Tilbake til inspirasjonssiden

Kapteinens beste Mallorca-tips

Rui har drømt om å bli flykaptein siden han var fem år gammel og lever i dag ut kaptein-drømmen. Han går aldri rundt med høretelefoner som turist, og elsker Mallorca. Bli bedre kjent med Rui her!

 1. Navn: Rui Lopes
 2. Stilling: Kaptein i Norwegian
 3. Bosted: Gøteborg. Pendler til Oslo der jeg har base.
 4. Ellers: Har jobbet i Norwegian siden 2007 og har over 80 000 følgere på Instagram @pilotruilopes

 

Hva er ditt beste reisetips?
– Mallorca. Jeg elsker øya, for den har alt. Storby med shopping, kafeer, kultur og katedraler, fantastiske strender og turmuligheter. Og du reiser enkelt til Palma på tre og en halv time fra Oslo. En gang leide vi bil og dro til landsbyen Deià. Der ligger asian fusion-restauranten Nama som har helt fantastisk mat og beliggenhet, med utsikt over fjelltopper og skog.

Bukt med krystallklart vann
Cala Mondrago ligger på sørøstsiden, og er en av de vakreste strendene på øya med sitt krystallklare vann, ifølge Rui. Foto: privat

Rui´s Mallorca-tips

 •  
 • Restaurant Forn
  Ligger i gamlebyen i Palma, og pleide å være et gammelt bakeri. De har den beste tapasen jeg noen gang har spist.
 •  
 • Cala Mondrago
  Denne skatten ligger på sørøstsiden, og er en av de vakreste strendene på øya. Vannet her er krystallklart.
 •  
 • Restaurant NAMA
  Ligger i den lille byen Deià, og er virkelig verdt et besøk. De har veldig god moderne asiatisk mat, og spektakulær utsikt.

Hva pakker du alltid i kofferten?
–Gode joggesko og treningsklær. Det er et must både for trening og utflukter på reise. Jeg går aldri rundt med høretelefoner som turist. Jeg liker å ta inn alle lyder og lukter, kjenne byens puls og høre det lokale språket.

Man in captainuniform smiles from cockpit
Rui har jobbet som kaptein i Norwegian siden 2007. Foto: privat

Hvordan landet du i Norwegian?
–Jeg har drømt om å bli pilot siden jeg var fem år gammel. Det var første gang jeg reiste med fly. Pappa jobbet for et svensk rederi, og siden foreldrene våre ville gi oss en bedre fremtid, bestemte de seg for å flytte fra Kapp Verde til Gøteborg. Jeg var lei meg fordi vi måtte reise fra huset vårt og besteforeldrene mine. Samtidig har jeg fra den dagen vært dypt fascinert av alt som kan holde seg oppe i luften, og jeg bestemte meg tidlig for å ta pilotutdanning.

Kapteindrømmen startet allerede som 5-åring. Det var første gang Rui reiste med fly. Foto: privat

Hva er det rareste du har sett fra cockpiten?
– I forrige uke fløy jeg til Sicilia, og da passerte vi den aktive vulkanen Mont Etna som det kom røyk ut av. Det var et spektakulært syn. Den hadde ikke utbrudd, og var selvfølgelig helt trygg å passere. Sikkerhet er det aller viktigste når vi flyr.

utsikt til vulkan fra et fly som er i luften
En av de rareste opplevelsene Rui husker fra cockpit var å fly over vulkanen Mont Etna på Sicilia, da det kom røyk ut av den. Foto: privat

Hva kjennetegner en Norwegian ansatt for deg?
–Glade mennesker som er inkluderende og gjerne går den ekstra milen for å hjelpe hverandre.

Inkluderende og gode kolleger er viktig del av arbeidshverdagen til Rui. Foto: privat
man takes a selfie in yellow reflective vest outside an aircraft
En flykapteins arbeidsdag består av mer enn mange tror. Rui deler innblikk i livet som kaptein med sine over 80 000 følgere på instagram under kallenavnet @pilotruilopes . Foto: privat.
@fly_norwegian Follow Captain Rui on a walk around ✈️👨‍✈️ #norwegianair #aviation #pilot ♬ original sound - fly_norwegian

Følg oss på TikTok

Kanskje liker du også