Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

Badeferie med Norwegian

Enten du bare vil slappe av i solen eller trenger handling under ferien, kan du reise til de beste stranddestinasjonene med Norwegian. Nyt de klassiske solferiedestinasjonene som Gran Canaria og Kos, eller prøv en dukkert fra nye destinasjoner som Split, Kreta eller Nice. Fly med Norwegian til din neste strandferie.

Chania, Kreta

Direkte fra Oslo / én vei fra >

Gran Canaria

Direkte fra Oslo / én vei fra >


739,-

Split

Direkte fra Oslo / én vei fra >

Tenerife

Direkte fra Oslo / én vei fra >


839,-

Utforsk Algarves strender fra Faro

Helt sør i Portugal finner du Algarvekysten med over 150 strender – og mange av de beste er lett tilgjengelige med bil fra Faro. Klimaet er perfekt hvis du er ute etter en avslappende solferie, men Atlanterhavet byr også på flotte forhold for de som vil surfe og drive med vannsport. Kjør femti minutter vestover, så kommer til du Praia da Marinha, som ofte regnes som en av de beste strendene i Europa på grunn av de vakre, gylne klippene rundt. Enda nærmere Faro finner du den populære 3 km lange stranden Praia da Falésia. Nyt en spasertur i sanden og finn ditt eget, bortgjemte sted. En halv time øst for Faro ligger «Algarves Venezia», Tavira, der du kan vandre rundt i brosteinsgatene og oppleve lag på lag med historie, fra gotiske kirker til ruinene av et maurisk slott. Hopp på en ferge til Ilha de Tavira – en sandøy i Parque Natural Ria de Formosa, som er et mekka for fuglekikkere. I den østlige delen av Parque Natural kan du ta en båt over lagunen fra Sítio da Fábrica, nær landsbyen Cacela Velha, og besøke en uberørt og isolert strand ved samme navn.

 

Reis på solferie i Karibien, i Fort-de-France på Martinique 

Hovedstaden i Martinique er viden kjent for flotte strender, frodig natur, koloniarkitektur og sol året rundt, så Fort-de-France er det perfekte reisemålet for de som vil på strandferie i Karibien. Få med deg den unike arkitekturen til Schoelcher Library, historiske Fort Saint-Louis og Sacré-Coeur de Balata, en miniatyrutgave av basilikaen i Paris, og bruk byen som utgangspunkt for å utforske øya. Det er populært å ta en dagstur til vulkanen Mount Pelée, som ligger halvannen time nord for byen. Turen går langs kysten, forbi de svarte sandstrendene i Le Carbet og gjennom den vakre byen Saint-Pierre. Hvis det er hvite sandstrender og karibisk hav som lokker, tar det en halv time å kjøre til Les Trois-Îlets, øyas beste resortby. Se delfiner og snorkle med skilpadder på en båttur med Planet Dolphins.

Besøk Fuerteventura – surfeparadiset

Den nest største av Kanariøyene har sol året rundt, vakre strender og en jevn, avkjølende bris – noe som gjør den til en av de beste destinasjonene for surfere og windsurfere. Skal du på ferie med barn i Fuerteventura, anbefaler vi Caleta de Fuste, en idyllisk 800 m lang strand med hvit sand, solsenger og mange fasiliteter. Frister det med en strandferie litt utenfor allfarvei, foreslår vi Playa El Aljibe de la Cueva, som ligger bare 3,2 km sør for resorten El Cotillo nordvest på øya. Ellers byr Playa La Concha, like utenfor El Cotillo, på hvite strender og turkist hav uten de store folkemengdene. I selve El Cotillo finner du en av øyas beste surfestrender, med bølger som er perfekte for nybegynnere. Et annet favorittsted, for de mer erfarne surferne, er Bubble Reef ved Majanicho-stranden på nordkysten. For å finne ut mer om utleie av surfebrett, surfeskoler og surfeleirer kan du besøke Planet Surf.

Utforsk Gdansk – Polens solmekka

Polen er kanskje ikke det første du tenker på når du vil på badeferie, men den historiske havnebyen Gdansk har mange strender som er vel verdt et besøk. Sentrale strender med Blått Flagg i bydelene Stogi og Brzeźno tilbyr områder med livreddere, vannsklier og gode fasiliteter. I Brzeźno finner du dessuten en 130 m lang pir som er et populært trekkplaster for både lokalbefolkningen og turister. Det ligger flere strender i bydelene Jelitkowo og Sobieszewo. Jelitkowo er viden kjent for restaurantene i strandkanten og en vakker park med gamle fiskerhus; Sobieszewo, som faktisk er en øy, kan skryte av å ha en av de vakreste strendene i Polen, et rikt fugleliv og mange fine sykkelstier.

