Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

ZAG

Fly til Zagreb Kroatia

Beste pris fra til Zagreb

Alle prisene refererer til enveis fly fra {{user.selectedAirportName}} til Zagreb og inkluderer skatter og avgifter.


{{friendlyMessage.header}}

Zagreb i korte trekk

Hvorfor Zagreb?

Fordi byen er trygg, vennlig, lite travel, lett å komme seg rundt i (gamlebyen ligger innenfor en radius med gangavstand på femten minutter), rimelig og et flott stoppested på vei til Kroatias vakre kyst.

Den lokale møteplassen

På Petar Preradović Square (med tilnavnet «Blomstertorget») ligger det flust med kaffebarer, restauranter og barer, blant annet trendy Gost&Ona.

Visste du dette?

Grič-kanoen avfyres fra Lotrščak-tårnet i øvrebyen hver dag klokken tolv.

Bok- og filmtips

Les The Lady from Zagreb (Philip Kerr, 2015); se Sofies valg og Spelemann på taket, for deler av filmene er innspilt i Zagreb.

Fakta

 • Befolkning: 1 million
 • Besøkende per år: 9 millioner (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 0 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 21 °C

Hva skjer i Zagreb?

La Štruk

Hvis du spør lokalbefolkningen om det er noe du må smake på i Kroatia, så svarer de fleste štrukli – en tradisjonell filodeig med cottage cheese og krem. Det er sikkert derfor La Štruk går som det suser fra frokost til middag, for restauranten spesialiserer seg på søte og salte varianter av bakverket.

The Beertija

Kjellerbaren The Beertija, som også har en diger bakgård, har servert det beste ølet i byen siden den åpnet i 2012 (navnet henspiller tross alt på ordet birtja – en balkansk pub). Instagram-vennlige statuer og kunstverker med musikkstjerner hjelper også til med å tiltrekke et kult klientell.

Rougemarin

Gourmetburger-trenden har nådd Zagreb også, og de beste burgerne får du på Rougemarin, en sal med møbler som ikke matcher, og en stor utendørsterrasse. Den ligger på et litt uvanlig sted, ved siden av en offentlig parkeringsplass en 30 minutters spasertur fra sentrum (10 minutter med taxi), men det er verdt å ta turen hit allikevel.

Tkalčićeva-gaten

Ved første øyekast ser Tkalčićeva-gaten ut som en vanlig europeisk party-gate: spekket med restauranter og barer som pumper ut kjente poplåter og et virvar av møbler utenfor. Men her finner du hverken promo-jenter eller shot-tilbud. I stedet treffer du en vennlig lokalbefolkning og kan nyte billig drikke og en livlig atmosfære til langt inn i morgentimene.

Tvornica kulture

Tvornica kulture, eller Kulturfabrikken, er et partykonsept-sted. Salen har plass til 1800 mennesker, og her arrangeres club nights og konserter, mens den litt mindre og intime salen Mali Pogon forvandles fra kafé på dagtid til konsertlokale med lokale band på kveldstid.

Klub Močvara

Slå deg løs, eller hold deg borte fra Klub Močvara. Byens legendariske nattklubb er et paradis for danseløver. De arrangerer temakvelder med jevne mellomrom, fra klokken 22.00 til 4.00 på fredag og lørdag.

Fly til Zagreb, besøk Tvornica kulture.
På Tvornica kulture arrangeres det både klubbkvelder og konserter.

Dolac-markedet

Vil du ha den ferskeste (og beste) maten – frukt, grønnsaker, kjøtt, fisk, ost og hjemmelagde varer som syltetøy og kaker – må du dra til Dolac-markedet på et torg like ved Jelačića. Det er åpent daglig. Det er her bønder fra landsbyene rundt byen selger varene sine. Nedenunder finner du fiskeboder og slaktere.

Ilica

På hovedgaten, Ilica, like vest for det sentrale Ban Jelačića-torget, finner du de vanlige motemerkene, blant annet Miss Selfridge, Mango og United Colors of Benetton, i tillegg til noen søte, uavhengige butikker.

Fantastisk natur

Kroatia er kjent for sin fantastiske natur, med fjell, fosser, skoger og Adriaterhavskysten, og Zagreb er et godt utgangspunkt for å se noen av de fineste stedene. Det er ikke rart at en av de mest populære turene går til Plitvice-vannene, som står på UNESCO-listen, for dette er en oase av turkise vann og fosser omkranset av en frodig skog. Bestill tur med Zagreb Tours og få en flott dag sammen med en vennlig og kyndig guide.

Blue Bikes Zagreb

Det er gøy å ta en sykkel-sightseeing i byen med Blue Bikes Zagreb. Du får se og, muligens lære, mye mer av ekspertguiden og eieren Alida. Men husk at du må tråkke baklengs for å stoppe de «bremseløse» syklene.

Museum of Broken Relationships

Zagreb har over femti museer og kunstgallerier, og hvis du kun har tenkt deg innom ett av dem, må det bli Museum of Broken Relationships. Den prisbelønte utstillingen om forhold som har tatt slutt, viser fram vrakede kjærlighetsgaver – fra teddybjørner til bryllupskjoler – fra hele verden, med brev som forklarer hvorfor forholdet tok slutt. De rangerer fra hjerteskjærende til ufattelig morsomme.

Fly til Zagreb, opplev Plitvice-vannene.
Plitvice-vannene utenfor Xagreb står på UNESCO sin verdensarvliste.

Begivenheter

 • FIS Ski World Cup Snow Queen Trophy (januar)
 • Zagreb Coffee & Chocofest (februar)
 • Croatian Food and Wine Festival (april)
 • Floraart - The International Garden and Flower Exhibition (mai)
 • INmusic festival (juni)
 • Cest is d'Best gatefestival Festival (juni)
 • International Air Balloon Festival (september)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.
 • Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

 • Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

 • Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

 • Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

 • Sentral flyplass

  Vi flyr til flyplasser som har en sentral beliggenhet og enkle og raske transportforbindelser til sentrum. Mindre mas og mer tid til å kose seg.

 • Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

Vi sørger for problemfri transport!

Vis alle transporter

Ser du etter lignende destinasjoner?

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.