Tilbake til inspirasjonssiden

Topp 10 reisemål for jentetur

En jentetur blir alltid vellykket! Det oppstår magi når venninnegjengen samles for en etterlengtet tur sammen, og ofte er stemningen er topp lenge før man har fått satt seg på flyet. Om dere vil ha shopping, strand og varme, mat og kultur eller bare etterlengtet kvalitetstid sammen - her er ti supre reisemål til inspirasjon for deres neste jentetur i Europa.

Sjekk lavpriskalenderen for de beste prisene til deres neste jentetur

1.    Sydenstemning på Costa del Sol

Sun setting over Malaga old town
© Jesper Brouwers / Unsplash

Hvor: Malaga, Spania

Hvorfor: Over 300 dager med sol på Costa del Sol gir venninnegjengen en deilig og avslappende tur med late dager på stranda.

Hva: Malaga er en liten perle som kombinerer tradisjon og moderne byliv. Her i Picassos hjemby kan dere nyte sand mellom tærne, god mat og spennende historie. Tilbring dagene på lekre strandklubber der stemningen alltid er på topp og slapp av under skyggen til palmene.

Ikke gå glipp av: En guidet gåtur gjennom Malaga, hvor dere blir kjent med kulturen, historien og smaker dere gjennom lokale tapasretter. Sjekk også ut våre beste Malaga-tips.

Bestill fly til Malaga

2.    Kultur i Toscana

Toppen av ikoniske bygninger i Firenze
© Ali Nuredini / Unsplash

Hvor: Firenze, Italia

Hvorfor: Firenze er kanskje en av de fineste stedene man kan reise til i Italia, hvis dere ønsker kultur, historie og fantastisk arkitektur – med muligheten for å dra ut av byen for å oppleve avslappende natur.

Hva: Drøm dere bort i kunsten til Uffizi-museet og bli inspirert av Botticellis The Birth of Venus. Ta en tusletur over Ponte Veccio – den overbygde broen med masse små butikker som selger kunst, smykker og suvenirer.

Når dere er i området, bør dere også ta dere turen ut av byen for å oppleve magiske Toscana. Bestill en omvisning på en vingård med prøvesmaking av lokal vin, eller lei en Vespa og sus rundt mellom oliventrærne.

Ikke gå glipp av: Solnedgangen over Firenze fra Piazzale Michelangelo.

Fly direkte til Pisa-Toscana direkte fra Oslo tre ganger i uken.

3.    Late dager på den franske riviera

Bystranden I nice fult opp av mennesker
© Oscar Nord / Unsplash

Hvor: Nice, Frankrike

Hvorfor: I Nice kan venninnegjengen nyte den perfekte kombinasjon av fransk kultur og middelhavsklima.

Hva: Utforsk ut de mange barene og restaurantene langs den berømte strandpromenaden Promenade des Anglais. Dette er det perfekte stedet for deg og venninnegjengen å beundre en vakker solnedgang over Middelhavet mens dere tar en aperitiff.

Ikke gå glipp av: Place Masséna og gamlebyen med sine sjarmerende smug og fortauskafeer.

Fly direkte til Nice fra Oslo, Trondheim, Bergen og Haugesund.

4.    Storbytur til Catalonias hovedstad

Sagrada familia sett fra gaten

Hvor: Barcelona, Spania

Hvorfor: Dette er byen som har alt dere trenger for en vellykket jentetur - shopping, barer, vakre bygninger og yrende strandliv.

Hva: Sett av noen timer til å rusle gjennom Parc Guell, og derfra gå videre til Sagrada Familia for å ta inn inntrykkene fra mesterverkene til den berømte arkitekten Antoni Gaudí. Det et must å besøke det gotiske kvarteret og La Rambla.

Ikke gå glipp av: Er dere på jakt etter en kveld ute? Da er El Born et av de beste områdene å legge turen til. Bare husk at utelivet tar av først etter midnatt, så her trenger dere ikke å være tidlig ute.  

Fly fra Oslo, Bergen og Stavanger direkte til Barcelona.

5.    Klubb og secondhand shopping

© Levin / Unsplash

Hvor: Berlin, Tyskland

Hvorfor: Tysklands hovedstad har vokst seg frem fra å være to ulike byer i ett, til å bli en by som burde stå på alles liste over sted man må besøke.

Hva: I Friedrichshain er det et mylder av barer, restauranter, street art, kultur, second hand-butikker og musikk. Her er det bare å gå fra klubb til klubb til dere finner den som passer gjengen best.

Når dere våkner, vil en tur til området ved Hackesche Höfe være et godt sted å hvile ut. Hackesche Höfe er et fredet område i jugendstil med en rekke små butikker, restauranter og gallerier.

