Tilbake til inspirasjonssiden

Seks ukjente fornøyelsesparker i Europa

Fornøyelsesparker er populære reisemål i Europa, og med et bredt utvalg av spennende temaer, attraksjoner og underholdningsmuligheter tilbyr disse parkene moro og spenning for folk i alle aldre. Enten du er en spenningssøker eller en familie som leter etter en dag med moro, har Europas fornøyelsesparker noe for enhver smak. Her er våre topp seks, litt mer ukjente fornøyelsesparker i Europa.

1. Parque Warner

La blodet bruse i Parque Warner rett utenfor Madrid. © Anne Nygard / Unsplash

Hvor: Madrid, Spania

Hvorfor: En liten kjøretur fra Madrid finner du Warner Bro’s sin fornøyelsespark. Her får du oppleve berg- og dalbaner som tar deg gjennom både Batmans og Supermanns verden. De kan tilby mer enn 15 barnevennlige karuseller og seks for de som er litt mer adrenalindrevne. Her kan du og hele familien treffe Snurre Sprett, Bippe Stankelbein og Scooby-Doo.

Fly direkte til Madrid

2. Peppa Pig World

Møt Peppa Pig og vennene hennes i Paulton's park. © Paultons Park Ltd

Hvor: Paulton’s park, Southampton, Storbritannia 

Hvorfor: Det er vanskelig å lage en liste, uten å ta med alle barns favoritt - Peppa Gris. Her kan du ta toget med Bestefar Gris, kjøre bil med Pappa Gris og fly ballong med Peppa. I parken finner du også opplevelser for de som elsker dinosaurer, plaske rundt i badeland eller ønsker å se på pingviner. 

Fly direkte til London

3. Energylandia

Bli kjent med de myke og vennlige maskottene til Energylandia. © Energylandia

Hvor: Zator, Polen

Hvorfor: Polens største fornøyelsespark finner du fem ulike temaland for hele familien. Fairtale Land for de aller minste, Family Zone hvor hele familien kan finne sin favoritt, Extreme Zone hvor du kjenner blodet pumpe, Dragon Zone med berg- og dalbaner, og Aqualantis hvor du og hele familien kan bli kjent med Atlantis. Du kommer deg til Energylandia ved å fly til Krakow.

Fly direkte til Krakow

4. Leolandia

Hygge og kos for hele familien på tur i Leolandia . © Ckturstand / Unsplash

Hvor: Milano, Italia

Hvorfor: For de voksne er Milano kanskje kjent som moteby, men en kort kjøretur unna finner du barnas paradis – Leolandia. Dette er fornøyelsespark beregnet spesielt for de minste. Barn under 89 cm kommer gratis inn, og i parken kan dere få oppleve mer enn 50 attraksjoner. Her kommer alle drømmer til virkelighet, og barna kan velge mellom å kjøre karuseller, se på spennende show eller treffe kule tegneseriefigurer.

Fly direkte til Milano

5. Parc Asterix

Parc Asterix ligger rett utenfor Paris og gir en morsom opplevelse for hele familien! © A. Sobczk / Parc Asterix

Hvor: Paris, Frankrike

Hvorfor: Selv om dette er en relativt ukjent park for oss nordmenn, er Parc Asterix Frankrikes nest mest besøkte park. Parken som er oppkalt etter tegneserien vi kjenner best som Asterix og Obelix, ligger rett nord for Paris. Her kan store og små treffe kjente og kjære karakterer fra tegneseriene, møte de gamle romerne og besøke faraoenes Egypt.

Fly direkte til Paris

6. Linnanmäki

Midt i Helsinki finner du en fantastisk morsom fornøysespark. © Jessi Vidberg / Linnanmäki

Hvor: Helsinki, Finland

Hvorfor: Det er ikke ofte man finner en stor fornøyelsespark midt i en hovedstad, men det gjør du i Helsinki. Dette er den fornøyelsesparken i Norden med flest attraksjoner per besøkende – med andre ord: her er køene korte. Du kjøre hele åtte berg- og dalbaner og besøke 43 attraksjoner, som passer for hele familien.

Fly direkte til Helsinki

Skrevet av: Margrethe Knudsen

Kanskje liker du også

Vakreste steder i Europa

5 billige land i Europa

Fly med barn