Tilbake til inspirasjonssiden

Her shopper du i Paris

To jenter med solbriller og shoppingposer i Paris

Paris har alt du kan drømme om på shoppingfronten, men det er lett å bli overveldet av det enorme utvalget. Les disse tipsene til hvor du bør shoppe i Paris. 

Den er uforglemmelig, romantisk og drømmende. Men som enhver fashionista vet, Paris er langt fra bare kjærlighetens by. Det er også motehovedstaden over enhver annen storby. Byen hvor gatene er som en catwalk, stil løper i blodet og alt fra babyer til bestemødre sprader rundt i couture.

Paris er en svær by, og det er fort gjort å føle seg overveldet av det enorme utvalget, alle menneskene og den ville og ustoppelige trafikken. Men ikke fortvil; med nøye planlegging kan du rekke over både spennende butikker, hyggelige handlegater, gigantiske varemagasiner og unike småbutikker på en langhelg.

Få tiden på flyet til å gå ved å binge tv-serien "Emily in Paris" og lær deg noen franske gloser med språk-appen Worddive. Gjør deg klar for Europas mest spennende motemekka!

Fly direkte til Paris med Norwegian

Le Marais

To jenter prøver klær i en butikk med et klesstativ bak seg
I Le Marais finner du flust av motebutikker, gallerier, parker og hyggelige kafeer.

Le Marais er kjent som Paris’ mest trendy distrikt og er et strålende sted å begynne shopperunden. Historiske Marais er et av Paris’ eldste og absolutt vakreste nabolag. Området regnes som spesielt viktig for kunstnere, og er kjent for sitt rike kulturliv.

Det er i hovedsak mote- og interiørbutikkene som ligger her som har gjort Marais til den populære handledestinasjonen det er i dag. Og det er ikke bare butikkene det er verdt å ta turen for, området er i seg selv et svært hyggelig sted å vandre rundt i. Flere av gatene, som Rue des Rosiers er rene gågater, mens gater som Rue des Francs-Bourgeois og Rue du Temple holder stengt for biltrafikk på søndager.

Ikke glem den øvre delen av Marais, som har fått navnet Haut-Marais, og er et virrvarr av smågater som løper mellom Picasso-museet og Place de la République.

Butikker du må få med deg i Le Marais

Klesstativ med diverse plagg
Klar for en real shoppingrunde? Le Marais er stedet!

Merci – 111 boulevard Beaumarchais

Regnes som en av verdens beste interiør- og livsstilsbutikker. Merci, som åpnet dørene i 2009 i en gammel tapetfabrikk, har helt siden den åpnet vært en destinasjon for goumetelskere, interiørfantaster og moteløver: Her kjøper du interiørartikler, klær, parfyme, papirartikler m.m. All profitt butikken tar inn går til veldedige formål – derav navnet på butikken.

Isabel Marant – 47 Rue Saintonge

Kanskje verdens aller mest populære designer akkurat nå. Det kan virke som om alle har lagt sin elsk på Marants bohemske og sexy klær.

Ofr. – 20 rue Dupetit-Thouars

Denne kule lille butikken er et must for deg som elsker motemagasiner og bøker. Her kan du finne alt som utgis på emnet, i tillegg til kunstferdige postkort og accessories.

Sjekk også ut: Andre motebutikker som også er verdt å sjekke ut når du er i Marais er: COS, Eleven Paris, Erotokritos, Matières à réflexion, The Kooples Sport og Sandro. Er det hudpleie og parfyme du er på jakt etter, finner du også disse i området: Kiehl’s, MAC, Acqua di Parma (rue des Francs-Bourgeois), Diptyque, Guerlain og Jo Malone.

Metro-stopp Marais: Saint-Paul (linje 1) eller Hotel de Ville (linje 1, 11)

De viktigste gatene: Rue des Francs-Bourgeois, Place des Vosges, Rue de Turenne og Rue des Rosiers.

Les Halles og Rue de Rivoli

Jente sett bakfra på en gate med bæreposer over skulderen
På jakt etter de store kjedebutikkene? Ta en tur til kjøpesentrene Les Halles og The Forum eller gaten Rue de Rivoli.

Her finner du kjedebutikker i fleng, spesielt inne på det store undergrunnskjøpesentret Les Halles, som også er en Metro-stasjon. Dette området er midt i hjertet av Paris og Les Halles var faktisk opprinnelig et enormt utendørs mat- og kjøttmarked som etter hvert ble nedlagt og erstattet med shopping og butikker.

Mange av de samme globale kjedebutikkene som i Les Halles finner du også på Rue de Rivoli, mens du på Rue Montorgueil finner mindre og mer unike spesialbutikker.

Kjøpesenteret The Forum, som også befinner seg her, er et ypperlig sted om du er på jakt etter dame- og herreklær, elektronikk, interiør, gaver og småartikler under ett tak – som på en regnfull dag. Vær klar over at dette sentret alltid er fullt av både turister og tenåringer, og kjent som et sted hvor mange utsettes for lommetyveri.