Ikke gå glipp av: Sjekk ut alle secondhandbutikkene i byen, her kan dere gjøre noen skikkelige merkekupp!

Norwegian flyr direkte til Berlin Fra Oslo, Trondheim og Bergen.

6.    Storby på lavbudsjett

Fargerik bebyggelse og mennesker på åpen plass i Warsawa

Hvor: Warszawa, Polen

Hvorfor: Warszawa er kåret til årets europeiske destinasjon 2023 og danket ut 21 andre byer i kampen om tittelen.

Hva: Det er her dere finner Polens fineste restauranter, kuleste barer, mest luksuriøse hoteller og beste gallerier. Bestill bord på Stara Kamienica når dere er i Warszawa. Restauranen er stilig, varm og uformell, og ligger i hjertet av Warszawa. Stara Kamienica kombinerer polsk mat med moderne trender innen europeisk mat, servert med levende musikk til.

Ikke gå glipp av: Sjekk inn på Radisson Collection Hotel Warsaw for en luksuriøs tur.

Dere kan fly direkte mellom Oslo og Warszawa fire ganger i uken.

7. Der Europa møter Asia

© Anna Berdnik / Unsplash

Hvor: Istanbul, Tyrkia

Hvorfor:  Denne byen som ligger delt i to mellom Europa og Asia, tilbyr morsom shopping på markeder og digge matopplevelser. 

Hva: Istanbul er en unik destinasjon som forener historie og moderne livsstil, med sin spennende blanding av øst og vest. Utforsk majestetiske Hagia Sophia, bli fortryllet av pulserende atmosfæren i Grand Bazaar, og opplev den magiske utsikten fra Topkapi-palasset. Smak på de deilige tyrkiske rettene på lokale kafeer, ta en båttur på Bosporos-stredet, og la dere bli forelsket av denne gamle byens sjarm.

Ikke gå glipp av: Elsker dere katter? Ta med litt kattesnacks og gi byens rottefangere litt velfortjent oppmerksomhet - for de er over alt og holder byen fri for små gnagere. 

8.    Kanskje Europas billigste ferie

Matthias kirken sett innenfra og ut
© Tobias Reich / Unsplash

Hvor: Budapest, Ungarn

Hvorfor: Byen har noen av de laveste hotellprisene i hele Europa og har mange ting man kan gjøre

Hva: Et langt og velgjørende opphold på det verdenskjente spa-anlegget Széchenyi Bath er obligatorisk. Med tre utendørs- og 15 innendørsbassenger regnes dette som et av Europas største og beste spa-anlegg. Eller unn dere spabehandling i de storslåtte hallene i det legendariske Gellertbadet.

Ikke gå glipp av: Ta turen til Central Market Hall som byr på håndverksprodukter, klær, suvenirer og god mat.

Fly direkte til Budapest fra Oslo daglig i sommerhalvåret.

9.    Afternoon tea, please!

jentegjengen som nyter Afternoon tea sammen.

Hvor: London, England

Hva: En by de fleste har vært i, så her har dere frie tøyler.

Hvorfor: Dra på shopping i Carnaby street, se musikal på West End eller spis digg mat til live DJ på Seven Dials. Uansett hva dere ender opp med, vil dere få en tur som dere vil snakke om lenge. London er et reisemål som passer for absolutt alle. Er du lei av London, er du lei av livet, sies det. Og da er kanskje uansett en jentetur det dere trenger?

Ikke gå glipp av: Bestill bord til afternoon tea, og kjenn på den deilige følelsen av å bli vartet opp.

Dere kan fly direkte til London fra Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim.

10.    Kortreist jentetur til Tigerstaden

To venninner står med armene i været mens de ser utover havet ved Tjuvholmen

Hvor: Oslo, Norge

Hvorfor: Norges hovedstad har mer å tilby enn du skulle tro. Her er det nok å oppdage, og til å overraske de fleste med! Utforsk alle de nye, spennende stedene dere sikkert ikke har vært enda.

Hva: Oslo er en by som man best utforsker til fots. Start i Oslo-bukta, sjekk ut byens mest spennende kunstgallerier, kafeer og restauranter. Dere er også rett i nærheten av nye Munch-museet, Operaen og Oslos fineste utsikt fra femte etasje i Deichmanske bibliotek. Sjekk også ut vår weekend-guide til Oslo.

Ikke gå glipp av: Overrask resten av følget med å bestille en egen sauna og teste badetemperaturen i Oslofjorden. Dette har vært den hotteste (bokstavelig talt) trenden i Oslo noen år nå og er like populært sommer som vinter.

 

Skrevet av: Margrethe Knudsen

Kanskje liker du også: