Reise til Polen

Planlegger du en reise til Polen? Dette vakre og populære landet er rikt på kultur, natur og historie, og tilbyr en unik blanding av opplevelser som vil begeistre enhver reisende. Med mange flotte byer, shopping og rike mattradisjoner å utforske, vil en tur til Polen garantert etterlate varige minner. Landet er også kjent for å være et prisgunstig ferieland.

Gdansk

Direkte fra Oslo / én vei fra >


349,-

Krakow

Direkte fra Oslo / én vei fra >


399,-

Warszawa

Direkte fra Oslo / én vei fra >


399,-

Hvorfor reise til Polen?

Polens mangfoldige landskap strekker seg fra sandstrendene ved Østersjøen til de majestetiske Tatrafjellene i sør. For de som setter pris på kulturarv, byr Polen på storslåtte arkitektoniske mesterverk i byene og en rik tradisjon av håndverk, spesielt keramikk. Matelskere vil sette pris på de smakfulle lokale rettene, som Pierogi (dumplings), Kielbasa (kjøttpølse) og nasjonalretten Bigos (en type gryterett).

Om du tar en tur til Polen med mål om shopping, er byene Krakow, Gdansk og Warszawa ideelle destinasjoner for en storbyferie, med flotte butikker, antikviteter og luksuriøse kjøpesentre.

Krakow, en gang Polens hovedstad, er kjent for sin sjarmerende gamleby og det kongelige slottet på Wawel-høyden. Sentrum av Krakow er omgitt av middelalderske murer og er hjem til den storslåtte Markedsplassen Rynek Główny, en av Europas største middelalderplasser. På Wawel-høyden troner Wawel-slottet og Wawel-katedralen, som begge er av stor historisk og kulturell betydning for Polen. Ikke langt fra Krakow finner du også Wieliczka Salt Mine, en imponerende underjordisk verden av saltkapeller.

Gdansk er kjent som fødestedet til Solidaritetsbevegelsen. Denne gamle byen byr på maritime tradisjoner og fargerike bygninger. De brosteinsbelagte gatene og de storslåtte arkitektoniske mesterverkene skaper en sjarmerende atmosfære. Byens historiske monumenter, vitner om dens betydning som en viktig handelsby gjennom tidene.

Warszawa, landets pulserende hovedstad, blander gammelt og nytt, med restaurerte palasser og moderne skyskrapere. Wilanówpalasset er et vakkert barokkpalass omgitt av frodige hager og en innsjø, ofte referert til som "Polens Versailles". Gatene bærer vitnesbyrd om byens rike historie med sine spektakulære fasader. Oppsøk bydelen Praga, som er et hipsterparadis med kunstgallerier, butikker og rustikke barer.

Szczecin, lokalisert ved elven Oder, er en viktig havneby ved Østersjøen, som lokker med sin unike arkitektur og flotte, grønne promenader. Byen er kjent for sine undergrunnstunneller, den prisbelønte Filharmonia-bygningen, det Pommerske hertugslott, og den sjarmerende gamle bydelen.

Hvilke destinasjoner i Polen flyr Norwegian til?

Norwegian flyr til Krakow i sør, Gdansk i nord, Warzawa i øst og Szczecin i vest. Med sin gjestfrie atmosfære, rimelige priser og varierte attraksjoner, er det ingen grunn til å nøle. Pakk kofferten, og forbered deg på en uforglemmelig reise til Polen!

Fakta om Polen:

  • Befolkning: 41 millioner (2023)
  • Valuta: Polsk zloty (PLN)
  • Hovedstad: Warszawa
  • Nasjonaldag: 11. november
  • Offisielt språk: Polsk
  • Beliggenhet: Øst-Europa
  • Grenser til: Tyskland Tsjekkia, Slovakia, Litauen, Hviterussland, Ukraina og Russland
  • Tidssone: ​​GMT +2

Fly til Polen