Tilbake til inspirasjonssiden

6 aktiviteter i Stockholm som barna vil elske

Storbyferier med barn er blitt enklere og mer populært. Og det finnes knapt en mer barnevennlig by enn Stockholm.

stockholm-kids-grona-lund-936x450-feat-1.jpg

La oss begynne med hvor enkelt det er å reise rundt i Stockholm med barn: T-banen har barnevogn-ramper og heiser, bussene har rett påstigning uten trinn, barn i rullestol eller under sju år reiser gratis, og barn under 12 år reiser gratis i helgene.

Fly med Norwegian til Stockholm

Fra interaktive museer til dyrehager og eventyrparker, det er nok å oppleve for barn og foreldre. I tillegg til å være barnevennlig, er Stockholm en vakker by. Den består av 14 øyer og det finnes fantastiske utsikter i alle retninger. 

For å hjelpe deg med å planlegge reiseruten, har vi samlet de seks viktigste stedene man kan besøke med barn i Stockholm.

1. Gå deg vill i eventyr i Junibacken

Junibacken er et interaktivt museum for barn på øya Djurgården. Museet er basert på fortellingene av Astrid Lindgren, forfatteren av bøkene om Pippi Langstrømpe. Dette er et eventyrland hvor barna kan kle seg ut, leke og møte figurene fra Lindgrens bøker. De kan også ta en tur med historietoget som tøffer gjennom miniatyrlandskap fulle av dukker, lys og lyder. Det er en magisk opplevelse for barn.

blobid8.jpg

Tips: Besøk museets bokhandel, som er Sveriges største. Her kan du tilbringe halve dagen, uten problem!

2. Eksperiment på Tom Tits

Opplev en familiedag full av moro på Tom Tits Experiment. Det er et senter for naturvitenskap og teknikk, hvor barna kan leke med gigantiske bobler, gå seg vill i en speilsal, kaste seg ned en sklie og lære hvordan kroppen virker gjennom en rekke sprø eksperimenter.

blobid9.jpg

Tettpakket med ting å oppdage, er det et fascinerende sted å tilbringe en ettermiddag, både for barn og for voksne.

3. Ta en badetur til Eriksdalsbadet

Hvis det begynner å regne og turen til Stockholm med barna trenger en kursendring, kan dere dra på Eriksdalsbadet. Dette er Sveriges nasjonalarena for svømmeidrett, med hele fem bassenger. Det finnes også et stupeområde og et morsomt eventyrbad for barna. De voksne kan også kose seg her i varme og avslappende boblebad.

blobid10.jpg

Obs: Det kan være fullt her i helgene. Dra dit utenom den travleste perioden, for en roligere opplevelse.

4. Prøv attraksjonene i Gröna Lund

Du får to attraksjoner til prisen for én i Gröna Lund. Om dagen er dette en familievennlig fornøyelsespark med berg- og dalbaner for voksne og karuseller for barna. Om kvelden opplever man fantastisk livemusikk med internasjonale toppartister som Lenny Kravitz og Kris Kristofferson.

blobid11.jpg

Hvis all underholdning gjør deg sulten, er det nok av restauranter og kafeer i området som gjør alle mette og fornøyde.

5. Opplev fantastiske Vasa Museum

Vasamuseet inneholder det svenske krigsskipet Vasa som sank på jomfruturen i 1628. Det 69 meter lange skipet ble berget i 1961 og er et utrolig skue. Skipet har en fascinerende historie. Bruk den gratis audioguiden for å få mest mulig utbytte av besøket.

blobid12.jpg

Hvis barna er for urolige til en omvisning, kan de se filmen om Vasagrisen, en 20 minutter lang tegnefilm om en grisunges eventyr om bord på krigsskipet Vasa. 

6. Himmelske svenske kjøttboller

Du kan ikke ta med barna til Stockholm ute å la dem få smake på svenske kjøttboller. Noen av byens beste kjøttboller får du hos Meatballs for the People og de serveres med fyldig fløtesaus.

blobid13.jpgHa det moro med familien

Det er utallige familievennlige ting å gjøre i Stockholm med barn. Trenger du tips til hvordan gjøre flyturen enklere for store og små? Les mer om hvordan du kan forberede deg når du skal fly med barn.

God tur!

Kanskje liker du også