Tilbake til inspirasjonssiden

Topp 7 fotballdestinasjoner i Europa

Fotball handler om mer enn å se favorittlaget gruse motstanderne, det handler også om samhold, følelser og ikke minst, spenningen. Opplev fotballkulturen i Europa med nødbluss, allsang og dans – og finn din nye favorittdestinasjon for fotballglede.

1. Amsterdam ArenA i Amsterdam, Nederland

Dette er hjemmestadioen for fotballklubben Ajax Amsterdam. Med fire mesterliga-titler og med en vinnerpokal fra UEFA Champions League, vil en fotballkamp med Ajax på deres hjemmestadion garantert feie deg av banen. Bli med og vift med røde og hvite flagg, og syng med på 90 Minuten Lang.

Ajax stadium i Amsterdam med røde seter
© Junpeng Ouyang / Unsplash

Fly til Amsterdam

2. Stadio Diego Armando Maradona i Napoli, Italia

Det er jo unektelig litt rart å kalle opp en fotballstadion etter en argentinsk fotballhelt, men når du innser hvor mye Diego Maradona gjorde for SSC Napoli, er det kanskje ikke så rart likevel. Bli med azzurri på å synge klubbhymnen O surdato 'nnammurato før kamp. Kampene er ofte så spennende, at de utløser lokale jordskjelvmålinger. Hopp opp og ned med hjemmefansen, SSC Napoli kan love deg en spennende kamp!

© Diego Palhais / Unsplash

Fly til Napoli

3. Old Trafford og Etihad Stadium i Manchester, Storbritannia

Uansett om du er rød eller blå, kommer man ikke unna Manchester som fotballdestinasjon i Europa. The Red Devils har siden 1910 spilt på Old Trafford og klubben er en av de mestvinnende i England. Ikke rart de er rangert som en av verdens mest verdifulle idrettsklubber. På den andre siden av byen finner du en blåkledd gjeng som synger en versjon av Blue moon og danser The Poznan.

 old trafford i manchester
© Samuel Regan Asante / Unsplash

Og du, er ikke et av Manchester-lagene på topplisten din med mindre de blir slått ned i støvelskaftene? Ikke noe problem - Liverpool ligger bare en times kjøring unna flyplassen.

Fly til Manchester

4. Aspmyra stadion i Bodø, Norge

Det finnes få klubber i Norge som har opplevd mer motstand enn Bodø/Glimt, men det er få andre som har så lojale supportere som denne klubben. Det er flere som har argumentert med at det er Den gule Horde, Bodø/Glimts supportere, som brakte den moderne supporterkulturen til Norge. Kle deg i gult og la deg dirigere til sangen Å eg veit meg eit land langt der oppe mot nord av en stor, gul tannbørste.

© Rune Larsen / Bodø/Glimt

Fly til Bodø

5. Fortuna Arena og epet ARENA i Praha, Tsjekkia

Det er mange følelser når du møter rivalen, men det er få andre lag som har like mye rivalisering som Slavia Praha og Sparta Praha. De har spilt jevnlig mot hverandre siden 1896 og siden har de spilt over 300 kamper mot hverandre. Sparta har en knapp ledelse, men Slavia tar igjen ved å være hakket bedre nasjonalt.

©Abigail Keenan / Unsplash

Fly til Praha

6. Parc Olympique Lyonnais i Lyon, Frankrike

Olympique Lyonnais har deltatt i Champions League 17 ganger og vant på tidlig 2000-tallet den franske ligaen syv år på rad. Klubbens største supportergruppe heter Bad Gones, som rett og slett betyr slemme barn. De lager liv og røre på alle OLs kamper, uansett om det er i Frankrike eller rundt i Europa. Ta med deg et flagg i rødt, hvitt og blått og hei frem Lyons løver.  

Fotball i Praha
© Steven Collomb / Unsplash

Fly til Geneve. Derfra er det ca. 2 timer med tog eller bil.

7. Allianz Arena i Munchen, Tyskland

På en slik toppliste er det vanskelig å komme unna det mange anser som Europas fotballhovedstad – München. Byen har tre store fotballag, men det mest kjente av de alle er FC Bayern München. De er godt kjent i Europa med sine røde trøyer, røde shorts og røde sokker, og de har herjet Europa siden midten av 1970-tallet. Er du så heldig at du får tak i billett, kan vi love deg en uforglemmelig opplevelse, mens det synges Stern des Südens rundt deg.

Allianz stadion i Munchen
© Tobias/ Unsplash

Fly til München

Fant du deg en ny fotballdestinasjon eller er hjemme best? Eller er du kanskje en av adrenalinjunkiene som heller ønsker å sjekke ut fornøyelsesparkene i Europa? Uansett hva du ser for deg, kan vi love deg en fantastisk og morsom opplevelse.

Skrevet av: Margrethe Knudsen

Kanskje liker du også

Topp 10: Paris

Fem dager i Porto

Topp 10: København