Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

VIE

Fly til Wien Østerrike

Beste pris fra til Wien

Alle prisene refererer til enveis fly fra {{user.selectedAirportName}} til Wien og inkluderer skatter og avgifter.


{{friendlyMessage.header}}

Wien i korte trekk

Hvorfor Wien?

Her møter den habsburgske historie den glimrende Klimt, Kokoschka og Wiener Sezession-stilen.

Det lokale møtestedet

Kule, uavhengige butikker står side om side med bohembarer i Neubau, distrikt 7.

Visste du dette?

Wien var i likhet med Berlin delt inn i fire allierte soner etter andre verdenskrig, og slik var det helt fram til 1955.

Lesetips

Haren med øyne av rav (Edmund de Waal, 2010)

Fakta

 • Befolkning: 1,8 millioner
 • Besøkstall per år: 6 millioner (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 0 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 20 °C

Hva skjer i Wien?

Charlie P’s og Brickmakers Ale & Cider House

Kvalitetsmat og håndverksøl i autentiske pub-atmosfære er den store trenden akkurat nå. Charlie Ps i studentkvarteret og Brickmakers Ale & Cider House i distrikt 7 leder an. Det er den velrenommerte kokken Peter Zinter som driver kjøkkenet i begge restaurantene.

Burger de Ville

Pop-up-steder og burgerbiler er også veldig i vinden, som for eksempel Burger de Ville, der du får kvalitets kjøtt fra grillen i en gammeldags American Airstream ved terrassen til 25hours Hotel mellom Museumsquartier og distrikt 7.

Prost Mahlzeit

Middag ved bassenget er hovedattraksjonen på Prost Mahlzeit på Badeschiff-båten som ligger fortøyd på Donau-kanalen, ved siden av alle barene på Schweden Platz. Bassenget er åpent i tolv timer, fra klokken 8.00. På menyen finner du dagens fisk, blåskjell og ovnsbakt blekksprut.

Live-musikk

Er du ute etter live-musikk med undergrunnspreg, er det mange steder under Josefstädter Straße U-Bahn-stasjon som spiller indie, punk, rap og reggae hver kveld. Siden de ikke har noen naboer, og siden U-Bahn-en over bråker, kan bandene virkelig skru opp lyden. Den første klubben som åpnet var Chelsea, men nå er også B72 og Rhiz veldig populære.

Strandbar Herrmann

Om sommeren får man en følelse av at man er ved et utendørsbad når man besøker barene og nattklubbene ved Donau-kanalen. Strandbar Herrmann byr på cocktails og dansing i sanden, mens elegante Motto Am Fluß, som er designet som en båt, inneholder en kafe, en restaurant og en bar/nattklubb som holder åpent til 4 om morgenen.

Roberto American Bar

Wien har lenge vært kjent for gode cocktails. Bartenderen Roberto Pavlovic – som jobbet på legendariske Loos Bar tidligere – har åpent et eget, elegant sted i sentrum av byen. Roberto American Bar serverer alle klassikerne i intime fløyelsomgivelser, til et kresent klientell.

Fly til Wien, få med deg en konsert på Chelsea
Få med deg en konsert på Chelsea under Josefstädter Straße U-Bahn-stasjon.

Naschmarkt og Rochusgasse

Turistene flokker til loppemarkedet på lørdag og nyter utenlandsk mat på Naschmarkt, men lokalbefolkningen foretrekker det regionale bondemarkedet på Rochusgasse hver fredag og lørdag. Det fine torget i distrikt 3, der det er blitt solgt blomster siden 1700–tallet, er fullt av boder med ferske oster, kjøtt og grønnsaker.

Uavhengige butikker i Distrikt 7

De beste uavhengige butikkene finner du i distrikt 7. Designerklær, håndverkssmykker og funky accessories gir butikkvinduene i Neubau et helt annet preg enn i resten av Wien. Lokale designere har startet en forening som tilbyr skreddersydde shoppeturer den 7. i hver måned. De starter i Siebensternsgasse 7 klokken 11.00. 

Neubaugasse

Vil du på et loppemarked med lokalt preg og vintageklær, vinyl og retro kuriositeter, drar du til Neubaugasse i distrikt 7 i begynnelsen av måneden, men ikke på sommerstid.

The Viennastore

Det er flust av suvenirbutikker i sentrum, men du finner garantert ikke kjøleskapsmagneter fra Kina i The Viennastore. Lokale håndverkere har laget vinglass, kaffekopper og ikoniske pyntegjenstander i fleng, og har dessuten et svært fantasifullt utvalg av bøker om hovedstaden i Østerrike.

Fly to Vienna, visit the Viennastore.
Local artisanry at The Viennastore.

Prater fornøyelsespark

Wiens mest familievennlige sted – Prater fornøyelsesparkhar nylig installert noen moderne attraksjoner. Så nå kan du ta den nye Maya-rutsjebanen Aqua Gaudi og spille laserspill i tillegg til å ta karusellene som har vært der en stund. Pariserhjulet ved inngangen går nesten helt til midnatt om våren og sommeren.

Schmetterlinghaus (sommerfuglhuset)

Litt bortgjemt i Hofburg-slottet finner du Schmetterlinghaus, som er en rimelig og uvanlig attraksjon. Her stiger du rett fra palass-Wien og inn i Amazonas tropehete, der fargerike sommerfugler svever forbi og lander på ermene dine. 

Wiens tekniske museum

Wiens tekniske museum blir nesten alle aspekter ved vitenskapelig og industriell utvikling belyst på underholdende og ofte interaktivt vis. Museet er veldig stort og ligger i nærheten av Schönbrunn. Finn ut hvor TV kommer fra, sitt i et alpint redningshelikopter og lytt til en gammeldags synthesizer. Gratis for barn under 19.

Begivenheter:

 • Nyttårskonserten (1. januar)
 • Wiener Festwochen (femukers festival fra midten av mai.)
 • Life Ball (i slutten av mai)
 • Donauinselfest – Musikkfestival på øya Donauinsel (juni)
 • Viennale (oktober/november) 
 • Altwiener Christkindlmarkt – (slutten av november til jul)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.
 • Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

 • Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

 • Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

 • Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

 • Sentral flyplass

  Vi flyr til flyplasser som har en sentral beliggenhet og enkle og raske transportforbindelser til sentrum. Mindre mas og mer tid til å kose seg.

 • Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

Vi sørger for problemfri transport!

Vis alle transporter

Ser du etter lignende destinasjoner?

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.