Badeferie på Kanariøyene

Det er ikke så rart at Gran Canaria er kjent som et «kontinent i miniatyr» – Kanariøyene har et utrolig variert landskap og mikroklima, med alt fra nesten 60 km strandlinje til dramatiske vulkaner, furuskoger og et frodig biosfærereservat som dekker en tredel av øya. I tillegg har øya i gjennomsnitt 320 soldager i året.

 Bestill flybilletter til Gran Canaria

Besøk Kefalonia – solferie på en forlokkende gresk øy

Kefalonia er det perfekte reisemålet hvis du drømmer om strandferie på en gresk øy. Den dramatiske kystlinjen består av små viker med fine sandstrender, behagelige steinstrender og bortgjemte bukter – og mange av dem kan kun nås til fots. Myrtos helt nord på øya er en av de lengste strendene, og den blir ofte regnet som en av de beste i Middelhavet. Nyt utsikten fra klippene og husk å få med deg solnedgangen. Antisamos, ved havnen Sami, ble brukt under innspillingen av Kaptein Corellis Mandolin – og det skjønner vi godt. Denne Blått Flagg-stranden er omringet av frodig vegetasjon og har hvit sand som grenser mot det turkise havet. Eventyrlystne strandløver kan ta turen til Extreme Watersports Kefalonia, som tilbyr alt fra snorkling til wakeboarding. Er du ute etter noe litt annerledes, tar du turen til Xi på sydvestkysten. Stedet er relativt enkelt å nå og har grunt vann, strandbarer, solsenger og vannsporttilbud som jetski og turer med bananbåtene.

Utforsk Lanzarote – solferie med vulkaner

Lanzarote kan skryte av et vulkansk landskap, bortgjemte viker, idyllisk hvit arkitektur og sol året rundt, så her finner du alt du trenger for å flykte fra vinteren. Få med deg Timanfaya National Park – det utenomjordiske landskapet av svart sand og vulkaner som ble skapt under utbruddene på 1700-tallet. UNESCO har gitt nasjonalparken biosfærestatus, og området er så sårbart at du må bestille plass på busstur for å få lov til å besøke stedet. Det er også mulig å dra på kamelsafari. Når du kommer tilbake til byen, kan du utforske Playa Blanca, en av øyas mest populære resorter. Er det sol og sand som lokker, vender du nesen mot Papagayo-stranden, som er en av de beste strendene på Lanzarote. Hvis du er interessert i øyas arkitektur, stikker du innom den spektakulære César Manrique Foundation for å finne ut mer om arkitekten som ønsket at bygningene skulle gjenspeile tradisjonene, samtidig som han skapte et moderne Lanzarote. 

Reis på storbyferie til strendene i Lisboa

De siste årene har Lisboa fått ord på seg for å være en av de hotteste byene å dra til for de som vil ha storbyferie ved stranden – med et vell av nye restauranter og barer i tillegg til oppgraderte markeder og et flott torg. Det er heller ingen mangel på ville atlanterhavsstrender. En knapt 30–45 minutter lang kjøretur tar deg til Guincho, Adraga og Grande – som alle er ypperlige surfesteder. Hvis du vil lære deg å surfe i Lisboa, kan du ta et lite kurs på Moana Surf School i Cascais. Etter en lang dag i solen frister det kanskje å utforske det lokale restaurantlivet på Time Out Market på Mercado da Ribeira, der kjente, lokale kokker og restauranter har satt opp boder i en kantinelignende hall, eller ta turen til Sol e Pesca, en avslappet bar med fisk som tema, som kun serverer sjømat på boks. 

Reis på solferie med kulturelle innslag i Málaga

Med rundt 320 soldager i året er Málaga en sikker vinner hvis du vil på weekendtur til spanske strender. Byen er porten til strendene og resortene på Costa del Sol, men den har mye mer å by på enn sol og sand. Det ligger over 30 museer i byen – med alt fra fargerike Pompidou Centre og Picasso Museum, en hyllest til den berømte maleren som ble født i byen, til fascinerende Automobile & Fashion Museum. Du kan også utforske gatekunst i den hippe bydelen Soho, som Maus-prosjektet har omgjort til et friluftsgalleri. Hvis strendene lokker, leier du en sykkel og sykler langs kyststien til Pedregalejo, en bitte liten fiskerlandsby ved en strand. I samme slengen bør du ta en smakebit av den lokale sjømaten på El Cabra. 