Metro-stopp: Chatelet-Les Halles (linje 4)

Viktigste gater: Rue de Rivoli, Rue Pierre-Lescot, Rue Etienne Marcel og Rue de Turbigo

Louvre-Tuileries og Faubourg Saint-Honoré

Stilleben i en butikk med målebånd rundt
Drømmer du om vintage haute couture og trendy luksus, dra til Faubourg Saint-Honoré-distriktet.

Faubourg Saint-Honoré-distriktet er stedet om du vil luksusshoppe. Dette ligger mellom Louvre og Opéra, og er selve kjernen av Paris når det gjelder mote og design. Hjem til butikker som Versace, Hermes og Yves Saint Laurent. I tillegg ligger området bare et steinkast fra de prestisjetunge varemagasinene på Boulevard Haussmann.

Ikke gå glipp av vintage haute couture hos Didier Ludot, trendy luksus hos Marc Jacobs, Rick Owens og Stella McCartney. Om det er jeans du er på jakt etter, ligger også Acne Studios i dette området.

Andre butikker og designere du bør få med deg her er: Lekre kjoler hos Jérôme L’Huillier, unike parfymer hos Jovoy perfumes, og er det sko du er på jakt etter, ja da bør du ta turen innom Pierre Hardy, Jimmy Choo og Christian Louboutin.

Litt mer prisvennlige trend finner du hos Maje og Maison Kitsuné.

Metro-stopp: Metro Concorde, Tuileries (linje 1) og Pyramides (linje 7, 14)

De viktigste gatene: Rue du Faubourg Saint-Honoré, Rue Saint-Honoré, Rue de la Paix og Place Vendome

Haussmann-Opera

Glasskuppel inne i et glamorøst kjøpesenter
I Galeries Lafayette finner du alle luksusmerkene du kan tenke deg. Et flott varehus å gå innom, om så kun for å vindusshoppe. Her finner du også en flott takterrasse.

I denne bydelen finner du de lekreste parisiske varemagasinene.

Haussmann-Saint-Lazare-Opéra-distriktet er Paris’ kommersielle hjerte, og hjem til flere store varemagasiner.

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette har vært en institusjon når det gjelder mote i Paris helt siden varemagasinet åpnet i 1912. Her finner du fem etasjer med alt du kan ønske deg av luksusklær til både han, henne og barna. Like over gaten finner du Lafayette Maison, som er dedikert til alt du kunne trenge og ønske deg til hjemmet ditt.

Printemps

Bare et par minutter unna Galeries Lafayette finner du varemagasinet Printemps – som mange sier gir en helt ny mening til begrepet luksus. Her finner du designere som Alexander McQueen, Prada, Louis Vuitton og Red Valentino, i tillegg til kjente merker på herresiden som Bell & Ross, Jaeger-LeCoultre og Longines.

På Rue Scribe like ved finner du blant annet den japanske unisex-kjeden Uniqlo og den populære franske designeren Maje.

Inne på togstasjonen Saint-Lazare finner du det relativt nyåpnede «kjøpesentret» St.Lazare Paris, hvor du finner butikker som Kickers, Petit Bateau og Guess i tillegg til Lush, L’Occitane og Muji – for å nevne noen.

Metro-stopp: Havre-Caumartin (linje 3 og 9) og Opera (linje 3, 7, 8)

Viktigste gate: Boulevard Haussmann

Avenue des Champs-Élysées og Avenue Montaigne

Paradegaten Champs-Èlysees sett fra fugleperspektiv
I den staselige avenyen Champs-Èlysees ligger luksusbutikkene på rekke og rad.

Champs-Élysées trenger som regel ingen introduksjon. Dette området av Paris er destinasjonen om det er dyr luksus – samt en og annen mer prisvennlig kjedebutikk – du er på jakt etter. Her finner du Chanel, Dior og Louis Vuitton, samt Zara og Gap om du trenger et litt rimeligere alternativ.

Tips: Om du trenger å heve blodsukkeret litt etter timevis med shopping, ta turen innom legendariske Laduree for verdens beste makroner.

Metro-stopp: Alma Marceau (linje 9), Franklin D. Roosevelt (linje 1 og 9) og George V (linje 1)

Viktigste gater: Avenue des Champs-Élysées, Avenue George V og Avenue Franklin D. Roosevelt og Avenue Montaigne

Martyrs / Pigalle

Jente med shoppingposer med en historisk bygning i Paris i bakgrunnen
Er det vintagebutikker du er på jakt etter, dra til området Pigalle.

Dra til dette området om det er lekre vintage-butikker du er på jakt etter.

Dette området, som en gang var kjent som det noe lugubre Redlight distriktet i Paris, har de siste årene blitt mer og mer populært blant shoppere. Her finner du en litt mer avslappet og bohem-aktig atmosfære, og området er kjent for sine mange vintage-butikker, som blant annet Zach & Sam, for men, Chezelle og Chiffon & Basile.

Litt mer ukjente designere – som fortsatt absolutt er verdt et besøk, holder også til her. Disse er blant annet Marc Le Bihan og Jean-François Mimilla, som begge nylig har åpnet butikker i området.

Metro-stopp: Pigalle (linje 2 og 12)

Viktigste gater/områder: Rue des Martyrsm, So-Pi (south of Pigalle)

Kanskje liker du også

Topp 10 severdigheter i Paris

Første gang i Paris

Jentetur