Tilbake til inspirasjonssiden

5 av de beste termiske badene i Budapest

Budapest har en våt hemmelighet som gjør den til et av de mest avslappende reisemålene i Europa.

Termiske bad i Budapest har lange tradisjoner, faktisk helt tilbake til romertiden. Her kan du senke kroppen ned i vannet fra de varme kildene som sies å ha helbredende effekt. Flere av de termiske badene tilbyr også velvære i form av massasje og spabehandlinger.

best-spas-budapest-936x450-feat2.jpg

Fly til Budapest 

1. Széchenyi-badene

Selv om det virker som et kongelig slott, er dette elegante badehuset i Budapests bypark et svært populært sted å svømme, slappe av og nyte en dag ute i friluft.

best-spas-budapest-Szechenyi-flickr-Nan-Palmero-872x620.jpg

Med sine 18 geotermiske bad, varme kilder, damprom, badstuer, massasjerom og treningsenter, har Széchenyi-badene alt du måtte ønske deg. Det finnes til og med et eget ølspa. Jepp, du kan ligge i varmt vann med malt, humle og gjær mens du nyter en kald øl.

For de festglade holder Széchenyi noen legendariske sparties på lørdagskveldene om sommeren. Det er den kjente ungarske partyfikseren Laszlo Laki som klekket ut denne utrolige idéen, og du kan feste og danse i bassenget til elektronisk musikk og lysshow.

2. Gellért termiske bad

Med en historie som går tilbake til 1918, er Gellért termiske bad en del av Danubius Hotel Gellért Budapest, et landemerke på Buda-siden av Budapest. Denne nydelige bygningen i jugendstil er i seg selv verdt et besøk, med svimlende mosaikker, glassmalerier og utskårne søyler.

best-spas-budapest-Gellert-flickr-Ibolya-872x620.jpg

I tillegg er de geotermiske bassengene herlige. Det er ti slike å velge mellom, samt badstuer, medisinsk massasje og badekar med karbonsyre (for å behandle hjerte- og karsykdommer og høyt blodtrykk).

Imidlertid er den store attraksjonen i dette termiske badet det fantastiske bølgebassenget på solterrassen. Om du er i Budapest om sommeren, sørg for å få tatt bølgen!

Tips: Etter dukkerten kan du ta en liten spasertur over broen og stikke innom sentralmarkedet. Dette er Budapests største innendørs marked på to etasjer med boder som selger tradisjonell ungarsk mat, suvenirer og håndverksprodukter.

3. Lukács termiske bad

Vannet i Lukács-badene i Budapest sies å kunne kurere nærmest alt, fra deformert ryggrad og forvridde ryggvirvler til mangel på kalsium. Uansett om dette er sant eller ikke, kommer folk fra fjern og nær for å få behandling for sine plager.

best-spas-budapest-Lukacs-wiki-commons-Christo-872x620.jpg

Anlegget omfatter en infrarød badstue, et dampbad, et rom med Himalayasalt og et vektbad (for å behandle ryggskader). Du kan også bestille massasje, timer med refleksologi og massevis av andre medisinske behandlinger.

Og det aller beste? Lukács-badene har ikke blitt oppdaget av turistmassene, og det er et av de rimeligste termiske spaanleggene i Budapest. Oppdag stedets helbredene krefter selv!

4. Király termiske bad

Føler du for en avslappende opplevelse på et termisk bad? Dra til Király-badene i Budapest, byens eldste ottomanske bad, med en historie som går helt tilbake til 1500-tallet. Det er bygget inn i murene i en gammel tyrkisk borg og får vannet sitt fra Lukács-badene, som er kjent for sine helbredende egenskaper.

best-spas-budapest-Kiraly-baths-872x620.jpg

Det beste med dette spaet er den fantastiske ottomanske kuppelen, som slipper inn dagslys over det åttekantede bassenget.

Dette lille termiske badet i Budapest er stengt for barn under 14 år, og passer derfor perfekt for en stille dukkert.

5. Palatinus termiske bad

«Pala», som det kalles av de lokale, finnes i hjertet av Margitøya, byens grønne tilfluktssted. Dette badet er med på listen vår over Budapests beste termiske bad ettersom det passer perfekt for hele familien.

best-spas-budapest-Palatinus-bath-wikicommons-Daniel-Somogyi-872x620.jpg

Du finner 14 basseng som barna kan plaske i, blant annet et eventyrbasseng, et bølgebasseng og et rutsjebasseng.

For voksne finnes det termiske basseng inne og ute, et stupebasseng, en finsk badstue, en geotermisk badstue og et damprom.

Tips: Stå på utsiktsplattformen på Margitbroen for å få en fantastisk utsikt over det berømte ungarske parlamentet på den ene siden av elven og Budaborgen og Mattiaskirken på den andre siden.

På tide å pakke kofferten!

Budapest er paradis for de som elsker et bad, og har flere varme kilder enn noen annen hovedstad i verden. Men det er mer i Budapest enn bare vann. Slående arkitektur, mat i verdensklasse og et pulserende natteliv gjør dette reisemålet til noe som bør oppleves. 

best-spas-budapestcity-views-872x872.jpg

Fly til Budapest 

Kanskje liker du også:

Fem dager i Porto

Bli kjent med kaptein Rui

Topp 10: Paris