Reis med barna til Maltas strender

Malta kan skryte av mange historiske underverker fra øygruppens 7000 år lange historie, men det er også flott å legge en kort badeferie hit. Maltas lengste strand er Mellieha Bay, en 800 meter lang hvit sandstrand med grunt vann som passer ypperlig hvis du reiser med barn. Her finner du også alt du trenger til en dag på stranden – kafeer, solsenger, parasoller og vannsport. Hvis du er kommet til Malta for å nyte utelivet, retter du snuten mot St. George’s Bay, en sandstrand i Paceville, der det er flust med restauranter, barer, nattklubber og – selvsagt – sommergjester. Vil du heller ha noe som er mindre utbygd og litt unna allfarvei, tar du turen til Ghajn Tuffieha, en vakker Blått Flagg-strand ved siden av den populære Golden Bay-stranden. Eller så kan du stikke av til St. Peter’s Pool, en avsidesliggende badeperle på Delimara-halvøya. 

Dra på solferie og shopping i Nice

Nice og området rundt er et herlig sted å ta strandferie i storbyen, selv i vintermånedene, for her er været nesten alltid fint. Resortbyen Menton ligger en knapt 40 minutters kjøretur utenfor byen og kan skryte av vakre strender og nydelig utsikt. Du kan til og med ta en to timer lang spasertur langs klippene fra Menton til Monaco. Turen går forbi Roquebrune-Cap Martin og Villa E-1027, en modernistisk villa tegnet av Eileen Gray som – i manges øyne – ble vandalisert av den velkjente arkitekten Le Corbusier da han malte veggmalerier på de kritthvite veggene. Det kommer ofte arkitekturinteresserte hit for å hedre «Corb», som druknet utenfor kysten og ligger begravet på gravlunden ovenfor byen – som i seg selv er verdt et besøk på grunn av den flotte utsikten over havet. Matinteresserte burde ikke gå glipp av Mirazur, en restaurant med to Michelin-stjerner som alltid kommer med på World’s 50 Best Restaurants-listen. 

Ta en romantisk storbyferie i Palma de Mallorca

Med mer enn 200 strender, over 40 av dem med Blått Flagg-status, er Mallorca en drøm hvis du vil på badeferie. Hovedstaden, Palma, er et perfekt utgangspunkt hvis du vil på strandferie og utforske den spanske øya. Når du ankommer, foreslår vi at du tar en spasertur i skyggen av de store trærne langs boulevarden Passeig del Born for å bli kjent med byen, og deretter utforsker de romantiske smugene i bydelen Sa Llotja. Over bystranden i Ca’n Pere Antoni ruver byens landemerke, Santa Maria-katedralen i Palma. Stranden kan være travel om sommeren, men sanden er myk og hvit, og du finner flust med barer, nattklubber og restauranter her. Vil du unngå folkemengdene, setter du kursen mot nabostranden Portixol, som er mindre travel og tilbyr utmerkede restauranter. Frister det å røre seg litt og ta en pause fra solen, kan du ta en yogatime på Zunray Yoga.

Badeferie og sol i Kroatia

Split er Kroatias beste reisemål hvis du vil på solferie – byen har alt du trenger til en strandferie, enten du vil sole deg, lære om historien eller nyte lokal sjømat på en av byens mange restauranter. Den kroatiske byen har vokst ut fra palasset som den romerske keiseren Diokletian bygde i år 295 e.Kr., og er en av Middelhavets juveler.

 Bestill flybilletter til Split

 

Reis på strandferie til Tenerife, der solen skinner året rundt

Tenerife er en av verdens mest populære steder å legge solferien til på vinterstid. Det er ikke så rart, for den største av Kanariøyene kan skryte av varme soldager året rundt (det er sjelden under 20 °C) og lite regn. De mest kjente resortene på Tenerife er livlige Playa de las Americas og Costa Adeje, der du finner Papagayo Beach Club med fem barer, Bali-solsenger, terrasser i strandkanten og en nattklubb. Søker du ro og fred, tar du turen til det dramatiske vulkanområdet med fantastiske turstier, særlig på toppen Teide. Er du ikke lysten på å gå opp, kan du ta taubanen opp til Teide og nyte den nydelige utsikten. Astroturismen er i ferd med å ta av for alvor på Tenerife, for dette er et av verdens beste steder å drive med stjernekikking. Utforsk den flotte nattehimmelen fra Teide Observatory. Øya byr også på helt andre spektakulære syn: en hvalsafari gir deg muligheten til å se en av de 26 ulike hvalartene som svømmer rundt utenfor den sørlige kysten. På land er golferne bortskjemte, for her er det hele åtte moderne baner med fantastisk utsikt over havet. 

 

De beste destinasjoner for sol- og badeferiene