Tilbake til inspirasjonssiden

Topp 6 tapasrestauranter i Barcelona

Gjør deg klar for kulinariske fristelser! Vi har latt lokalkjente i Barcelona komme med sine tips til fantastiske tapasrestauranter som skiller seg ut på ulikt vis. Den katalanske hovedstaden nærmest bobler over av tapasbarer, og skal du spise tapas i Barcelona kan vi hjelpe deg å finne fram til de beste restaurantene.

barcelona-tapas-feature-940x450.jpg

Fly til Barcelona

Visste du at tapas kommer av ordet «tapar» som betyr å dekke til? Mange tror opprinnelsen er at man skulle beskytte drinken med en liten tallerken på toppen, og der kunne det like godt ligge en liten rett. Kanskje var det for å hindre fluer fra å ramle ned i drinkene? Atter andre tror at de små tallerkenene ble brukt for å hindre at det kom sand i selveste kong Alfons den åttendes vin. Uansett opphav; de små tallerkenrettene er fantastiske små munnfuller.

1. Santa Gula – sesongens råvarer

Santa Gula er et lite mathus i bydelen Gràcia. Menyen følger årstidene og menyen er derfor hele tiden i endring og er inspirert av asiatisk mat. Kjøkkensjefen lover å kun sette det aller, aller beste på bordet, og hver tallerken som bæres ut fra kjøkkenet er et lite kunstverk i seg selv.

barcelona-tapas-gulabar3-940x940.jpg

Sørg for å ha igjen litt plass i magen til dessert hos naboen, Paral·lelo Gelato, som serverer noe av byens aller, aller beste iskrem. Eller prøv en av Santa Gulas egne favoritter; Katalansk crème brûlée med mandarinsorbet og crumbles.

Plaça de Narcís Oller, 3, Gràcia, 08006 Barcelona

Pris: €€€

2. Senyor Vermut – fantastiske bravas

Senyor Vermut får du servert aperitiffer og drinker laget med vermut. Her kan du gjøre det spanjolene kaller å «ta en vermut»:

barcelona-tapas-senyor-vermut-940x940.jpg

Start med noen små tapasretter, gjerne oliven, artisjokk eller muslinger servert i små bokser sammen med en vermut eller en annen aperitiff før lunsj. Dette blir mer og mer populært og det popper opp vermut-barer rundt om i hele Barcelona.

Prøv dagens drink til de spanske tapaspotetene, Bravas! Noen mener Senyor Vermut har Barcelonas beste bravas. Uansett; her får du de tradisjonelle tapasrettene, men med kjøkkensjefens egen touch, som i de ulike krokettene og i ferskensuppen.

C/ de Provença, 85, L'Eixample, 08029 Barcelona

Pris: €

3. Bodega Vidrios y Cristales – skjerp appetitten

Dette er egentlig et ganske nytt sted, men er designet så det skal se gammelt ut. På Bodega Vidrios y Cristales har all mat vært hermetisert, før den tilberedes og serveres på spansk vis. Mange tar en vermut sammen med maten, det passer ekstra godt til den hermetiserte tapasen, som ansjos, hjerteskjell og røkt fisk.

blobid0.jpg

I tillegg har de en stor vinkjeller med mange forskjellige viner. Skal du prøve tradisjonell tapas i Barcelona, er dette stedet.

Pg. d'Isabel II, 6, Ciutat Vella, 08003 Barcelona

Pris: €€

4. Betlem – klassisk

Dette er en av de eldste eksisterende tapasbarene i Barcelona. Siden 1892 har Betlem holdt koken og utviklet seg til å bli en klassisk gastrobar uten alt for mye hokus pokus. Her får du tradisjonelle tapasretter i gourmetkvalitet, gjerne med en liten tvist.

barcelona-tapas-betlem-940x940.jpg

Eierne mener at dette skal være fullt mulig å servere utsøkt mat uten at det skal koste skjorta. Så gourmet-tapas til hverdagspris? Det får du på Betlem!

C/ de Girona, 70, L'Eixample, 08009 Barcelona

Pris: €€

5. Cervecería Catalana – populært

Hos Cervecería Catalana får du ulike spesialiteter fra dag til dag, så du kan faktisk komme innom hver dag og likevel få en ny meny. Her er det lange køer både til lunsj- og middagstider, men tro oss: Det er vel verdt å vente på disse tallerkenene!

blobid1.jpg

En spesialitet du må få med deg her er «Angry eggs» eller huevos cabreados som det heter på spansk.

C/ de Mallorca, 236, L'Eixample, 08008 Barcelona

Price: €

6. Gourmet Tapas by Sensi – tapas med en tvist

Gourmet tapas by Sensi gir deg en opplevelse du kanskje aldri vil glemme. Kokkene lover å lage tradisjonell tapas på en måte du aldri før har smakt. Et tips: Slipp kokkene løs, bestill det servitørene anbefaler og la de begeistre deg.

barcelona-tapas-gourmet-tapas-sensi2-940x620.jpg

Carrer de Milans, 4, Ciutat Vella, 08002 Barcelona

Pris: €€€

Fly til Barcelona

Kanskje liker du også

Første gang i Paris

Finn din Italia-favoritt

Essensen av Málaga