Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

VNO

Fly til Vilnius Litauen

Beste pris fra til Vilnius

Alle prisene refererer til enveis fly fra {{user.selectedAirportName}} til Vilnius og inkluderer skatter og avgifter.


{{friendlyMessage.header}}

Vilnius i korte trekk

Hvorfor Vilnius?

Byen er historisk, frodig og har internasjonalt preg, og her kan du få en livlig, rimelig ferie – med enkle transportmuligheter.

Det lokale møtestedet

Kunstnerkvarteret Uzupis dannet en republikk i 1997 med eget flagg, nasjonalsang og grunnlov.

Visste du dette?

Vilnius var en gang hovedstaden i et middelalderrike som omfattet dagens Litauen, Hviterussland og Ukraina og deler av Polen og Russland.

Lesetips

Vilnius: City of Strangers (Laimonas Briedis, 2009)

Fakta

 • Befolkning: 500 000
 • Besøkende per år: 746 000 (2013)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: -6 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 16 °C

Hva skjer i Vilnius?

Le Butcher

Le Butcher ligger bak Contemporary Art Centre og serverer de beste burgerne i Vilnius, fra «bloody beef» til «badass pork». Den kule, uformelle settingen tiltrekker seg et ungt, profesjonelt klientell som vil ha gourmet-gatemat.

Gunther Stub

Gunther Stub er en av mange elsassiske restauranter i byen; fruktene av en lang kulturell forbindelse mellom Litauen og Alsace i Frankrike. Den intime vinkjelleren, som åpnet i mai 2015, er en av mange samarbeidsprosjekter mellom restauranteier Thomas Teiten og Christian Mathis, som ble opplært i Strasbourg. Menyen inneholder mye svinekjøtt og kål.

Sturmu Svyturys

God og fersk fisk står på dagsorden på den rustikke restauranten Sturmu Svyturys i bohemkvarteret Uzupis. Eierne har en fiskebutikk like ved, så her kan du forvente deg det beste av dagens fangst. Grønnsakene er like ferske – og vinen er frisk og god.

Dévéti

Gastrobaren Dévéti åpnet i 2014, og har lokket til seg den kresne, unge befolkningen i Vilnius. Dette er delvis på grunn av den lokale håndverksølet på fat og lekre snacks, og delvis på grunn av det røffe interiøret.

Bukowski baras

Alle europeiske byer har et Hotel Bristol, og i Vilnius finner du barer overalt som er oppkalt etter den alkoholiserte forfatteren Charles Bukowski. Vilnius’ Bukowski baras, på Visų Šventų g. 7 er nok litt mer elegant enn forfatteren ville satt pris på, men her drikkes det til de tidlige morgentimer. På sommerstid er det flott å sitte ute på terrassen.

RePUBlic

Her får du ofte live-musikk, sport på storskjerm, litauisk øl på fat, åpningstid til 6.00 i helgene – og et ungt, partyglad klientell. Det er ikke så rart at RePUBlic i Kaunas-provinsen er så populær. RePUBlic-teamet har nå åpnet No.4 i hovedstaden, og her er det fullt kveld etter kveld.

Floor

De mer elegante møtes på Floor, en loungelignende nattklubb med cocktails og live-musikk i bakgrunnen, og et utvalg av småretter. I ukene er dette et populært sted å gå etter jobb, men i helgene er det dansegulvet som gjelder. Da stenger de klokken 4.00, og det er ikke så mange dresskledde å se.

Menu fabrikas LOFTAS

Vilnius er spekket med diskobarer og vanlige nattklubber som er fulle av utdrikningslag året rundt. Hvis du er på utkikk etter noe mer alternativt, med internasjonal og innenlandsk live-musikk og DJ-er, setter du kursen mot Menu fabrikas LOFTAS. Utestedet ligger i et kompleks der det lokale firmaet ELFA tidligere produserte lydbåndopptakere for den tidligere Sovjetunionen. «Art Factory» har plass til 1000 mennesker og tilbyr indie-, jazz- og danseforestillinger, og her skjer det noe nesten hver kveld. «Art Factory» har til og med sin egen radiostasjon.

studija LT

Studija LT får du kjøpt produkter fra Litauiske designere, blant annet ullartikler fra BALTA, T-skjorter og one-piece for barn av LT Identity, i tillegg til gaver og accessories.

House of Naïve

House of Naïve selger lokalproduserte, naturlige klær for dame, laget av økologiske og bærekraftige materialer. Kjoler, overdeler, skjørt og hettegensere er de vanligste artiklene, men du finner også sandaler og hjemmelaget sjokolade.

Kalvariju

Det har vært Marked på Kalvarijui i over hundre år. I dag selges det ferske produkter som frukt, grønnsaker og honning der seks dager i uken. Her finner du suvenirer fra Sovjet-tiden, som elektriske artikler, og kanskje spesielt kameraer, blant et stort utvalg av fascinerende retrovarer.

Storhertugens palass

Storhertugens palass ble ikke åpnet for publikum før i 2013, og ble bygget da Vilnius var hovedstaden i et stort imperium. Tsarene rev palasset, og gjenoppbyggingen gikk hånd i hånd med Litauens løsrivelse fra Sovjetunionen. Regelmessige engelskspråklige omvisninger i de majestetiske rommene begynte i juli i 2015.

Zaislu Muziejus

Lekesymaskiner, racerbiler og opptrekksfugler fra Sovjet-tiden står utstilt på Zaislu Muziejus (Leketøysmuseet). Barna blir oppfordret til å leke med alt her – de har laget kopier av de sjeldne objektene.

Begivenheter:

 • Uavhengighetsdagen (februar)
 • Kaziukas Fair (mars)
 • Street Musicians’ Day (mail)
 • Vilnius Festival (juni)
 • Kong Mindaugas kroning (juli)
 • Capital Days (slutten av august – begynnelsen av september)
 • Vilnius International Jazz Festival (november)
 • Julemarked (desember–januar)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.
 • Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

 • Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

 • Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

 • Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

 • Sentral flyplass

  Vi flyr til flyplasser som har en sentral beliggenhet og enkle og raske transportforbindelser til sentrum. Mindre mas og mer tid til å kose seg.

 • Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

Vi sørger for problemfri transport!

Vis alle transporter

Ser du etter lignende destinasjoner?

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.