Tilbake til inspirasjonssiden

Europas koseligste julemarkeder

Gløgg eller glühwein? Pepperkaker eller pølser? Vi gir deg tips til noen av Europas beste julemarkeder.

Noe av det triveligste du kan gjøre med venner eller familie er å besøke et av Europas koselige julemarkeder. Kom i skikkelig julestemning med smakebiter av deilig julemat, varmende drikke og vakker julemusikk.

København

© Polina Kuzovkova/Wirestock / Adobe Stock

I ukene før jul gjøres Københavns Tivoli om til et av Europas vakreste julemarkeder. Omgitt av juletrær med tusenvis av lys, masser av god mat og spennende julevarer vil julefølelsen være der fra første stund.

Ønsker du å sjekke ut hva annet du kan gjøre i København? Les våre topp ti tips til den danske hovedstaden.

Dagen etter julemarkedet kan vi anbefale en tradisjonell, dansk julefrokost (som er navnet på julelunsjen), med mengder av deilig mat. Et av stedene som serverer god, tradisjonell julefrokost er Restaurant Kronborg, i hjertet av København.

Bestill fly til København

Gdansk

© Maciej / Adobe Stock

Gled deg til lysfest i Polens flotte havneby ved Østersjøen! I sentrum av Gdansk møter du et hav av flott julebelysning, skøytebane, et lite tivoli og selvsagt alt det du forventer av et julemarked.

Visste du at Gdansk er et populært shoppingreisemål? Sjekk ut ut vår guide til hvor du skal shoppe i Gdansk og nabobyene. 

Katolisismen står sterkt i Polen, noe som også gjenspeiler seg på julemarkedet i Gdansk. Du kan forvente julekrybber, diverse vakkert utformede Betlehem-staller og muligheten til å oppleve en ordentlig, katolsk adventsgudstjeneste. Prisene for gode hoteller i Gdansk er lave, restaurantprisene likeså.

Bestill fly til Gdansk

Praha

© ecstk22 / Adobe Stock

Et av de virkelig klassiske julemarkedene i Europa finner du i gamlebyen i Praha. På det store torget, ved det berømte verdensuret, møter du maks julestemning. Nyt varm drikke og brente mandler mens du titter i de mange trebodene som omkranser det store juletreet midt på plassen.

Ønsker du å besøke Praha en hel helg? Sjekk ut vår weekenguide!

Her kan du kjøpe håndlagde varer fra hele Tsjekkia. Krystall, leker og smykker er blant tingene du finner mye av. Mange av bodene selger også lokal mat, som blodpølse og diverse svineretter. Om du synes det blir kjølig å spise ute er veien kort til en av Prahas mange hyggelige restauranter og kroer.

Bestill fly til Praha

Riga

© Daniels Joffe / Unsplash

På den andre siden av Østersjøen, kun en kort flytur unna ligger Latvia med sin vakre hovedstad Riga. Julemarkedet ligger på katedralplassen midt i det historiske sentrum av Riga. Her kan du blant annet kjøpe vokslys og lysestaker i tre. Latvierne er et strikkende folk, og utvalget av hjemmestrikket håndverk er stort. Nyt et glass gløgg, smak på pepperkaker eller prøv det røkte kjøttet som selges mange steder. 

Visste du at Riga er en av de billigste storbyene du kan besøke i Europa? Les mer om denne spennende byen her.

Bestill fly til Riga

Berlin

© ilolab/ Adobe Stock

Berlin har flere julemarkeder. Det største og vakreste foregår på Gendarmenmarkt fra 22. november til nyttårsaften. Her får du kjøpt mengder av flott julepynt i tillegg til souvenirer og hjemmelagde klær. Berlinerne er gode på mat, og selvsagt får du kjøpt varmende glühwein her. Det er oppvarmede telt du kan varme deg i på markedet. Det gjør godt på en kald dag!

Bestill fly til Berlin

Budapest

© Krisztian Tabori / Unsplash

Julemarkedene rigges opp flere steder rundt i Budapest mot slutten av november. Det kanskje mest kjente markedet finner du på Vörösmartytorget i sentrum av byen. Her kan du kjøpe alskens juleting fra mer enn 100 boder. Det er god stemning, masse mat og drikke samt muligheter til å oppleve den vakre hovedstaden Budapest når dere først har tatt turen. Et besøk i Budapest uten å besøke et av spaene er ikke et skikkelig besøk!

Budapest er en rimelig by å bo godt i. Les mer om våre insidetips til Budapest her. 

Bestill fly til Budapest

London

© Jamie Davies / Unsplash

Den britiske hovedstaden har mange julemarkeder. Her får du ekte julestemning, med masser av flotte dekorasjoner, skøytebaner, mulighet til å smake på alskens deilige juleretter og selvsagt masser av shopping.

Bestill fly til London

Her er fem av Londons beste julemarkeder:

1. Wintertime at Southbank Center

© Fano Miasta / Unsplash

Wintertime at Southbank Center er en institusjon blant Londons julemarkeder, med markedsboder, aktiviteter og masser av flott pynt.

2. Winter Wonderland

© Devon Rogers / Unsplash

Dette er stedet for deg som elsker jul! Winter Wonderland er et enormt julemarked som strekker seg over et stort område ved Hyde Park. Her er det karuseller, boder, mengder av pynt, lys, musikk, en stor skøytebane og familieshow. Inngang til markedet er gratis, men du må kjøpe billett for å få inngang til en del av området.

3. Spirit of Christmas Fair

© David RAmirez / Unsplash

Et stort, innendørs julemarked med over 800 utstillere. Her finner du de eksklusive varene og det er fokus på design og kreativitet. Det arrangeres også workshops hvor du kan lage julegaver. Her kan du få unna julegaveshoppingen og holde kulda ute samtidig. Holder til i messehallen Olympia London.

4. Christmas in Leicester Square

© Philippe Oursel / Unsplash

Leicester Square’s julemarked ligger i hjertet av London, midt i Soho. Dette er et tradisjonelt julemarked, og her kan du blant annet kjøpe billetter til flere teaterforestillinger for store og små.

5. Winterville

© Fas Khan / Unsplash

Londons mest utradisjonelle julemarked ved Clapham Common, byr på litt annerledes julestemning. Her er det DJ’s, magikere og mulighet til å se et juleshow for familien som foregår på en double-decker.

Trondheim

© Lee Dyer / Flickr CC BY-SA 2.0

Julemarkedet i Midtbyen i Trondheim er en årlig tradisjon med mer enn 75 utstillere. Her får du ekte norsk jul, med kortreist mat, lokalt håndverk og den tradisjonelle julegrana. Blir det for friskt utendørs kan du trekke inn i kafélavvoen der det også er mulighet for å kjøpe noe å stille tørsten med.

Lyst til å se hva annet Trondheim kan by på? Her er våre topptips til Midt-Norges hovedstad.

Bestill fly til Trondheim

Kanskje liker du også:

Fem dager i Porto

Bli kjent med kaptein Rui

Topp 10: Paris