Tilbake til inspirasjonssiden

Topp fem tips for deg som er nervøs for å fly

En kvinne sitter i et flysete ved vinduet.

Å reise med fly, er uten tvil en av de mest effektive måtene å reise langt på. Men hvis du er en av dem som synes det er ubehagelig å fly, er nervøs for å fly eller rett og slett har flyskrekk, kan selv en liten flytur virke uoverkommelig. Her er fem mestringsstrategier fra styrmann i Norwegian, Amber Charlotte Visser, for å gjøre flyturen litt mer behagelig.

1. Velg et sete langt fremme

En smilende flyvertinne er inne i et fly

I Norwegian sine fly finner du 31 rader med seter. Jo lengre frem du sitter i flyet, jo mindre lyd vil du oppleve under reisen. I tillegg kjennes turbulens mindre jo lengre frem du sitter. Du sitter også nærmere cockpit og galleriet, hvor kabinbesetningen oppholder seg under store deler av flyvningen.

2. Støydempende øretelefoner

To unge mennesker sitter inne i et fly
Når du flyr vil du kunne høre mange ukjente lyder, slik som motorstøy, flappene på vingene som beveger på seg og luften som suser forbi utenfor.

Synes du ukjente lyder er ubehagelige, kan det å ta på seg støydempende øretelefoner være et godt tips om du er redd for å fly. Sett gjerne på litt musikk i tillegg, så har du noe å distrahere deg selv med også.  

3. Informer om flyskrekk til kabinansatte

To kabinansatte smiler og står ved inngangene til et fly.

Det er ingen grunn til å være flau over at du synes det er ubehagelig å fly. Si ifra til de ansatte i kabinen, de er der for din sikkerhet og kan forklare deg ting du lurer på underveis. Husk på at de kabinansatte møter mange med flyskrekk, og er godt trent for de fleste situasjoner og noen ganger hjelper det også bare å sette ord på sin frykt.

Skal du ut å fly med barn? Les våre 9 tips for en behagelig reise

4. Begrens inntaket av kaffe og alkohol

En kabinansatt står ved en serveringstralle inne i et fly.

Selv om det kan virke lurt med en oppkvikkende kaffe for å kunne følge litt ekstra godt med, eller en avslappende øl for å roe nervene før avgang, kan begge deler faktisk lure hjernen til å føle seg mer stresset. Ved å moderere inntaket av begge deler, får du nok ro til å komme deg gjennom flyturen.

5. Les deg opp

En kvinne og en mann sitter inne i et fly.
Er det noe du lurer på eller synes virker ekstra skummelt med å fly? Les deg opp før du drar og forbered deg på flyturen.

Kunnskap om hvordan fly fungerer, sikkerhet og reisen du skal ut på, vil gjøre deg mindre redd. Men husk å velge kjente kilder og ikke tilfeldige nettsider på nett med uverifisert informasjon.

God flytur!

Se Ambers tips på TikTok

@fly_norwegian 5 tips for nervous flyers from our First Officer Amber ✈️ #norwegianair #aviation #travelhacks ♬ original sound - fly_norwegian

Sjekk ut vår TikTok-kanal for flere tips for å gjøre din neste flyreise enda bedre.

Skrevet av: Margrethe Knudsen i samarbeid med Amber Charlotte Visser 

Kanskje liker du også

Topp 10: Paris

Fem dager i Porto

Topp 10: København