Tilbake til inspirasjonssiden

20 av de mest Instagram-vennlige stedene i Norge

Det langstrakte landet vårt har mye å by på. Fra kritthvite strender som får frem sydenfølelsen til spektakulære fjell som gir sug i magen.

20-instagrammable-places-in-Norway-936x450-FEAT.jpg


Mange av oss har funnet gleden ved å feriere i eget land. Norge er fylt med perler, som kjente populære landskap, byer med lang historie, fantastiske matopplevelser og naturattraksjoner som rett og slett må oppleves. Ta tak i kameraet ditt og dem du er glad i, og lag minner for livet på disse 20 utrolige stedene i Norge.

 Bestill flybilletter med Norwegian

1. Loen

Loen byr på enestående natur og fargen på vannet er noe man bare må oppleve. Stedet er rett og slett en fotografs drøm. Få et oversiktsbilde av Loens vakre natur på toppen av Loens skylift, hvor du også kan nyte en bedre middag.

20-instagrammable-places-in-Norway-Loen-flickr-MarkusTacker-872x872-1.jpg

Det finnes andre og mer luftige måter å komme seg opp til toppen på. En av dem er en Via Ferrata. Her har du den lengste Via Ferrata broen i Europa, Gjølmunnebrua på 120 meter. Den er spent opp 750 meter over havet, så om du ønsker å utfordre høydeskrekken, kan dette være noe for deg. 

Om du ikke er så glad i høyder kan det være like greit å holde seg på bakkenivå. På Sande camping leier de ut kajakker, robåter og fiskeutstyr så du kan ta deg en tur ut på det krystallklare vannet.

Fly til Ålesund og kjør ca. 2,5 time. 

2. «UNDER» Verdens Største Undervannsrestaurant 

Ønsker du en unik og fantastisk matopplevelse, er UNDER den perfekte restauranten for deg.

20-instagrammable-places-in-Norway-Under-TunderIvarKvaal-872x872-1.jpg

Fem meter under havoverflaten ligger verdens største undervannsrestaurant. Det prestisjetunge magasinet Forbes kaller den «en av de mest bemerkelsesverdige restaurantene i nyere tid» og skryter vilt av menyen som har hele 18 retter og tilbyr de beste nordiske råvarene. Bestill din drømmekveld på deres hjemmeside og la deg imponere.

Gjennom en stor glassvegg ser du rett på fiskestimer som svømmer forbi og det fantastiske sollyset som skinner i vannet. Her får du en opplevelse utenom det vanlige uansett om det er storm, regn eller finvær. Dette er et fantastisk motiv for ditt neste Instagrambilde.

Fly til Kristiansand og kjør ca 1,5 time.

3. Tretopphytter i Oslofjorden

Ønsker du å ta en helg bort fra hverdagens kjas og mas, kan disse hyttene blant tretoppene være et utmerket valg. 

blobid7.jpg

Her har de 5 forskjellige hytter du kan velge mellom. De er alle forskjellige, men de har til felles at de alle ligger svært tett på dyrenes hjem. Du kommer ikke nærmere naturen enn dette, og for mange gir akkurat dette en ro og avkobling fra hverdagen som man så sårt har behov for.

Tips: Ugleredet har trappefri ankomst til 1. plan, mens de andre hyttene har trapp opp fra bakkenivå. 

Dette er et sted du må dra til om du ønsker spektakulære bilder av natur, dyr og fantastiske solnedganger. Oppholdet blant tretoppene kan enkelt bestilles via dere hjemmeside, og du kan raskt begynne å glede deg til en ekstraordinær «hyttetur».

Fly til Oslo og kjør ca 1,5 time.

4. Geiranger

Har du enda ikke vært i Geiranger for å se den dypblåe fjorden slynge seg inn i dalen, og fjellene som reiser seg opp fra vannet, er det et must i år. Fjorden står på UNESCOs verdensarvliste, og det med god grunn. Den er omringet av mektige fjell og vakker natur.

