Bruker du ett eller flere hjelpeverktøy som for eksempel skjermleser eller programvare for talegjenkjenning? Aktiver tilgjengelighetsmodus for en best mulig opplevelse på nettsidene våre.

Tilbake til inspirasjonssiden

Trondheim – De beste restaurantene i Norges nye mathovedstad

Trondheim har blomstret opp som Norges nye mathovedstad. Det er få andre byer hvor man kan få servert like mye spennende kortreist mat som i trønderhovedstaden!

image0l24.png

Trondheims nærhet til fjorden, fruktbare jordbruksområder, dype daler og små fjellbygder sikrer restaurantene et rikt utvalg lokale råvarer av høy kvalitet.

Den endelige anerkjennelsen av Trondheim som internasjonal matdestinasjon kom i februar 2019, da Michelin førte to av byens beste restauranter opp i sin guide. Fagn og Credo ble tildelt hver sin stjerne, og fikk med dette den endelige bekreftelsen på at de gir sine kunder en kulinarisk opplevelse i verdensklasse.

Credo har senere flyttet fra Trondheim til Oslo, men Fagn er fortsatt til stede i Trondheim og holder restaurantnivået skyhøyt!

Turist i Trondheim? Dette bør du se og oppleve.

Fagn

I Midtbyen finner vi Fagn, som er i besittelse av byens Michelin-stjerne. Her får du en forbløffende blanding av kreativitet og tradisjon, som ender opp i retter som fryst kråkebolle med majones, andelever med kakaosmør, epleeddik og steinsoppulver eller ytrefilet av okse med asparges og aspargeshollandaise. Her får man lyst til å bestille bord med en gang …

15-things-to-do-in-Trondheim-restaurant-Fagn-872x640.jpg

I første etasje kan man velge mellom en «liten» (10 retter) eller «stor» (ca. 20 retter) meny som er satt sammen av kjøkkensjef Jonas Nåvik. Et alternativ er å gå i andre etasje, hvor man har en bistro med a la carte eller en enklere meny på tre eller fem retter, og hvor kreativiteten også får rom til å leke med innholdet i glassene.

Ørjaveita 4, 7010 Trondheim

Andre spisesteder og restauranter i Trondheim

For matelskere vil Fagn i seg selv være verdt turen til Trondheim, men det er flere utsøkte restauranter i Trondheim enn disse to kulinariske høydepunktene.

To Rom Og Kjøkken

To Rom Og Kjøkken er en svært populær restaurant i Trondheim som satser på kvalitet over hele linjen, fra de lokale råvarene, til tilberedning, presentasjon, service og drikke. Du kan velge a la carte eller ferdig sammensatte 3-, 4- eller 5-rettersmenyer, og prisene er overkommelige.

food-tourism-trondheim-To-Rom-Kjokken-872x872-provided-by-restaurant.jpg

I tillegg deler de sine kunnskaper om mat, ved at de arrangerer kurs hvor man lager en flott 3-retters meny som man senere fortærer.

Carl Johans gate 5, 7010 Trondheim

Palmehaven

En mulighet er å gå i klassiske Palmehaven på Britannia Hotel. Dette er eleganse på engelsk vis, og på lørdager får du servert Afternoon Tea, med tilhørende fingersandwicher, scones og kaker. Her har de fine fruer og herrer fra Øvre Singsaker hatt sine lunsjtreff helt siden 1918.

Dronningens gate 5, 7011 Trondheim

Super Hero Burger

En helt annen verden møter deg på SuperHero Burger. Her får du en ekte hjemmelaget burger grillet på kullgrill. Burgerkjøttet kvernes daglig slik at du alltid får en saftig og smakfull opplevelse. Klassisk burger, bacon cheese burger, spicy pulled pork, truffle burger eller crispy falaffel burger – her er det noe for enhver smak!

Olav Tryggvasons gt. 1, 7011 Trondheim

Amber Asian Food Restaurant

Byens trolig beste sushi får du hos Amber Asian Food, hvor du får et rikt utvalg av kjente retter fra Japan, Kina og Thailand. Her får du servert lekkert dandert mat som er en fryd for øyet og ganen i stilfulle lokaler.

food-tourism-trondheim-Amber-Restaurant-872x872-provided-by-restaurant.jpg

Kongens gate 42, 7012 Trondheim

Una Pizzeria e Bar

Skulle du ønske italiensk mat er Una Pizzeria e Bar et særdeles godt valg. Restauranten finner du på Solsiden og er ypperlig til både lunch og middag. Et bredt utvalg av italienske retter serveres her; antipasti, pasta, kjøtt, fisk, risotto og hele 15 varianter av deilig italiensk pizza.

Beddingen 14, 7014 Trondheim

Trøndersk matfestival og Bondens marked

Når man drar på mattur så bør man ta med noen godbiter hjem. Man kan for eksempel kjøpe med seg alle mulige slags gårdsoster, spekemat, tare(!) fra Frøya, bakerivarer, reinsdyrkjøtt i alle varianter, røkt eller fermentert fisk, klippfisk, syltetøy, saft og sirup laget på de merkeligste ting og mye mer.

Det beste utvalget har du trolig på Trøndersk Matfestival, som neste gang går av stabelen 1.-3. august 2024. Her vil du finne alle slags lokale spesialiteter og varianter, og skulle du ønske en forfriskende øl er det greit å vite at søsterarrangementet heter Bryggerifestivalen.

Resten av året er det Bondens marked på Trondheim Torg annenhver lørdag fra mars til november. Her vil du også finne et godt utvalg lokale spesialiteter som kan være verdt å ta med i kofferten.

Fly til Trondheim med Norwegian

Ønsker du å fråtse rundt på restauranter i Trondheim, så har Norwegian avganger fra både inn- og utland.

Kanskje liker du også

Bli kjent med kaptein Rui

Oppdag Tallin

Fem dager i Porto