Tilbake til inspirasjonssiden

Shopping i Gdansk

Storbyferie og shopping? Ja takk, begge deler! Gdansk har blitt en av våre favoritter for helgeturer i Europa, med korte avstander, nydelig arkitektur og billig shopping. Her er våre beste tips til supre steder å dra på shopping i Gdansk.

Norwegian flyr direkte til Gdansk 6 dager i uken fra Oslo og 3 ganger i uken fra Bergen.

Gdansk sett fra fugleperspektiv
© Sebastian Huber / Unsplash

Er det billig å shoppe i Gdansk?

Polen er et av de billigste europeiske landene og her kan du gjøre gode kupp. Med sin nydelige gamleby, lave priser og gode mat, er Gdansk en toppdestinasjon for både korte og lengre turer. Byen er kjent for sitt yrende kulturliv, vakre arkitektur og tilgjengelighet, med flyplassen ca. 20 minutter fra byen – med andre ord, et sted man bare må besøke!

Galeria Madison

Dersom du har valgt å bo på hotell i gamlebyen, er dette det kjøpesenteret som ligger enklest til for deg, med kun en kort gåtur unna. Her finner du over 100 butikker, med alt fra Orsay til Grey Wolf og New Yorker. Et supert og sentralt sted å handle, spesielt hvis du ender opp med litt for mange poser, som du må bære med deg tilbake til hotellet. 

Galeria Bałtycka

Dette er det største shoppingsenteret i Gdansk og har over 200 butikker. Finner du ikke det du leter etter her, blir vi overrasket! Her finner mange du store sminke-, sko-, interiør- og motebutikker. Drøm deg bort blant buksene til Lee og Levi’s, kremene til L'Occitane eller de fargerike jakkene til Max Mara. 

Ikke glem å holde øynene åpne for utendørsmarkedene om sommeren – det dukker opp både frukt- og grønnsaksmarkeder, samt loppemarkeder rundt i byen når solen står høyt på himmelen. 

Smale, sammenhengende murhus med blå himmel over
© Andra Anastasakis / Unsplash

Sopot – 15 minutter med lokaltoget

I Sopot som ligger rett nord for Gdansk, finner du også mange spennende shoppingmuligheter. Sopot er en liten by som med årene har vokst sammen med den mye større byen litt lenger sør. Avstandene er heldigvis korte – og du kan dra fra sentrum av Gdansk til Sopot på bare 15 minutter med lokaltoget. 

Ulica Bohaterow Monte Cassino

Til forskjell fra de to andre byene, er det i Sopots hovedgate du finner den aller beste shoppingen. Her er det både spennende små kafeer, restauranter med rykende ferske piroger, og unik arkitektur. Du kan shoppe i kjente merkebutikker, sjekke ut lokal polsk mote og kjøpe håndlagde keramikkbjeller i boder på gaten. 

Sopot centrum

Dette er kanskje ikke et kjøpesenter i tradisjonell forstand, men likevel et sted du mest sannsynlig vil ta turen innom når du drar til Sopot – dette er et lite kjøpesenter som ligger vegg-i-vegg med togstasjonen. Dette er et supert sted å ta seg en matbit både før og etter shoppingen.

Shoppinggate full av mennesker

Gdynia - 20 minutter med lokaltoget

Gdynia er den nordligste av det som i dag kalles Trippelbyen, sammen med Gdansk og Sopot. Byen har over 200 000 innbyggere, og et rikt shoppingtilbud. Med toget tar det knappe 20 minutter å komme seg dit fra Gdansk, og hvis du ønsker å se en litt annen utsikt enn i Gdansk er dette et flott sted for en gåtur ved havnepromenaden. 

Galeria Klif 

Ønsker du en litt mer luksuriøs shoppingtur, er Galeria Klif stedet å dra. Her finner du store internasjonale merkevarer. Velg og vrak mellom New Look, Tommy Hilfiger og Michael Kors – og mange andre merker! Senteret er stort og lyst, og du kjenner på følelsen av at dette er noe litt ekstra luksuriøst – til tross for at prisene er mye lavere enn her hjemme. Kjøpesenteret ligger på grensen av Sopot og Gdynia, og du kommer deg dit lett med både bil og tog. 

Centrum Riviera

Dette kjøpesenteret er kanskje det mest populære og det største kjøpesenteret i Trippelbyen, og har over 250 ulike butikker. Drøm deg bort i utvalget til blant annet Massimo Dutti, Ochnik og Etam Paris, og shop alt fra klær til interiør. Riviera ligger en kort spasertur fra nærmeste togstasjon og er et must når du skal shoppe i byen.

© Unsplash
© Unsplash

Polske merkevarer

Vårt topptips til enda billigere shopping i Gdansk er å kjøpe polske merkevarer. De holder høy kvalitet, men samtidig er prisene mye lavere. 

Her er noen polske merkevarer å notere seg:

  • Apart,(Klær, sko, tilbehør)
  • Gino Rossi (Sko, vesker, klær, tilbehør)
  • Inglot (Kosmetikk)
  • Ryłko (Klær, vesker, tilbehør)
  • Wólczanka (Klær, tilbehør)
  • Wojas (Klær, sko, vesker, tilbehør)
  • Wittchen (Vesker, kofferter)
  • W. Kruk (Smykker, klokker)
  • Ziaja (Hudpleieprodukter)

Kanskje liker du også: