Tilbake til inspirasjonssiden

Museum i London: Disse bør du besøke

London har noen av de mest anerkjente museene i verden, som dekker alt fra kunst og historie til vitenskap og mote. Med over 240 museer er det noe for enhver smak å utforske og oppdage. Her er våre favoritter i London.

Fly til London Gatwick

British Museum

British Museum er et perfekt sted å utforske verdens historie og kulturer på ett sted. De har en enorm samling på over åtte millioner gjenstander fra forskjellige kulturer rundt om i verden.

Museets mange utstillinger inkluderer egyptiske mumier, afrikanske masker og greske og romerske skulpturer. Noen av høydepunktene inkluderer Rosetta-steinen, Parthenon-skulpturene og de egyptiske galleriene.

Museets arkitektur er også imponerende, med Great Courts glasstak og praktfulle interiør. Museet har gratis inngang. 

Besøk nettsiden til British Museum

British Museum er et av Londons mest populære museer. © Nicole Baster / Unsplash

National Gallery 

Elsker du kunst? Da er National Gallery i London er sted du bare innom. Dette verdenskjente museet åpnet dørene allerede i 1824, og har en samling på over 2300 malerier.

Museets samling inkluderer verk av noen av de mest kjente kunstnerne i historien, inkludert Leonardo da Vinci, Vincent Van Gogh og Rembrandt. Gå ikke glipp av de verdenskjente maleriene «Solsikker» av Vincent Van Gogh og "Venus og Mars" av Botticelli. National Gallery har også gratis inngang.

Museet er et fantastisk sted for å oppdage og bli kjent med noen av verdens mest kjente kunstverk.

Besøk hjemmesiden til National Gallery

Nasjonalgalleriet i London inneholder mye vakker kunst og arkitektur. © Dillon Pena / Unsplash

The Victoria and Albert Museum

The V&A er et museum som er dedikert til kunst og design. Museet har en av verdens største samlinger med over 2,3 millioner gjenstander, som inkluderer skulpturer, møbler og tekstiler fra ulike kulturer og tidsepoker over hele verden.

Museet som er oppkalt etter dronning Victoria og prins Albert, har samlinger som spenner fra gammel kinesisk keramikk til moderne motedesign.

De har også en rekke midlertidige utstillinger i løpet av et år, med samtidskunstnere.

Besøk hjemmesiden til V&A Museum

V&A i London har noen virkelige juveler i samlingen sin. © Amy Leigh Barnar / Unsplash

National History Museum

Det er ikke uten grunn at National History Museum i London er et av byens mest populære museer. Her kan du utforske et stort utvalg av utstillinger, som dekker alt fra dinosaurer, dyreliv, geovitenskap til menneskelig evolusjon.

En av de mest imponerende utstillingene er samlingen av dinosaurfossiler, som inkluderer noen av de største og mest komplette eksemplarene i verden, slik som Diplodocus-skjelettet som dominerer hovedhallen.

Museet har også en imponerende samling av eksemplarer og utstillinger om dyreliv, inkludert sjeldne og truede arter fra hele verden. Besøkende kan se alt fra kjempeblekksprut til kolibrier, og til og med en modell av en blåhval i naturlig størrelse.

Besøk hjememsiden til National History Museum

Blåhval-skjelettet henger i hovedsalen på National History Museum i London. © Stephen Kidd / Unsplash

Sherlock Holmes Museum

Elsker du mysterier og detektivromaner satt i den viktorianske tidsperioden? Da er Sherlock Holmes Museum i London et sted du må besøke. 

Museet ligger selvsagt i 221B Baker Street, den fiktive adressen til Sherlock Holmes og Dr. John Watson i Conan Doyles romaner. Museet er designet for å se ut som de viktorianske rommene som Holmes og Watson ville ha bebodd, komplett med møbler, gjenstander og minner, gjenkjennelig fra bøkene.

Besøkende kan utforske Holmes' arbeidsrom, Watsons soverom og til og med den berømte detektivens laboratorium. Museet er en morsom og unik måte å oppleve Sherlock Holmes verden og fordype seg i mysteriene og intrigene til London fra 1800-tallet.

Besøk hjemmesiden til Sherlock Holmes Museum

Hopp av undergrunnsbanen på Baker Street for å komme til Sherlock Holmes Museum. © Soyoung Han / Unsplash

Tate Modern London

Tate Modern er et museum for moderne og samtidskunst som holder til i en ombygd kraftstasjon på Themsens sørside. Samlingen inneholder noen av de mest betydningsfulle kunstverkene fra det 20. og 21. århundre, fra blant annet Pablo Picasso, Salvator Dali og Andy Warhol.

I tillegg til sin permanente samling, er Tate Modern også vertskap for en rekke midlertidige utstillinger og installasjoner gjennom hele året. Museet er kjent for sin ikoniske Turbine Hall, et stort industriområde som er vert for storskala installasjoner og forestillinger. Her har de tidligere vist Olafur Eliassons «The Weather Project» og Ai Weiweis «Sunflower Seeds».

Besøk hjemmesiden til Tate Modern

Tate Modern i London gir deg fantastiske moderne kunstopplevelser. © Toa Heftiba / Unsplash

Hva er ditt favorittmuseum i London?

Fra det ikoniske British Museum til de banebrytende installasjonene på Tate Modern, det er noe for alle å nyte og oppdage i Londons museer. Her kan du fordype deg i en verden av undring og oppdagelser, og utforske noen av de mest fascinerende samlingene og utstillingene i verden. Et besøk til Londons museer er et must for alle som ønsker å oppleve byens rike kulturelle og intellektuelle arv.

Fly direkte til London Gatwick

Skrevet av: Margrethe Knudsen

Kanskje liker du også