Tilbake til inspirasjonssiden

Restauranter i Bergen:
6 spisesteder du må teste

Bergen, Vestlandets hovedstad, er godt kjent for sine pittoreske omgivelser, internasjonale handelshistorie og pulserende matkultur. Med et bredt utvalg av restauranter som tilbyr alt fra tradisjonell norsk mat til internasjonal mat, er det ingen mangel på alternativer for matelskere som ønsker å utforske byens kulinariske scene.

Bestill fly til Bergen

1. Taperia

Taperia kan tilby mange små, smakfulle fingerretter fra Spania © Maddie Bazzocco / Unsplash

Taperia er en spanskinspirert restaurant som ligger i hjertet av Bergen sentrum. Restauranten ligger kun en kort spasertur fra mange av byens største attraksjoner, inkludert historiske Bryggen og det travle Fisketorget.

Taperia er kjent for sin koselige atmosfære og deilige tapasretter. Menyen har en rekke små retter som er perfekte for deling, inkludert klassikere som patatas bravas, calamares og albondigas. En av våre favoritter på Taperia er å bestille en smaksmeny, så man kan spise seg gjennom Spanias unike regionale retter. Restauranten har også en omfattende vinliste med en rekke spanske og internasjonale viner, som passer perfekt til de smakfulle rettene.

 Skostredet 1, 5017 Bergen
Nettsted: https://www.taperia.no/

2. Brasilia

Brasilia er kjent for sin rike kjøttmeny. © Madie Hamilton / Unsplash

Elsker du kjøtt? Da er Brasilia er sted du må besøke når du er i Bergen. Brasilia ligger ved Lille Lundgårdsvannet, bare et steinkast fra Byparken, og serverer deilig mat i brasiliansk stil i en avslappet og innbydende atmosfære. Restauranten er kjent for sine smakfulle retter som kommer rett fra grillen, laget med ferske ingredienser. Her kan du velge mellom all you can eat, klassiske retter som Fortaleza og helstekt maminha, den saftigste delen av mørbraden.

Olav Kyrres gate 39, 5014 Bergen
Nettsted: https://brasilia.no/

3. Bryggeloftet & Stuene

Bryggeloftet & Stuene kan by på dagsfersk fisk hele året. © Sebastian Conman / Unsplash

Bryggeloftet & Stuene er en historisk restaurant som ligger i hjertet av Bryggen i Bergen. Med en historie tilbake til 1500-tallet tilbyr Bryggeloftet & Stuene spisegjestene en sjanse til å oppleve tradisjonell norsk mat i en unik og historisk setting.

Restaurantens meny har en rekke klassiske norske retter, inkludert linjefanget steinbit, gravet reinsdyrfilet og smørstekt kveite. Restauranten er også kjent for sin koselige og intime atmosfære, med peis og levende lys som skaper en varm og innbydende atmosfære.

Bryggen 11, 5003 Bergen
Nettsted: https://www.bryggeloftet.no/

4. Colonialen

Colonialens mange filialer er populært sted å stoppe for en pause eller bedre måltid. © Giovanni Tagni / Colonialen

Colonialen er en lokal kjede av restauranter og kafeer som har blitt en fast bestanddel av den bergenske matscenen. Matbaren, deres hovedrestaurant, som ligger i sentrum av byen, tilbyr middagsgjester en sjanse til å oppleve moderne europeisk mat i stilige og sofistikerte omgivelser. Menyen har en rekke retter laget med ferske og lokale råvarer, inkludert fisk, kjøtt og vegetariske alternativer. I tillegg til restauranten, driver Colonialen også et bakeri, kafé og brasseri i sentrum.

Kong Oscars gate 44, 5017 Bergen
Nettsted: https://www.colonialen.no/

5. Enhjørningen Fiskerestaurant

Ikke gå glipp av Enjørningens berømte fiskesuppe! © HLS / Unsplash

Enhjørningen er en sjømatrestaurant som ligger i den klassiske Enhjøringsgården rett ved Bryggen. Restauranten er kjent for sine ferske og deilige sjømatretter, inkludert deres berømte fiskesuppe. De er også med i det kulinariske nettverket «Smak av kysten» som jobber aktivt for å utvikle norsk sjømat. Her står både kunnskap og råvarer i fokus, og som gjest vil du nyte godt av dette når du får servert maten.

Restauranten er nyrestaurert og tilbakeført i 1700-talls stil, og gir deg et tilbakeblikk på hvordan Bergen kan ha sett ut under hanseatenes tid. Enhjørningens vakre og sentrale beliggenhet, gjør den til et populært valg for alle anledninger.

Enhjørningsgården 29, 5003 Bergen
Nettsted: https://www.enhjorningen.no/

6. Fisketorget, Fish Me og Fjellskål

Østers er et must å spise når du er på Fisketorget. Ferskere får du det ikke! © Fish Me Fisketorget

Fisketorget er kanskje Bergens mest kjente severdighet internasjonalt og nasjonalt. I tillegg til Mathallen med sine to restauranter, driver Fisketorget også et fiskemarked hvor gjestene kan kjøpe fersk sjømat med hjem. De holder til helt i vannkanten, og du kan kjenne lukten av saltvann mens du nyter maten.

Fisketorget tilbyr kun det beste - en sjanse til å nyte ferske sjømatretter med utsikt over sjøen og Bryggen. Menyen har et bredt utvalg av sjømat, inkludert fisk, skalldyr og sushi.

Torget 5, 5014 Bergen
Nettsted: https://fishme.no/ og https://www.fjellskaal.no/

Fristet?

Dette er bare noen av de mange flotte restaurantene som ligger i Bergens sentrum. Enten du er i humør for tradisjonell norsk mat, internasjonale smaker eller fersk sjømat, vil du garantert finne noe for din smak i denne pulserende og spennende delen av byen.

Ble det fristende med en tur til Bergens restauranter?

Sjekk lavpriskalenderen for å bestille fly til Bergen.

Skrevet av: Margrethe Knudsen

Kanskje liker du også: