Reise til England

La din neste reise til England bli mer enn bare en ferie, men en uforglemmelig reise gjennom tid og kultur! Fra pulserende London, til spennende byer som Manchester og Nottingham som oser av historie og sjarm, er det utallige steder å oppdage i England. Med gode togforbindelser mellom byene, er det enklere enn noen gang å utforske alt dette fascinerende landet har å by på.

Edingburgh

Direkte fra Oslo / én vei fra >


499,-

London - Gatwick

Direkte fra Oslo / én vei fra >


399,-

Manchester

Direkte fra Oslo / én vei fra >


399,-

Hvorfor reise til England

England er kjent for sin rike historie, sitt vakre landskap og sjarmerende arkitektur, og har mange tradisjoner som fortsatt holdes i hevd. Gå ikke glipp av de tradisjonsrike, engelske matopplevelsene! Prøv nasjonalretten "Sunday roast", en favoritt med stekt kjøtt og grønnsaker, samt populære retter som "fish and chips" og "full English breakfast". Disse rettene viser det rike og varierte engelske kjøkkenet.

I Englands hovedstad, London, ligger det endeløse opplevelser og severdigheter og venter på deg. Her finner du historiske steder som Tower of London og pulserende områder som Covent Garden og Oxford street. Liker du shopping, finner du alt fra luksuriøse merker til vintage og second-hand butikker her. Opplev også de mest anerkjente teaterstykkene på West End, hvor de har verdenskjente forestillinger som The Phantom of the Opera og The Lion King.

London Eye, som strekker seg 135 meter over bakken, er en av de største attraksjonene i verden, og gir deg en fantastisk utsikt over hovedstaden. For fans av Harry Potter-serien, er et besøk til Warner Bros. Studio et absolutt must. 

I nærheten av London ligger flere perler av noen byer, som er verdt å utforske. Bath er kjent for sine romerske bad, mens Oxford og Cambridge fascinerer med sine historiske universiteter og tradisjoner. For de som foretrekker kysten, tilbyr Brighton en livlig strandbyatmosfære med sin berømte pir. Alle disse byene er ideelle for korte utflukter fra hovedstaden.

Tar du turen til Manchester, Englands nest største by, får du servert et interessant kulturelt sentrum med en dyp industriell fortid og en dominerende fotballarv. Du finner også et natteliv med en ung og dynamisk atmosfære. 

Byen er stolt hjemsted for fotballgigantene Manchester United og Manchester City, samt verdens største fotballmuseum. Kunstelskere kan utforske byens globale kunstsamlinger, mens arkitektur-interesserte må få med seg storslåtte Manchester Town Hall. I Northwest Computer Museum i utkanten av byen, kan du ta en dypdykk i datamaskinens historie.

Nær Manchester finner du en rekke attraktive byer. Liverpool er kjent for sin musikkarv, Chester har romerske murer, Leeds kombinerer moderne kultur med viktoriansk arkitektur, og Sheffield ligger ved de naturskjønne Peak Districts høyder. Hver by tilbyr unike opplevelser verdt å utforske når du planlegger en reise til England. 

Hvilke destinasjoner i England flyr Norwegian til?

Norwegian flyr til London i sør og Manchester i nordvest. Uansett om du er interessert i historie, arkitektur, eller gastronomiske eventyr, er en tur til England ingen dum idé. Planlegg din drømmetur nå, og gjør deg klar til å bli betatt av Englands uforglemmelige opplevelser.

Fakta om England:

  • Befolkning: 56,5 millioner (2023)
  • Valuta: Britisk Pund (GBP)
  • Hovedstad: London
  • Offisielt språk: Engelsk
  • Beliggenhet: Vest-Europa
  • Grenser til: Skottland og Wales
  • Tidssone: ​​GMT +1

Fly til England