Amazing-places-in-Norway-Geiranger-flickr-872x872-1.jpg

Geiranger ligger i enden av den flotte Geirangerfjorden. Her kan du ta en båttur og se de vakre fjordene som omtales som «perlen blant norske fjorder». Her kan man også se store cruiseskip legge til i den trange fjorden, hvor blant annet MS Queen Elisabeth blir et mektig skue. Utsikten over Geiranger er populær å forevige i form av bilder og videoer, som gjerne deles på Instagram. Trollstigen er også noe man må oppleve om man er i Geiranger, og dette kan du lese mer om lengre ned (tips nummer 8).

Fly til Ålesund og kjør ca. 2 timer.

5. Hovdsundet

Hovdsundet har blitt et populært turistmål de siste årene, særlig blant instagrammere. Det er ikke uten grunn da vannet har en enestående grønn farge, stranden er hvit og sundet deles i to av den nydelige hvite stranden.

20-instagrammable-places-in-Norway-Hovdsundet-flickr-a.poll_o-872x872-1.jpg

Fly til Bodø og kjør ca. 30 min. Deretter må du belage deg på en gåtur i kupert terreng i 1,5 time før du kommer til Hovdsundet.

6. Svolværgeita 

Se majestetiske Svolværgeita som ruver over Svolvær og Vestfjorden! Fra toppen av Svolværgeita oppnår man en fantastisk utsikt, og ikke minst en opplevelse for livet ved å klatre opp til toppen. Dette er en til dels krevende etappe som krever klatreutstyr og veiledning, men opplevelsen av å nå toppen er «one of a kind». Har du kommet deg opp til toppen er dette en fantastisk fotomulighet og kanskje tar du ditt mest spektakulære bilde akkurat her?

20-instagrammable-places-in-Norway-Svolvaergeita-wikicommons-TarjeMo-872x872-1.jpg

Om man ikke ønsker å klatre opp på Svolværgeita, er det å rusle rundt i selve Svolvær fantastisk i seg selv med sine gamle brygger og trehusbebyggelse. 

Tips: Lofoten er kjent for å være en av de mest spektakulære stedene å besøke i Norge, så ta turen og la deg imponere av den vakre naturen og de rå fjellene.

Fly til Bodø og ta deretter fergen Bodø-Moskenes som tar litt over 3 timer. 

7. Nidarosdomen

Om du er interessert i arkitektur og historie er dette reisemålet for deg. Skap minner med kameraet ditt i en av Nordens største middelalderkirker. Den er spektakulær og inneholder mangfoldige fortellinger om tidens forvandringer og hendelser. Blant annet kan du se hvordan vestfronten er prydet med et rikt antall statuer og ornamenter, hvor det sies at selveste Bob Dylan er utgangspunktet for ansiktet til engelen Gabriel. 

Om du ønsker å se mer enn bare Nidarosdomen når du først er i Trondheim, kan det være nyttig og ta en titt på denne artikkelen: Dette må du se og gjøre.

Bestill rom på Bårdshaug Herregård for å overnatte på et majestetisk hotell like utenfor storbyen Trondheim.

Fly til Trondheim.

8. Røros 

Verdensarvstedet Røros har mange flotte attraksjoner, hvor blant annet de gamle gruvene er en populær opplevelse. Disse vitner om gammel gruvevirksomhet og levevilkår, hvor man kan få spektakulære bilder og guidet tur i Rørosmuseet og Olavsgruva.

Amazing-places-in-Norway-Roros-wikimedia-Lars-Geithe-872x620-1.jpg

Røros kan også by på fantastisk natur ved å dra på kanotur på Femunden, eller ved å besøke verdens nordligste ørken, Kvitsand, som befinner seg rett utenfor sentrum.

Og for de matinteresserte tilbyr Røros kortreist mat som har fokus på lokalproduksjon. Her anbefaler vi varmt Restauranten Vertshuset Røros for en særdeles god matopplevelse.

Fly til Trondheim og kjør ca. 2,5 time. 

9. Kjeragbolten

Ønsker du en utfordring er dette turen for deg, og på toppen venter en storslagen utsikt over Lysebotn og selveste Kjeragbolten.

Amazing-places-in-Norway-Kjeragbolten-872x872-2.jpg

Kjeragbolten er en steinblokk som ligger fastklemt i ei kløft i fjellet Kjerag. Dette er et unikt sted for å ta et ekstraordinært bilde til dine sosiale medier.

