Tilbake til inspirasjonssiden

Topp 10 reisemål for guttetur

Finn frem sekken, pakk eventyrlysten og samle gutta til en uforglemmelig tur. En tur sammen er bra for helsa, vennskapet og senker stressnivået. Så hva venter dere på? Her er 10 gode reisemål for en vellykket guttetur.

1. Opplevelser i isbjørnens rike

© Dylan Shaw / Unsplash

Hvor: Longyearbyen, Svalbard

Hvorfor: Svalbard og Longyearbyen er et eksotisk reisemål hele året og inviterer til fartsfylte aktiviteter for guttegjenger som ønsker å utfordre seg selv.

Sulten? Her finner dere noen av Svalbards beste matopplevelser

Hva: Dere vil lengte etter å komme dere ut i naturen, og en rekke lokale turoperatører er klare til å gi dere et eventyr dere sent vil glemme, enten til sjøs eller på land. Dere velger enten hunder, belter eller hjul som framkomstmiddel, alt ettersom snøen har lagt seg, eller ikke.

Ikke gå glipp av: I oktober gjør mørket for alvor sitt inntog, og overgangen til mørketiden er preget av det berømte blå lyset. Fargespillene på fjellene rundt byen er ubeskrivelig vakkert å se på. Dette er turen for de som kan å kle seg og sette pris på naturen.

Bestill fly til Longyearbyen

2. Fotball og musikk

© Samuel Regab / Unsplash

Hvor: Manchester, Storbritannia

Hvorfor: Vi skal slettes ikke legge oss opp i om fotballpreferansene i vennegjengen heller mot Liverpool eller Manchester. Her må dere bare ta et valg. Men klarer guttegjengen å samles om Manchester, er det mye godt i vente – også utenfor fotballarenaen. 

Sjekk ut våre favorittsteder for fotball 

Hva: Gå til Northern Quarter, som er mer urbant og kulere enn sentrum like ved. Manchester er fotball. Dere har allerede vært på Old Trafford? Men Manchester er like mye musikk og det finnes faktisk egne turer for tilhengere av Oasis og The Smiths.

Ikke gå glipp av: Ta den timeslange togturen til Liverpool for en kombo med fotball og Beatles-vibber.

Bestill fly til Manchester

3. Mørketid i Nordens Paris

© Daniel Vogel / Unsplash

Hvor: Tromsø, Norge 

Hvorfor: Mørketiden har sine klare fordeler! Det var hit Englands prins Harry valgte å ta med sin tilkommende, og det er hit du bør dra på guttetur! Pakk ned ull og allværsjakker og gjør dere klare for Nordens Paris.

Hva: Dere må sørge for å plotte inn nordlysopplevelser, en fartsfylt rib-tur på fjorden og gjerne en hvalsafari for å toppe det hele.

Her er noen av våre favoritting i Tromsø

Ikke gå glipp av: Om du besøker Tromsø mellom desember og mars, bør du ta en tur til isdomene i Tromsø. Her finner du alt fra isbar og isrestaurant til iskino, og du kan til og med tilbringe en natt på et isrom i en is-seng.

Bestill fly til Tromsø

4. Kultur i Sør-Tyskland

© Sergey Mind / Unsplash

Hvor: München, Tyskland

Hvorfor: Bayerns hovedstad, er kjent for sin rike historie og livlige kultur

Hva: September og oktober er høysesong for å besøke München og ha på seg lærshorts. Men besøker dere München i løpet av en annen måned kan dere ha på dere hvilke bukser dere vil og ha det minst like gøy!

Ikke gå glipp av: Er gjengen historieinteressert er det mye spennende å få med seg i denne byen. Det handler dessverre mye om mørk historie, siden München var et viktig sted for Hitler og de tyske nasjonalsosialistene. Her fikk drømmen om det Tredje Riket virkelig grobunn. Har du fotballentusiaster i gjengen er et besøk til Allianz Arena, hjemmearena for Tysklands mestvinnende fotballag, et must.

Bestill fly til München

5. Aktivitetstur til Mallorca

© Fabian Schneidereit / Unsplash

Hvor: Palma de Mallorca, Spania

Hvorfor: Palma har noe for alle, uansett hvilket budsjett dere har for gutteturen. Temperaturene er også hyggelige hele året igjennom. Her kan gjengen legge igjen svette og tårer i lange treningsøkter på sykkelsetet.

Hva: Fjellene på Mallorca er et yndet sted for amatør- og proffsyklister fra hele verden. Fjellkjeden Sierra de Tramuntana er på UNESCOS liste over kulturlandskap og er et fantastisk sted å få ut litt adrenalin, gjerne i formelbil. Bysightseeingen kan du faktisk ta løpende, dersom dere ikke kan få nok aktivitet, eller dere kan velge guttetur på firhjuling. Eller ganske enkelt leie en bil og kjøre rundt.

