute i byen.

Er du på jakt etter det litt ukjente og spesielle, er Manchester kjent for sitt blomstrende, kreative og innovative byliv. Utforsk Northern Quarter, en trendy bydel hvor du finner kunstgallerier, uavhengige butikker, kafeer med ulike spesialiteter og steder med levende musikk.

Det er vanskelig å komme unna det Manchester kanskje er mest kjent for; fotball. Hva med å ta en omvisning på det berømte Old Trafford eller Etihad Stadium, og få en smakebit av den unike atmosfæren som omgir disse klubbene? Dette er noe du garantert kan skryte av når du kommer hjem. 

Tjen CashPoints på dine overnattinger

Bestill et opphold via Norwegian med hotels.com og nyt rabatter på utvalgte hoteller. I tillegg tjener Reward-medlemmer CashPoints på hver bestilling, som kan brukes til å få avslag på fremtidige flyreiser.

Finn hotell her

Byen har en rik industriell arv, og er full av historiske landemerker som katedralen i Manchester og imponerende Town Hall. Utforsk Castlefield, det eldste industrielle området i verden, som er fullt av kanaler og historiske bygninger. Her finner du også spennende konserter om kveldene. Hva med å avslutte dagen på Castlefield Bowl med noe kaldt i glasset?

Fly til Manchester

 

5. Byen med de hundre broer


Wrocław ligger vakkert til ved elven Oder og byen er bundet sammen med over 100 broer. 

Hvis du liker å se etter de små detaljene, må du følge nøye med i Wroclaw. I byen er det gjemt over 600 små gnomfigurer, som dukker opp på de merkeligste steder. Det er blant annet en turistgnom som tar bilde av en annen gnomstatue og en gnom som driver med aksjehandel. 

Er du på jakt etter et ungt miljø, er dette byen. Her finner du flere universiteter som gjør at byen har en studentvennlig atmosfære og det er noe nytt som skjer hver helg. Sjekk ut byens mange kjøpesenter, hvor du kan gjøre et skikkelig kupp på alt fra klær, sko til produkter laget av lokale lærverksted. 

Fly til Wroclaw

Ble du inspirert til å besøke nye reisemål? Sjekk ut alle våre nye spennende reisemål for sommeren 2024. 

Skrevet av: Madeleine Tognetti

Norwegian Reward

Fordelsprogrammet som gir deg billigere og enda bedre flyreiser. Helt gratis!

 • Tjen CashPoints på denne turen og bruk dem til å få avslag på dine fremtidige flyreiser.
 •  
 • Du kan også fly deg til ekstra fordeler som gratis setereservasjon og gratis bagasje. Jo mer du flyr med oss, jo flere fordeler kan du velge mellom.
 •  
Bli medlem