Turen opp til toppen er ca. 11 km lang, og man må beregne ca. 6-10 timer på turen. Det er derfor viktig å være i god fysisk form og ha gode kunnskaper før man legger ut på denne turen. Fjellturen har en stigning på 800 meter.

Fly til Stavanger og kjør ca. 2 timer.  

10. Svalbard

Isbjørner er det mange av på Svalbard, og er du heldig kan det hende du kan få øye på en.

Svalbard er en norskarktisk øygruppe med en natur som er helt unik. Her finner du en ro du knapt har kjent maken til. 

visiting-svalbard-polar-bear-872x872-1.jpg

Svalbard har mange ulike aktiviteter å by på der du kan oppleve arktisk natur og kultur, hvor vi gir deg topp 10 aktiviteter å utforske. Her får du gjort og sett ting du ikke opplever hver dag. Svalbard har den siste tiden blitt en populær destinasjon blant influensere.

Ønsker du å se nordlyset? Eller se isbreer, fjorder og snødekte fjell? Da er dette det perfekte reisemålet for deg!

Fly til Longyearbyen på Svalbard 

11. Trollstigen

Er du allerede i Geiranger må du bare ta en tur innom Trollstigen for å se den spesielle veien som slynger seg oppover fjellsiden. Her får du se frodige daler, spektakulære fossefall og bratte fjellsider. På toppen kan man nyte synet av den eventyrlige veien fra det utstikkende utsiktspunktet, som også egner seg meget godt til fotografering. 

Tips: Veien er stengt i vintermånedene.

Amazing-places-in-Norway-Trollstigen-872x620-1.jpg

Fly til Molde og kjør ca. 2,5 time. 

12. Rampestreken 

Turen opp Romsdalstrappa som videre går til utsiktspunktet Rampestreken er en bratt, men fantastisk opplevelse som til slutt gir en spektakulær utsikt over Åndalsnes. Turen består av sti kombinert med trapper.

Når du er fremme ved Rampestreken kan du velge å fortsette turen i 15-20 minutter til Nesaksla, og her er det mange fine utsiktspunkt og steintrapper på veien. Man må gå samme vei ned igjen.

Ferden til Rampestreken er på 1,7 km og tar ca. 2 timer.

Fly til Molde og kjør ca 1,5 time. Du kan også fly til Ålesund og kjøre ca. 2 timer. 

13. Bergen

Planlegger du Norgesferie i år, er Bergen et godt alternativ som reisemål. Blant attraksjonene i Bergen, er Bryggen en perle du bare må få med deg. Bryggen er en av byens mest populære attraksjoner, og det med god grunn.

20-instagrammable-places-in-Norway-Bergen-GirishChouhan-872x872-1.jpg

Bryggen er på UNESCO’s verdensarvliste og er byens aller første bebyggelse. Her kan det være kult å ta et bilde til din Instagramkonto, med bryggen i bakgrunn.

Om man ønsker å kombinere bryggebesøket med andre aktiviteter i byen, kan det være lurt å klikke seg inn på denne lenken for flere gode tips til aktiviteter: De beste tingene å gjøre i Bergen.

Tips: Ta deg en tur i de trange passasjene bak bryggen. Der ligger det skjulte skatter som gallerier, småbutikker og studioer.

Fly til Bergen

14. Preikestolen 

Preikestolen er et yndet objekt for fotografering. Turen tar ca. to timer hver vei for de som er i normal form, men premien på toppen er ikke til å bli skuffet over. Husk og ta med gode klær, mat og drikke og godt humør. 

unique-hotels-norway-pulpit-rock-visitnorway-872x872-1.jpg

Noe som har økt populariteten til Preikestolen ytterligere i den siste tiden, er at deler av den actionfylte filmen «Mission: Impossible – Fallout» ble spilt inn der. 

Fly til Stavanger og kjør ca. 45 minutter. 

15. Flor & Fjære, Stavanger

Sør-Hidle er en øy i Ryfylke. Sør-Hidle liggeri Strand kommune i Rogaland fylke. Parkanlegget Flor & Fjære er som en perle på denne øya.

