Tilbake til inspirasjonssiden

Helenas beste tips til familieferie

Helena elsker å reise, både med jobben og på fritiden. Etter en lengre reise til Gran Canaria med familien, har hun mange gode anbefalinger og skjulte perler å dele med oss.

Bli bedre kjent med Helena, og få hennes tips en vellykket reise og et fint opphold på Gran Canaria her!

Blonde flight attendant smiling inside empty aircraft
Helena er kabinansatt i Norwegian, og har jobbet i selskapet i over 12 år. Bilde: Helena Jönsson
 1. Navn: Helena Jönsson
 2. Stilling: Senior Cabin Crew Member
 3. Bosted: Base i København, men bor i Lomma, Sverige. 
 4. Annet: Jeg har besøkt 34 av statene i USA, og håper å kunne besøke alle. Jeg elsker amerikanske roadtrips!

 

Hva er ditt favoritt reisemål med barn? 
Gran Canaria. Det er en perfekt destinasjon for familier med små barn som vil ha sol og varme. Og med flytid på mellom 5,5 - 6 timer fra de skandinaviske hovedstedene, er det ikke for langt unna.

little boy looking at the sea from a sand beach. Holding his sandals in his hands
I Arguineguin finner du strender som passer for store og små. I tillegg ligger flere i le for bølgene, som gjør strendene ekstra barnevennlige. Bilde: Helena Jönsson

Øya byr på den perfekte kombinasjonen av strender, små koselige byer og storbyvibber, shopping, fjell og sist men ikke minst et stort utvalg av velholdte lekeplasser! Været er perfekt og øya er akkurat passe stor nok til at dere får utforsket det beste den har å by på.

Finn direkte fly til Gran Canaria

Helenas topp 3 Gran Canaria tips:

 •  
 • Her bør du bo: Arguineguín
 • Jeg anbefaler å bo i Arguineguín. Her finner du den barnevennlige stranden Playa Costa Alegre. Den er beskyttet mot bølgene, slik at barna trygt kan leke og svømme i havet. Byen ligger også i nærheten av de populære strendene Amadores og Anfi del Mar, og har mange morsomme lekeplasser for barna.
 •  
 • Beste tapas: El Bistro Tapas
 • El Bistro Tapas i Arguineguín er en liten restaurant som ligger i et litt eldre kjøpesenter. Ikke la deg skremme av det, for maten er fantastisk! Selv om beliggenheten er litt bortgjemt, er ryktet godt, så sørg for å bestille bord på forhånd.
 •  
 • Uforsk: Fátaga
 • Lei en bil eller ta lokalbuss for å utforske øya. Besøk de små landsbyene i fjellene, og la deg begeistre av den fantastiske utsikten. Hvorfor ikke starte med Fataga, som ligger mindre enn 40 minutter unna Arguineguín?
Liten landsby med hvitbygg i fjellet
Den pittoreske fjellandsbyen Fataga ligger en liten kjøretur unna Arguineguin. Bilde: Helena Jönsson
Tapasplate overflowing with cheese, ham and sauces
El Bistro Tapas er kjent for den fantastiske maten og vel verdt et besøk for tapas med lokale delikatesser. Bilde: Helena Jönsson

Hva pakker du alltid med på reisen med barna? 
Jeg reiser alltid med en bag med kjølefunksjon. Jeg liker å ha med mat og snacks til reisen, og på denne måten holder det seg friskt lengre. Fremme på reisemålet er bagen optimal for å holde mat og drikke kaldt på varme stranddager.

A toy plane in front of airplane window in the blue skies
Hold de små opptatt med Norwegians egne Plusplus som selges ombord. Bilde: Helena Jönsson

Har du et reisetips for å fly med barn? 
Pakk med nok ting til å holde barna opptatt i lang tid. Leker, fargestifter (som enkelt vaskes vekk om de tegner på bordet), aktivitetshefter etc. Jeg kjøpte Norwegians egne Plus-Plus fly ombord, og det holdt 4-åringen min opptatt halve flyturen til Gran Canaria. 

Les også: 10 ting å gjøre på familieferie på Gran Canaria og 9 tips for å fly med barn

Playground on beach
Gran Canaria har flere velholdte og fine lekeplasser ved strendene. Bilde: Helena Jönsson

Hvordan landet du i Norwegian?  
Jeg jobbet for to andre flyselskaper før jeg begynte i Norwegian, og jeg hørte stadig vekk positive ting om Norwegian. Men det var først da en av vennene mine begynte der og bekreftet at det faktisk var et flott sted å jobbe, at jeg bestemte meg for å søke. Jeg fikk jobben, og her er jeg 12 år senere! 

Hva er det rareste du har opplevd på jobb?
Å se en passasjer som sov med ørene og øynene dekket til og munnen teipet igjen. Jeg visste ikke om han trengte hjelp, var på utdrikningslag, eller gjorde dette frivillig, men en kollega forsikret meg om at det bare var en ny trend å sove med tapet over munnen.

Det var også morsomt da en passasjer kjente meg igjen fra Instagram-siden min, @flightattendanthelena. Jeg har jo ikke så mange følgere, så det var litt av en tilfeldighet!

Woman sitting behind a suitcase smiling
Helena er en svært erfaren kabinansatt, og deler gjerne sine beste reisetips. Bilde: Helena Jönsson

Hva kjennetegner en Norwegian ansatt for deg? 
En person med et stort hjerte og åpent sinn, som kan snakke med hvem som helst om hva som helst. I tillegg en god lytter og serviceinnstilt ut til fingerspissene.  

Gran Canaria har noe for alle, uansett om du reiser alene, med partner eller med barn. Med denne guiden håper jeg du har fått inspirasjon og nyttige tips for å planlegge din perfekte ferie på øya.

Husk at dette bare er en liten smakebit av alt Gran Canaria har å tilby. Det er mye mer å oppdage, så vær ikke redd for å utforske og finne dine egne favoritter.

Nyt ferien på Gran Canaria!

Kanskje liker du også

Vakreste steder i Europa

5 billige land i Europa

Fly med barn