Ikke gå glipp av: På den spanske øya bør dere gjøre som spanjolene, ta en siesta midt på dagen og gjerne innta tapas på en av fortauskafeene.

Bestill fly til Palma

6. En kort tur hjemmefra

© Marcus Löfvenberg / Unsplash

Hvor: Stockholm, Sverige

Hvorfor: Stockholm er absolutt en av Europas beste byer til gutteturer. En flytur hit tar bare en time fra flere norske byer.

Hva: Er dere ute etter en annerledes Stockholm-ferie er en kajakktur i Nordens Venezia en fantastisk opplevelse. Stockholm er spredt over 14 øyer og forbundet med 57 broer og dette gjør at sjøveien er en flott måte å oppleve byen på. Dere kan selvfølgelig ta det roligere og få noe av den samme opplevelsen fra båt.

Ikke gå glipp av: Fika på en av byens trendy kafeer. Og hvis du har fått med handleliste hjemmefra, eller har lyst til å svi av litt penger på klær, har Stockholm fantastisk bra shopping.

Bestill fly til Stockholm

7. Østersjøens perle

© Andrea Anastasakis / Unsplash

Hvor: Gdansk, Sopot og Gdynia, Polen

Hvorfor: Besøk tre byer i ett og kombiner kultur og bading i en av Polens billigste områder.

Hva: I Gdansk vandrer dere rundt i tusenårig gammel historie, vakker arkitektur mikset med trendy atmosfære.

Badestedet Sopot sover aldri og er Polens svar på Nice. Men med helt andre priser, selvfølgelig. Badebyen yrer av turister om sommeren, men roes litt ned om høsten. Den 511 meter lange trepiren er Sopots stolthet og visstnok Europas lengste, så sørg for å ta med gjengen på en tur ut på denne.

Gdynia er den nye, moderne havnebyen og en tur langs Orlowo-elva er et must. Ta gjerne en bedre middag her.

Ikke gå glipp av: Malbork-slottet er Europas største murslott. Lei dere en bil og kjør dit. Eller ta den lette varianten og hopp på en pakketur.

Bestill fly til Gdansk

8. En helg i kongens by

© Nick Karvounis / Unsplash

Hvor: København, Danmark

Hvorfor: Det er deilig å være norsk i Danmark. Det er deilig å være norsk i København også. Og kanskje spesielt deilig å slappe av på guttetur med gjengen i Nyhavn.

Våre topp ti tips til København

Hva: En guttetur i København kan bestå av røde pølser, eller dere kan teste en av Københavns mange restauranter med Michelin-stjerne, noe som gjør byen til Nordens ubestridte gourmet-hovedstad.

Ikke gå glipp av: Ta turen innom Tivoli og kjenn på den barnlige gleden ved å suse rundt i karuseller og kaste erteposer på blikkbokser.

Bestill fly til København

9. Lave priser og morsomme aktiviteter

© Jace Afsoon / Unsplash

Hvor: Amsterdam, Nederland

Hvorfor: Amsterdam er blant de mest populære byene i Europa for gutteturer.  Kort reisevei, lave priser og et fantastisk uteliv er blant årsakene.

Hva: Start gjerne kvelden på en selvlysende golfbane. Dere må også en tur ut på kanalene eller teste ut en el-sykkeltur der du får oppleve vindmøller, ost og tresko.

Ikke gå glipp av: Liker dere grøssere, er det muligheten til å ta turen innom Amsterdam Catacombs som er et morsomt Escape game. Foretrekker dere ekte grøssere, er det mulig å besøke Gunther von Hagens Body Worlds. Men vi lar dere google selv hva det er.

Bestill fly til Amsterdam

10. Gullgryten i enden av regnbuen

© Diogo Palhais / Unsplash

Hvor: Dublin, Irland

Hvorfor: Byen kan by på brosteinsgater og behagelig kyststemning, i kombinasjon med levende kultur og mange spennende konserter. Perfekt for guttetur.

Lyst på en litt lenger tur? Sjekk ut vår guide for en langweekend i Irland

Hva: Som en gammel vikingby er det mye spennende å bli kjent med her i byen. Ta turen innom et av byens mange spennende museer og bli kjent med hvordan både øl og whiskey blir laget – eller dra og kast økser. Dette er en by hvor dere kan bli rike på opplevelser sammen.

Ikke gå glipp av: Live music på en av byens mange vannhull. Dere finner fort ut at det er flere som kan synge i denne byen enn Bono.

Bestill fly til Dublin

Kanskje liker du også

Topp 10: Paris

Fem dager i Porto

Topp 10: København