20-instagrammable-places-in-Norway-Flor-og-Fjaere-Galleri-FlorFjaere-872x872-1.jpg

Om du er interessert i blomster, hage og nydelig landskap er dette stedet for deg. Her serveres det kortreist mat som er både delikat å se på, men som også smaker fortreffelig. Liker du å fylle Instagramkontoen din med frodige hager, nydelige blosmter og lekre farger må du ta med mobilen din og fylle fotogalleriet med bilder herfra. Du kommer ikke til å bli skuffet.

Fra Strandkaien i Stavanger tar det ca. 30 minutter med båt før man stiger i land i blomsterhavet på Flor & Fjære

Fly til Stavanger og kjør 10 minutter til Strandkaien. 

16. Ishavskatedralen

I Tromsø finner du vakre Ishavskatedralen, en praktfull og særegen kirke, som på sin måte danner selvet hjertet av byen. Kirken utmerker seg både fra utsiden og innsiden, og egner seg meget godt til å skape varige minner i form av fantastiske bilder. 

Top-Things-Tromso-Arctic-Cathedral-872x872-1.jpg

Les også vår Topp 12 aktiviteter i Tromsø, og la deg inspirere av alt du kan finne på i Tromsø.

Fly til Tromsø 

17. Jostedalsbreen

Jostedalsbreen er den største breen på fastlandet i Europa. Her finnes det fotomuligheter rundt hver sving, og de høye fjellene som omkranser breen gjør det hele til et vakkert syn. Breen er på nesten 500 kvadratmeter og ligger fordelt over fire forskjellige kommuner. Tykkelsen på breen varierer, men på det tykkeste er den over 500 meter tykk og på det meste må man 600 meter ned for å finne grunnen.

20-instagrammable-places-in-Norway-Jostedalsbreen-flickr-Karen-Blaha-872x872-1.jpg

Om man ønsker å gå på breen er det anbefalt å gjøre det med kyndige personer, ta kontakt og bestill en organisert tur med guide. Hvis man ikke ønsker seg ut på breen, er det fantastisk å se på det store ishavet en har fremfor seg. Dette er et paradis for den som liker å ta bilder.

Fly til Ålesund og kjør ca. 3 timer.

18. Trolltunga

Besøk Norges mest spektakulære fjellspiss. Fjellturen er krevende og lang, men når du kommer opp til toppen er det virkelig verdt alt strevet. På spissen av Trolltunga får du en spektakulær utsikt over Ringedalsvannet.

Amazing-places-in-Norway-Trolltunga-872x872-1.jpg

Denne fjellformasjonen er en perfekt lokasjon for det perfekte bildet.

Fjellturen tar ca. 8-12 timer. Det anbefales å være i god fysisk form for å ta fatt på denne turen.

Fly til Bergen og kjør ca. 3,5 time. 

19. Trones Eye Glass Igloo

Drøm deg bort i naturen. Her lover de deg at du kommer til å få et opphold du sent vil glemme.

20-instagrammable-places-in-Norway-Trones Eye -glass igloo-872x872-1.jpg

Dette er en glass-iglo med luksuriøse senger, varme og alt du vil trenge for et fantastisk opphold. Igloen er svært populær og det med god grunn. Her kan du ta bilder av deg selv og dine kjære som camper i en gjennomsiktig iglo midt i terrenget. Bestill din «glamping by the fjord» og nyt den fantastiske naturen.

Fly til Trondheim og kjør i ca. én time.

20. Stokkøya

Stokkøya er en øy full av opplevelser og aktiviteter. Dette er en øy for de som er glad i å surfe, dykke eller bare nyte roen ved den fine sandstranden.

best-beaches-norway-Stokkooya-C-Jarle-Hagen-VisitTrondheim-872x620-1.jpg

På øya tilbyr de forskjellige overnattingsmuligheter, alt etter hvilken standard man ønsker. Det er en vakker øy, med mange fine fotomuligheter.

Når man først er på Stokkøya, er det ikke langt inn til selveste Trondheim by. Her er det mange ting å få med seg, så ta like gjerne turen til Trønderhovedstaden med det samme.

Stokkøya ligger ca 2,5 time fra Trondheim med bil.

Fly til Trondheim

Ta en titt her for reisemål i Norge å få inspirasjon til din neste Norgesferie. 

Kanskje liker du også:

Fem dager i Porto

Bli kjent med kaptein Rui

Topp 10: Paris